In curand la Editura NEMIRA!

by - martie 07, 2015

Saga lui Ender continua in Xenocid, unde cititorul descopera in sfarsit o lume in care oamenii, matca si „purcelusii“ pot trai in buna intelegere. Lusitania, planeta pe care Andrew Wiggin-Ender a adus candva pacea, este un nou Eden. Cel putin asa crede Ender...

Dar Lusitania este infestata cu descolada, un virus ucigator pentru oameni, fara de care insa purcelusii nu se pot reproduce. Din cauza amenintarii permanente a descoladei, Congresul Stelar ia hotararea fatala – distrugerea totala a planetei –, care va impovara constiinta omenirii cu un dublu xenocid. Flota porneste la atac. Deznodamantul pare inevitabil.


Vol 1.

Peter F. Hamilton continuă povestea omenirii în secolul 36, conducându-și personajele prin lumi strident colorate și punându-le în situații imposibile. Nici măcar tehnologia lor avansată și nici cunoașterea nu le mai pot apăra. Povestea fascinantă a lui Edeard se află în spatele Pelerinajului Visului Viu. Triumful lui se apropie, iar natura Golului se va dezvălui în sfârșit.

Vol. 2

Nu mai e timp, iar soarta omenirii depinde de o mână de oameni: Araminta, care-și dă seama că este misteriorul Al Doilea Visător; Inigo, care are vise despre un adevăr mai sumbru, și Justine, ale cărei jocuri disperate o duc în Gol, unde niște făpturi cu puteri divine pot salva sau pot distruge universul. Trilogia care a început cu Golul visătorcontinuă cu o carte în care personajele își păstrează specificul. Apar acum zeci de ale povești care confirmă încă o dată calitățile imaginației lui Peter F. Hamilton.


Excentricul Jean le Flambeur este un hot postuman. Are stiinta de a fura gandurile si timpul sau obiecte vechi de pe planeta Pamant, aflate acum in posesia aristocratilor din Orasele Miscatoare de pe Marte. In ciuda abilitatilor sale, Jean, ale carui origini sunt invaluite in mister chiar si pentru el, face o greseala si ajunge in Inchisoarea Dilema. Salvat de misterioasa Mieli si nava ei seducatoare, i se ofera o sansa unica - sa isi recastige libertatea si memoria pierduta, daca accepta provocarea de a duce la bun sfarsit o spargere asa cum n-a mai dat niciodata.


Intr-un viitor nu atat de Indepartat, robotii ne-au facut viata mult mai usoara: ne curata bucatariile, ne conduc masinile si lupta In razboaie In locul nostru – pana cand aceasta tehnologie avansata se Intoarce Impotriva celor pe care Ii servea. Controlata de o inteligenta artificiala numita Archos, reteaua globala de masinarii de care lumea noastra a ajuns sa depinda devine subit cel mai mare dusman al ei. La Ora Zero – momentul In care robotii ataca – rasa umana este aproape anihilata. Pe masura ce supravietuitorii se aduna, umanitatea se solidarizeaza pentru prima data In Incercarea de a riposta.


In timp ce cititi aceste randuri, pe planeta se nasc sapte sute de milioane de furnici. Aceasta comunitate imensa are orasele ei, ierarhiile ei, coloniile ei, precum si o limba proprie, sclavii, mercenarii sau armele ei. Iar forta lor este uriasa.

Atunci cand descinde In casa mostenita de la un unchi entomolog, Jonathan Wells stie ca o sa dea piept cu armata furnicilor. Cititorii Il Insotesc In monstruoasa si palpitanta lume a acestor fiinte infraterestre, Intr-un SF In care suspansul si groaza se Intalnesc In fiecare pagina. Stiinta si imaginatia se dezvaluie Intr-un roman fara termen de comparatie.

You May Also Like

0 comments