In curand la Editura HUMANITAS!

by - ianuarie 02, 2015



O poveste emoţionantă despre iubire, mister şi curaj

Brida este o tânără care crede că există o punte între vizibil şi invizibil. În căutările ei, întâlneşte un înţelept care o învaţă să-şi înfrângă temerile şi o femeie care o învaţă să danseze ascultând muzica tainică a lumii. Amândoi văd că ea are un Dar, însă ştiu că acest Dar capătă valoare numai dacă Brida ajunge să-l descopere de una singură.

„În Brida, cel de-al treilea roman al meu, pe care l-am scris imediat după Alchimistul, spun povestea unei tinere femei atrase de vrăjitorie şi de experienţe provenind din tradiţii magice diferite. Explorez multe teme care îmi sunt dragi, cum ar fi Marea Mamă, religiile păgâne şi percepţiile dragostei.“ (Paulo COELHO)



Veronika pare să aibă tot ce şi-ar putea dori. Frecventează localuri de noapte cunoscute, întâlneşte bărbaţi atrăgători, şi totuşi nu e fericită. Ceva lipseşte din viaţa ei. Iată de ce, în dimineaţa zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika se hotărăşte să moară. După ce ia o supradoză, i se spune că nu mai are de trăit decât câteva zile. Romanul o urmăreşte pe parcursul acestor zile intense în care, spre surprinderea ei, se trezeşte atrasă în lumea închisă a spitalului unde se află. În această stare de surescitare, ea descoperă lucruri pe care nu-şi permisese de fapt să le simtă niciodată: ură, teamă, curiozitate, dragoste – până şi împlinirea sexuală. Experienţele ei o fac treptat să-şi dea seama că fiecare secundă a existenţei este o alegere între viaţă şi moarte. Cartea lui Paulo Coelho vorbeşte despre cei care nu intră în tiparele considerate normale de către societate. Vorbeşte despre nebunie şi despre nevoia de a descoperi un alt mod de viaţă a oamenilor care, gândind diferit, se confruntă cu prejudecăţile celorlalţi.

You May Also Like

1 comments

  1. Leapşă de la mine. Mă revanşez pentru furtul de la Let it snow. =)) Abia aştept să văd cum a fost anul vostru.

    http://vanzatorul-de-iluzii.blogspot.ro/2015/01/leapsa-2014-review.html?showComment=1420208986581#c4919423890202118226

    RăspundețiȘtergere