PRIVESTE CERUL – cine si de ce l-a scris

by - august 04, 2014

Pe cladiri parasite, pe malul Dambovitiei, pe trecerea de pietoni, pe ziduri si borduri, mesajul “Priveste cerul” a impanzit Bucurestiul. Si in Paris, acelasi mesaj apare la tot pasul, dar in franceza: “Regarde le ciel”.

Ziare.com a aflat cine si de ce il scrie, care e scopul mesajului si de ce fiecare din noi ar trebui sa priveasca, macar cateva secunde, cerul.

Autorul, un tanar de 24 de ani, care a studiat filosofia la Sorbona, a creat un adevarat fenomen cu un mesaj simplu – mii de oameni s-au oprit din loc si i-au citit indemnul, multi chiar au privit spre cer si au zambit.

Autorul doreste sa ramana anonim. Despre el stim doar ca il cheama Grig, s-a nascut in ’89, anul Revolutiei, si de patru ani scrie “Priveste cerul” sau “Regarde le ciel”, la Bucuresti ori la Paris.

“‘Priveste cerul… ‘ este o idee, in spatele ei nu se afla un om, in spate zace efectul pe care il creeaza asupra celor ce se confrunta cu mesajul. Aleg sa raman anonim pentru ca oamenii sa se identifice cu ei insisi si nu cu personajul care a adus mesajul. Consider ca este important sa intelegi ce insemana pentru tine aceasta activitate (priveste cerul…), ce efecte are asupra starii tale, de ce ti-a atras atentia si de ce ai ajuns sa citesti acest mesaj. Nu cred ca poti sa descoperi ceva mai interesant analizand autorul, cauta in tine, cauta in univers, acolo zace ceea ce cauti”, a declarat autorul mesajelor pentru ziare.com.


You May Also Like

4 comments

  1. Ce frumos :)
    Privitul cerului ma relaxeaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este cel mai frumos mesaj aparut in ultima perioada ! ar trebui sa existe peste tot astfel de indemnuri

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un mesaj intr-adevar foarte frumos si optimist!

    RăspundețiȘtergere
  4. Binee...omul care a venit cu inițiativa merită tot respectul! Ideea e cu adevărat genială, iar mesajul dă de gândit. Îmi plac mesajele de genul și ar trebui să fie cât mai multe. Mi s-a făcut pielea de găină citind articolul acesta!

    RăspundețiȘtergere