6 Years (2015) - Recenzie

by - ianuarie 03, 2016

Pe scurt:

Un cuplu în jurul a 20 de ani, Dan Mercer (Ben Rosenfield) şi Melanie Clark (Taissa Farmiga), se cunosc încă de când erau copii şi au fost buni prieteni. Acum, însă, relaţia lor de iubire ce durează de şase ani este supusă unui test puternic atunci când Dan primeşte o ofertă de lucru foarte atractivă de la Topo Records, casa de discuri unde îşi face stagiatura în momentul de faţă şi este pus să aleagă între a merge mai departe şi a-şi urma visurile profesionale sau să continue cu cele personale alături de Melanie. Maturizarea forţată şi tentaţiile apar la tot pasul, dar va rămâne relaţia o parte din viitorul lor?



Parerea mea:


Pentru ca nu aveam ce face, nu mai vazusem un film demult si pentru ca vazusem multe poze si gif-uri pe tumblr legate de filmul asta, am zis sa-i dau o sansa. Ei bine, nu a meritat pe deplin!

Toata ideea asta de relatie perfecta te face sa visezi, sa speri si sa-ti doresti sa fie adevarat, sa ti se intample tie. Mel este o adolescenta din clasa a 11-a ce viseaza sa devina invatatoare. Petrece cu prietenii, bea, fumeaza. Dan este un tip ceva mai sigur pe sine si pe ceea ce vrea sa faca. Poate prin simplul fapt ca pare sa fie mai mare decat Mel il face sa fie si cel mai responsabil, nu stiu. E stagiar la o casa de discuri si tot viitorul lui e planificat in functie de relatia lui cu Mal. Sunt prieteni de mici si nimic nu pare sa le zdruncine relatia de 6 ani. Pana acum.

Dupa ce conduce beata de la o petrecere in toiul noptii pentru a ajunge acasa la Dan, Mel starneste o cearta ce-l duce pe Dan pe patul de spital. O cazatura. S-a impiedicat si a cazut cu capul de coltul dulapului. Asta avea sa-i spuna asistentei, insa adevarul e ca Mel l-a impins. Poate nu pare o problema, insa de aici, relatia dintre cei doi incepe sa se clatine.

A fost un film okay. Atat pot spune. Nu m-a dat pe spate, nu a fost nimic diferit si nimic pentru care sa vi-l recomand. Daca sunteti fani ai actritei (care a mai jucat si in "American Horror Story") sau al vreunui alt actor, atunci poate ca merita sa va pierdeti timpul. Sincer, am fost curioasa cum joaca Taissa un alt rol decat cel de adolescenta-depresiva-din-AHS, insa doar atat. Nu aveam asteptari de la film si nu am fost dezamagita decat de finalul care zau ca parca a fost taiat brusc. In afara de idila celor doi si de felul in care a fost filmat, nu mi se pare altceva decat un alt film cu adolescenti, poate ceva mai reusit prin distributie si longevitatea cuplului.


Ce se intampla cu relatia celor doi cand ambii hotarasc sa ia o pauza? Dan se culca cu o alta tipa, dar oare asta inseamna ca nu mai simte nimic pentru Mel? Si cand i se ofera sansa de a primi o slujba in Brooklyn, departe de Mel si de toate planurile lui de viitor, oare o accepta? Un film despre maturizare, sentimentul de "a apartine" cuiva in totalitate intr-o relatie si despre cum fiecare se simte in acea relatie. Idei diferite, perspective diferite, viitor diferit. Nu-l recomand, asa cum v-am mai spus, dar cred ca e un film dragut, de vizualizat cand nu ai ce face :D


Nota:

BUN/A!








Trailer:


Diana

You May Also Like

2 comments

  1. Am vazut si eu filmul si daca nu gaseam recenzia, aproape ca nici nu imi aduceam aminte de el :)) Iti dai seama cat de mult mi-a placut de am uitat asa repede hihi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am vazut filmul.. Dar cu siguranta o voi face e genul meu.. Sunt asa obsedata.de rebelitate incat ador tot ce.tine de ea...

    RăspundețiȘtergere