Then & Now #1

by - decembrie 08, 2013

In aceasta rubrica vom scrie despre lucrurile care s-au schimbat de-a lungul timpului. De la cantareti la actori, coperti de carti si ecranizarile filmelor.
Azi incerc sa va arat diferenta dintre ecranizarile de care a avut parte "Carrie" de Stphen King - ca de, tot citesc cartea :3 pe care by the way v-o recomand :)

CARRIE 


"Romanul Carrie (1974) a fost, initial, respins de mai multe edituri. Descurajat, Stephen King il arunca la cos, insa cea care salveaza manuscrisul este sotia sa, Tabby, care-i recomanda cateva modificari ce presupun si o extindere a romanului. Carrie  se dorise mai mult un roman psihologic despre universul interior al femeii, cu cateva elemente oculte si violente, insa volumul apare in siajul romanelor "The Exorcist"  de William Peter Blatty si "The Other"  de Thomas Tyron, intregind astfel o trilogie a fetelor demonice.
In 1976 romanul s-a bucurat de o excelenta ecranizare produsa de casele Red Bank si United Artists, in regia lui Brian De Palma.
Carrie, Carrietta White, este o adolescenta timida si retrasa, care, din copilarie, indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin pentru ea o tortura mentala din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult, este si victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinta violenta si brutala.
Cand disperarea interioara ajunge la apogeu, Carrie isi redescopera o putere inspaimantatoare – telekinezia – care o transforma intr-un demon razbunator. Caci poate sa miste, sa arunce, sa zdrobeasca si sa incendieze orice de la distanta."

1) Prima ecranizare a filmului a fost realizata in 1976:




Regizor: Brian De Palma
Scenariu: Lawrence D. Cohen
Produs de: Paul Monash
Carrie: Sissy Spacek













Trailer:

Poze:




















Nancy Allen - Chris Hargensen
John Travolta - Billy Nolan
Amy Irving - Sue Snell

P. J. Soles - Norma Watson


2) A doua ecranizare a fost in 2002:

Regizor: David Carson
Scenariu: Bryan Fuller
Produs de: Mark Stern & John Watson
Carrie: Angela Bettis





















Trailer:

Poze:
Kandyse McClure - Sue Snell
Emilie De Ravin - Chris Hargensen











3) Si cea mai noua adaptare, cea din 2013:





Regizor: Kimberly Peirce
Scenariu: Lawrence D. Cohen & Roberto Aguirre-Sacasa
Produs de: Kevin Misher &  J. Miles Dale
Carrie: Chloe Grace Moretz













Trailer:



Poze:
Alex Russell - Billy Nolan
Portia Doubleday - Chris Hargensen
Gabriella Wilde - Sue Snell

Voua care vi se pare mai reusit? Ati vazut vreo unul dintre ele? Dar cartea? O puteti comanda de la Editura Nemira. Eu o citesc si imi place mult :)

You May Also Like

0 comments