In curand la Editura ARTHUR & ART!

by - octombrie 19, 2015




Poeme şi ilustraţii de Shel Silverstein

Acolo unde nu mai e trotuar începe lumea lui Shel Silverstein. E o lume în care îţi speli umbra şi plantezi diamante în grădină, unde ghetele zboară şi crocodilii merg la dentist.














Wilbur este un porcuşor sensibil, care iubeşte pe toată lumea. Pentru el o viaţă fericită înseamnă o porţie bună de mâncare şi prieteni dragi alături. Chiar şi stăpânii care îi puseseră gând rău ajung să înţeleagă ce minune au în ogradă. Iar Wilbur, porcul care leşină de emoţie ca nimeni altul, răspunde bunătăţii cu dragoste şi loialitate.







Într-un stat totalitar din Orientul Mijlociu, un tânăr hacker face tot posibilul să-şi protejeze clienţii – disidenţi, islamişti, proscrişi şi alte grupări supravegheate de lege – de Mâna Statului. Îşi spune Alif şi e îndrăgostit de o femeie din rândul aristocraţiei care îl părăseşte pentru un prinţ bogat, ales de familie. Din acest punct, viaţa lui Alif ia o turnură cu totul neaşteptată. Fiinţe supranaturale desprinse din negura timpurilor, o carte magică ce ascunde sensuri pe care oamenii nu le pot pătrunde, duşmani de temut de care Alif trebuie să se ascundă şi de care trebuie să-şi apere prietenii, toate acestea dau peste cap lumea până atunci banală a tânărului erou, aruncându-l într-o nebuloasă din care cu greu găseşte calea către linişte.

O poveste plină de imaginaţie... Wilson ţese cu măiestrie o poveste captivantă în care îmbină lumea tehnologizată a prezentului cu folclorul şi religia Orientului Mijlociu. Pentru cititorii amatori de aventură şi aflaţi în căutarea unei poveşti originale acest excelent roman sparge tiparele genului cu aceeaşi uşurinţă cu care personajele sar dintr-o realitate în alta.” - Library Journal


În toamna anului 1977, William Stanley Milligan, în vârstă de 22 ani e arestat în urma săvârșirii celor trei violuri care au dat peste cap viața campusului Universității de Stat din Ohio. Invocând incapacitatea mintală datorată tulburării de personalitate multiplă de care suferă, Milligan devine prima persoană din istoria Statelor Unite declarată nevinovată ca rezultat al unei astfel de apărari, în ciuda delictelor grave pentru care fusese acuzat. Intens mediatizat, cazul lui a șocat și intrigat milioane de oameni. 

Daniel Keyes spune povestea adevărată a lui Billy Milligan și a celor douăzeci și patru de personalități care îl alcătuiesc. Ambițioasa și complicata misiune a scriitorului are drept rezultat o carte unică, captivantă și cutremurătoare. 

Doar timpul ne va spune dacă Milligan a păcălit societatea sau este una dintre cele mai nefericite victime ale sale... Poate că a venit acel timp.” - Daniel Keyes

Dramatizarea unei hoinăreli în mintea lui Billy este o lectură sfâșietoare și irezistibilă. Are forța și puterea de convingere a adevărului.” - Village Voice, Literary Supplement

... un thriller psihologic fascinant.” - Publishers Weekly

You May Also Like

5 comments

  1. Panza Lui Charlotte E Adorabila, Am Citit Si Cartea Si Am Vazut Si Filmul, Nu Ai Cum Sa Nu Il Indragesti Wilbur. Acuma Eu Nu Inteleg O Treaba, Eu Am Cartea Asta Cu Dakota Fanning Si Wilbur Pe Coperta ( Varianta Din Film ) De La Editura Rao Din 2009-2010 Nu Mai Stiu Sigur . Imi Place Tare Mult Descrierea La Mintile Lui Billy Milligan, Sigur Merge Pe Whishlist-ul Meu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o reeditare. Se pare ca si Editura Arthur a cumparat drepturile pentru a publica cartea, astfel ca o sa o gasesti in mai multe editii, de la mai multe edituri. Continutul e 99,99% la fel, asa ca nu e mare diferenta, decat sa zicem, de coperta ;)
      xx

      Ștergere
  2. Par dragute cartile, insa nu stiu de ce Editura Arthur& Art nu promoveaza cartile la fel de mult ca celelalte edituri... Este prima data cand aud de aceste carti, sincer. Cand se publica o carte la alta editura, de obicei aud de ea din momentul in care este proiect. Ar fi fain ca si editurile mai mici sa investeasca un pic in promovare....

    RăspundețiȘtergere
  3. In ultimul timp, Editura Art a scos niste carti foarte asdfghj :3 nici nu stiu pe care ar trebui sa le iau mai intai :))) Toate noile aparitii sunt super interesante :3

    RăspundețiȘtergere
  4. Noile aparitii de la editura Arthur & Art par foarte interesante . Coperta cărții Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes seamănă cu cea de la Flori pentru Algernon de același autor :))

    RăspundețiȘtergere