The Perks of Being a Wallflower (2012) - Recenzie

by - aprilie 16, 2014



Pe scurt:

"The Perks of Being a Wallflower urmăreşte povestea unui adolescent din anii '90 căruia îi este prezentată lumea sexului, a drogurilor şi a relaţiilor complicate de către prietenii săi, Sam (Emma Watson) şi Patrick (Ezra Miller).

Emotiv şi timid, Charlie (Logan Lerman) încearcă să depăşească recenta sinucidere a prietenului său cel mai bun, Michael, observând constant schimbările ce au loc în jurul său. Profesorul lui de engleză, Bill (Paul Rudd), încearcă să-l înveţe pe Charlie cum trebuie trăită viaţa, dându-i mai multe cârţi de citit, munca profesorului reflectându-se în toate experienţele pe care le trăieşte adolescentul.

Pe de altă parte, Charlie încearcă să îşi creeze o altă viaţă, lăsând în urmă toate problemele din copilăria nefericită, dar se pierde în realitatea tumultuoasă a vieţii. Charlie rămâne prins între copilăria simplă şi viitorul sumbru ce îl aşteaptă, între alegerea de a privi şi a participa la tot ceea ce înseamnă viaţa, între problemele prietenilor şi ale familiei."

Parerea mea:

Am vazut filmul in urma cu cateava zile si nu ma asteptam ca totul sa fie atat de profund si oarecum melancolic, dar spre surprinderea mea, a reusit sa ma convinga ca a meritat. Filmul urmareste povestea unui adolescent cu probleme in primul lui an de liceu care nu dupa mult timp intra intr-un grup de copii din ultimul an care imbratisaza statutul lor non-conformist.
Filmul confirma una din convingerile mele: daca devi prea popular in liceu poti deveni atat de mandru ca nu vei afla niciodata cine esti cu adevarat.
Povestea este stabilita la inceputul anilor 1990; Charlie trimite o serie de scrisori unui "prieten" unde isi marturiseste toate trairile.
Cand el este intampinat de doi seniori, Sam - fata prietenoasa si iubitoare care ascunde multe lucuri si care nu a avut  parte de un prim an de liceu prea incantator, si Patrick - tipul gay, prietenul ideal, dar Charlie face imprudenta de a-i complimenta ca si "cuplu", ceea ce le starneste rasul celor doi care se demonstreaza a fi doar frati vitregi.
Charlie face o pasiune foarte rapid pentru Sam, ceea ce e ciudat deoarece Sam il incurajaza, dar in acelasi timp il impinge spre o relatie cu Mary Elizabeth - de religie budista, ce asculta muzica punk.
Grupul lor e non-conformist, ei sunt cei ce il salveaza pe Charlie de nesiguranta in care se ineca singur si de depresie din cauza morti prietenului sau cel mai bun - singurul lui prieten pana sa isi cunoasca noul grup.
In primul sau an de liceu el este initiat in lumea alcoolului, al drogurilor si al sexului si invata ce este prietenia cu riscul de a "destrama" grupul in care a fost primit.
El este, de asemenea, sfatuit si sprijinit de catre profesorul lui de engleza, domnul Anderson, care incearca sa il ghideze spre o lume mai profunda a cartilor decat cum o vedea el.
Un film un pic prea matur despre adolescenti pentru gustul meu, dar in acelasi timp un film de la care poti sa inveti multe lucuri, replici care te fac sa gandesti mult mai profund decat te-ai astepta - "I know there are people who say all these things don’t happen. I know these will all be stories someday. But right now, we are alive. And in this moment, I swear we are infinite."
Personajele de care prinzi imediat drag, si aici ma refer categoric la acest trio fantastic, un film pe care l-am urmarit cu placere desi putin exagerat cu drama prin care Charlie trece, dar care mi-a dat o senzatie placuta.
Nu sunt multe lucuri de spus despre acest film, pur si simplu uitandu-te la el realizezi cat de important este sa ai niste oameni langa tine indiferent de starea pe care o ai si toate lucurile pe care le inveti si le faci alaturi de persoanele iubite.

Nota:



 


Trailer:


- Laura

You May Also Like

8 comments

  1. Heei, super recenzie! Am făcut o pasiune pentru filmul ăsta. Și pentru carte. Mulți o consideră plictisitoare, dar mie mi se par, ambele, superbe. Charlie este fascinant, sau cel puțin, pe mine m-a fascinat. L-am înțeles și m-a pus pe gânduri cu multe lucruri pe care le spune :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, si ai dreptate e un film superb, mai ales replicile simple dar care m-au facut sa gandesc chiar din perspectiva lui Charlie, am o pasiune pentru replicile din filme si carti si cu siguranta in filmul asta au existat multe pe care mi le-am notat bine .
      -Laura

      Ștergere
  2. Am vrut sa ma uit la acest film deoarece apar 2 actori dragi mie:Logan Lerman si Emma Watson. Nu am stiut la ce sa ma astept de la acest film si urmarindu-l am realizat ca intradevar imi place mult. Stiam ca este facut dupa o carte, dar aceasta inca nu aparuse la noi. Ma bucur cacei de la editura Trei au ales sa o publice, iar acum astept sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da a fost un film interesant cu o poveste fascinanta si cu personaje de care te atasezi repede.
      -Laura

      Ștergere
  3. hmm ... am aflat de ea dupa ce am citit "sub aceeasi stea" :)) ... vorbesc cam mult despre aceasta carte nu ? ... mda era la sfarsitulul acesteia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmul a fost slabut din perspectiva mea.In film sunt multe elemente care lipsesc din carte si asta a cam afectat filmul.Dar partea buna este ca au ales actori care chiar li se potrivesc rolurile daca ar fi fost si scenariul mai bun si mai legat de carte cred ca mi s-ar fi parut intereasant filmul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea este cu mult mai bună, dar spre deosebire de alte filme ăsta a fost foarte okay. Într-adevăr, nu a fost totul ca în carte, dar a fost frumos şi drăguţ.

    RăspundețiȘtergere