In My Mailbox #13

by - iulie 05, 2015


Incepand de azi am sa postez rubrica asta o data la doua saptamani. Am zis-o! Si am sa-mi pun alarma la telefon. Nu glumesc! Poate asa ma motivez sa nu-mi mai iau carti deloc @_@
Abia acum m-am trezit ca n-am mai facut rubrica asta de ceva timp si s-au adunat ataaaaat de multe carti incat cred c-or sa-mi trebuiasca vreo 3 vieti ca sa le termin de citit. God help me! Amin!

Cum ultimul IMM a fost pe 9 mai, am reusit sa strang o gramada de carti de la Bookfest, de la sponsorii blogului si de la colaborari. Multumesc tuturor :3

Am sa incep cu carticelele de la Bookfest - pe care bineinteles ca trebuia sa vi le arat acum cateva secole.


  • "Circul Noptii" + "Experiment" + "Four" + "Robotii din familia mea" (care a fost data ca premiu la concursul trecut) sunt primite de la Grupul Editorial Corint si Editura Leda pentru recenzie. Multumesc mult ^-^
  • "Eleanor & Park" am luat-o mai mult pentru feedback-urile pozitive la adresa autoarei. N-am citit inca nimic de ea, insa dupa cate am rasfoit cartea structura este asemanatoare cu cea de la "Playlist pentru Nick si Norah" - capitolele povestite din perspectiva ei alternand cu cele povestite din perspectiva lui.
  • "Cei 100" sau cartea-pe-care-regret-ca-am-cumparat-o-de-la-Bookfest-din-cauza-pretului-exagerat. Acum pe bune, nu merita 30 de lei. Scuze; da, sunt putin revoltata pentru ca imi puteam lua 2-4 carti cu aceeasi bani. Trecand peste... am luat cartea mai mult pentru ca vreau sa vad serialul. Pe care toata lumea il lauda. Asa ca am zis sa citesc mai intai cartea. Sper sa-mi placa si sa merite aia 30 de lei ~.~"
  • "Sutter Island" + "Jurnalul meu trasnit" + "Jurnalul meu trasnit pentru vacanta" le-am luat de la standul editurii la super-preturi. Am dat pe una 10 lei, pe una tot 10 si pe alta 12, daca nu ma insel. Am vazut filmul (Shutter Island) cu DiCaprio si vi-l recomand! E un film psihologic si de-asta am vrut sa-mi iau si cartea. Sper sa fie la fel e buna. Sau chiar mai buna :] P.S. Dupa cum vedeti m-am apucat, timid, de Jurnal. Fail total :))

Continui cu cartile primite, de data aceasta de la Editura Univers - careia ii super-multumesc! Mi-am ales aceste carti pentru ca 1) primele doua mi-au atras atentia atat prin descriere, dar si prin coperti, iar 2) pentru ca nu stiam nimic de Frida si cand 3) vezi intruna poze cu ea pe Tumblr te intrebi daca nu cumva e chiar o persoana speciala. Spoiler alter: e pictorita!


Aceasta este o carte pe care am primit-o in Saptamana Altfel pentru ca am predat Romana #ofc. Nu am asteptari de la ea, nu stiu daca o voi citit, dar avand in vedere ca vizeaza perioada comunista, poate am sa-i dau o sansa.


"Anamneza" este primita de la autoare. Multumesc mult de tot, Ana. Am citit-o. Am rumegat-o. Am iubit-o! O sa aflati mai multe in recenzia pe care am s-o postez zilele astea, impreuna cu un interviu al autoarei ^-^


Nu pot sa va spun cat de incantata am fost - si inca sunt - de aceasta carte. Am castigat-o la un concurs pe facebook din cadrul unui eveniment organizat de autoare. Ma bucur ca mi-a lasat si o mica amintire :3 Pacat insa ca-i volumul 2. Pana am sa-l achizitionez si pe primul am sa ma multumesc cu frumusetea asta. Thank you so so much xx!


Am lasat cartile cumparate la final. Ei bine, nu-s toate cumparate. Cel putin din imaginea de mai sus. V-am spus ca imi place istoria, iar aceasta colectie lansata de Editura Litera imi da ocazia sa aflu cate ceva din "culise". Povestile nu-s in totalitate reale, insa ma bucur sa le am in biblioteca si sa-mi imaginez cum erau vremurile respective. Le-am obtinut in urma schimburilor de carti, iar pe una stiu sigur ca am cumparat-o de la Anticariatul Unu cu 5 lei ^-^


Ultimele, dar nu cele din urma - primele 5 carti din seria "Regii Blestemati". Istoria Frantei intr-o alta forma. Dupa ce i-am spus mamei ca vreau sa citesc "Urzeala Tronurilor" si dupa ce i-am povestit putin despre cum a luat nastere povestea - autorul inspirandu-se din seria lui Maurice Druon -, m-a indemnat sa citesc "Regii Blestemati". Ea avea o editie mai veche, cam incompleta, asa ca am gasit cartile la un pret bun si le-am achizitionat.

Povestioara: cand eram in RATB si am scos cartile sa le pot rasfoi, doamna de pe scaunul din fata mea m-a felicitat ca inca mai citesc fiind una dintre "tinerii care inca vor sa mai invete ceva". Asa am intrat intr-o discutie cu o doamna foarte draguta care mi-a inveselit ziua. Se ducea la aniversarea fratelui ei care implinea 70 de ani si mi-a spus ca i-am luminat ziua si ca abia asteapta sa-i povesteasca si fratelui ei, care e mare iubitor de istorie, ca in RATB a intalnit o tanara care citea Maurice Druon. Si ca sa ma lase cu pielea de gaina, traducatoarea seriei, dupa spusele doamnei, este o cunostinta de-a ei. Coincidenta? Poate! Piele de gaina? Sigur am avut. O experienta grozava! #truestory


Si ca sa ma laud si aici :)) Achizitia de care sunt foarte mandra - revista Teen Vogue. Shh, Nat Wolff's fan will understand :)) #fangirl

Uf, si cam asta am achizitionat/primit/castigat in aceste saptamani. Promit sa revin cu postarea numarul 14 curand! 

Voi ce ati mai primit/castigat/cumparat? Ce planuri de lectura aveti? Pareri? :)

- Diana


You May Also Like

3 comments

  1. Foarte frumoasă întâmplarea din RATB. :) Serios! Eu când văd persoane care citesc, nu o las baltă până nu văd ce carte citesc ei! :)) Serios.
    Să te bucuri cu drag de cărți, îs foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi :3 Chiar m-a bucurat batranica. Si eu fac la fel :)) Cateodata pare ciudat, alteori intru in vorba cu persoana respectiva ^^"

      Ștergere
  2. Oh my God.. câte cărți! Să le citești cu drag! Îmi place formatul și asteptul celor 2 colecții de la Litera, dar nu cred că le-aș citi pentru că aș avea alte priorități, deci le zic pas momentan. :))
    Par interesante și cele de la Univers!

    RăspundețiȘtergere