Recenzie "OBSIDIAN" (Lux #1) de Jennifer L. Armentrout

by - septembrie 12, 2015


Editura: Leda
Data aparitiei: Decembrie 2014
Traducator: Claudia Roxana Olteanu
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 384
ISBN: 978-606-8623-58-0


Cartea mi-a fost oferita de editura pentru recenzie. Multumesc super-mult! Pentru a o comanda, o gasiti aici.







Despre autoare:

Jennifer L. Armentrout locuieste in Martinsburg, Virginia de Vest. Cand nu scrie, isi petrece timpul citind, se uita la seriale foarte proase cu zombie, se preface ca scrie si isi petrece timpul cu sotul ei. Visurile ei de a deveni autoare au inceput in ora de algebra, cand isi petrecea timpul scriind mici povestioare... ceea ce explica notele mici la matematica. Jennifer scrie young adult paranormal, science fiction, fantasy si contemporary romance. Cartea ei, "Obsedian", o sa fie ecranizata, iar seria "Covenant" o sa fie transformata intr-un serial. Romanul ei, "Don't look back" a fost in 2014 nominalizat ca Cel Mai Bun Roman Young Adult Fiction de catre YALSA. De asemenea, mai scrie carti si sub pseudonimul de J. Lynn.

Pe scurt:




Începuturile sunt întotdeauna dificile.

Când ne-am mutat în Virginia de Vest, chiar înaintea ultimului meu an de liceu, mă resemnasem să am de-a face cu accente ciudate, acces intermitent la internet şi teribil de multăplictiseală… până când am dat cu ochii de vecinul meu sexy, înalt şi cu ochii de un verde straniu. Lucrurile păreau deja să meargă mai bine.

Şi pe urmă a deschis gura.

Daemon este enervant. Arogant. Îmi vine să-l omor. Nu ne în ţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă.

Vecinul meu extraterestru sexy a lăsat o urmă pe mine.

Da, aţi auzit bine. Extraterestru. Se pare că Daemon şi sora lui Dee au o galaxie de inamici care vor să le fure abilităţile, iar atingerea lui Daemon mă face să strălucesc asemenea luminilor din Las Vegas.

Singurul fel în care pot rămâne în viaţă în toată povestea asta este să stau cât mai aproape de Daemon, până când amprenta vrăjii extraterestre dispare de pe mine.

Asta dacă nu-l omor mai întâi.

Parerea mea:



Toata lumea vorbea despre seria "Lux", iar eu parca eram un martian cazut din spatiu. Habar nu aveam de ce toata lumea e indragostita de Daemon... asta pana cand am inceput si eu sa citesc cartea si o, Doamne...

Katy e o fata normala care se muta cu mama ei in Virginia de Vest. Pentru ea, blogul, cartile, mama ei si speranta de a se integra erau cele mai importante lucruri. Si nici o clipa nu s-a gandit ca vecinii ei pot fi putin mai... diferiti atunci cand a ciocanit la usa casei de alaturi pentru a cere indicatii cum sa ajunga la magazin. Atunci a fost momentul in care m-am intalnit pentru prima data cu Daemon si desi lui Katy nu-i placea deloc, pentru mine, baiatul asta avea ceva aparte.





"Inceputurile sunt intotdeauna dificile" si plictisitoare si cam la fel peste tot. Dar parca aici a fost putin diferit. Katy se imprieteneste cu sora geamana a lui Daemon, Dee. Iar lui nu-i place deloc. Ideea cum ca sora lui "mai mica cu 5 minute" si-a facut o cea mai buna prietena scoate la iveala partea protectiva din Daemon si odata cu ea, nesimtirea. Daemon incearca cu orice pret sa o inlature pe Katy, insa ea tot nu intelege de ce prietenia dintre ea si Dee ar pune-o pe sora lui in pericol.



Toate lucrurile care se intampla in jurul lui Katy pare sa nu aiba sens: bratul lui Dee dispare brusc si reapare la fel de brusc, caldura ciudata degajata de corpul lui Daemon, electricitatea ce-i strabate corpul atunci cand se ating - oh, da, au ajuns si acolo -, furtunile starnite brusc si senzatia ca ceva e in neregula. Oare incepe sa-i piarda mintile? Abia atunci cand Daemon o salveaza pe Katy din fata unui TIR, oprindu-l cu o forta extraterestra, si lasand o urma luminoasa pe ea, lucrurile incep sa nu mai fie chiar asa de neobisnuite. Sau sunt in continuare?


Daemon si Dee Black sunt extraterestrii, luxeni, veniti dintr-o alta galaxie. Katy e doar o bloggerita cu o imaginatie bogata. Si cand credea ca nimic ciudat nu se mai poate intampla, se pare ca incepe sa dezvolte o atractie bizara fata de baiatul care o enerva, injosea si insulta cel mai rau. Dar oare nu cei care se tachineaza se plac?

Va spun ca n-am mai citit o carte serie fantasy de luni bune si nu aveam nicio asteptare de la aceasta carte. Speram doar sa o pot termina cat mai repede. Apoi pe la jumatatea ei, speram sa nu se mai termine deloc. Toate replicile acide dintre Daemon si Katy, toata tensiunea dintre ei, toate secretele familiei Black... toate astea m-au facut sa citesc mai departe, sa stau cu sufletul la gura si sa bufnesc in ras. Dar totusi, parca inca nu-mi place de Katy... are un aer usor superior si faptul ca e bloggerita e inca un lucru care mi se parea mai bine fara. Nu stiu de ce, asa ca nu aruncati cu rosii in mine. Hmm, bine macar in din volumul doi incep sa ma acomodez cu situatia... cred!

Ce se intampla cu Katy dupa ce Daemon a salvat-o si pare o tinta luminoasa pentru arumi - un fel de extraterestri malefici? Se pare ca luxenii se nasc cate 3 de-o data - asta explica cele trei capete ale fratilor Thompson -, dar unde e cel de-al treilea cap al familiei Black? Si ce s-a intamplat cu parintii lor? Oare toti locuitorii orasului sunt luxeni - sau arumi? Ce legatura are MA-ul cu asta? Si cum ramane cu relatia dintre Daemon si Katy? Vor recunoaste ca se plac? Sau Daemon nu simte de fapt la fel - asta explica si de ce isi pierde timpul cu Ash Thompson? Mult mai multe veti afla in cartea pe care v-o recomand super-mult! Un fantasy reusit pana la ultima pagina!

P.S. Unde pot gasi un Daemon Black? :D


Nota:

WOW! RECOMAND :)


Ash Thompson
Adam & Andrew Thompson
Carrisa & Lesa - prietenele lui Katy
Matthew Garrison 
Dee Black
Katy Swartz & Daemon Black

Trailer:



Diana

You May Also Like

13 comments

  1. Hm...sunt singura care nu stia ca Obsidian o sa fie ecranizat?
    OMG!
    Am citit si eu cartea vara aceasta si tot ce pot sa spun e ca printre preferat ele mele!Il ador pe Daemon desi erau momente cand imi venea sa-l omori,la fel ca si pe Katy :))
    Abia astept sa ma.apuc si de Onix.Am auzit ca e chiar mai buna!E adevarat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, nici eu nu stiam - bine nici nu ma prea interesa - pana nu am dat de un blog pe tumblr si oh, se pare ca e un intreg fandom. Adica UNUL MARE *.*
      Sa stii ca pare mai reusita decat prima, insa Katy tot nu-i pe lista mea de favorite :)) Mai am cateva - zeci - de pagini pana o termin si revin cu recenzia :)
      xx

      Ștergere
    2. Abia astept in cazul acesta recenzia!
      😘😍

      Ștergere
  2. Buna, Diana! Vreau sa iti spun ca nu ai fost singurul " martian cazut din spatiu" :)))...in urma cu vreo doua saptamani, m-am decis sa vad de ce seria " Lux" este atat de indragita de toata lumea....si pot sa spun ca A.FOST.ATAT.DE.MINUNATA!!! Iar Daemon,oh....! :">. M-am indragostit de aceasta serie inca de la primele pagini <3 . Sper ca iti va placea cel de-al doilea volum, "Onix", care din punctul meu de vedere a fost si mai bun, avand mai multa actiune, suspans siiiii romantism :). Spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey :)
      Oh, ma bucur :)) Jeezz, sunt perfect de acord cu tine - insa ca sa fie asa intre noi, tot mai mult imi place de el decat de Katy ^^"
      Multumesc la fel :* !
      xx

      Ștergere
  3. Eu am câştigat cartea la un concurs în perioada în care putea fi considerată o noutate editorială. Nu cred că aş fi cumpărat-o dacă nu se întâmpla asta pentru că nu mă atragea seria. Dar apoi... am deschis cartea şi Daemon s-a întâmplat. ♥ Şi apoi am cumpărat Onix şi Opal de îndată ce au apărut şi le-am citit de îndată ce le-am avut în mână. Bineînțeles că le-am iubit şi pe ele!
    P.S.: Auzisem şi eu de ecranizare, de fapt parcă Danielle Campbell o să joace rolul lui Katy. Sunt aşa încântată!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din ce zici tu aici pare foarte faina si cred ca ma apus si eu de ea curand, astept totusi sa vad ce parere iti lasa celelalte volume ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, nu mai am de citit decât Origin şi Opposition pe care sunt sigură că le voi iubi. ♥

      Ștergere
  5. Inca nu am citit seria si da, ma simt ca un martian de pe alta planeta. :)) Pare o serie destul de interesanta si mai facut curioasa. Singura carte cu extraterestri citita a fost Gazda de Stephenie Meyer si mi-a placut destul de mult. Deci, sper sa ajung in curand sa citesc ce a aparut la noi din seria asta, desi dupa o sa stau ca pe ace pana sunt traduse si celelalte volume.
    Daca se va face un film dupa Obsedian clar am sa-l vad. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Habar Nu Aveam Ca Va Fi Ecranizata :)) Am Primele 2 Volume Dar Inca Nu Am Apucat Sa Le Citesc. Cred Ca Ma Sperie Toata Nebunie Asta In Jurul Lui Daemon :)) Dar Am Citit Alte Carti De La Jennifer Si Chiar Imi Place Stilul Ei De A Scrie.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce ma chinui ? Si asa ca auzisem chestii foarte bune despre serie si acum ca am volumul 3 trebuie sa cumpar si celelalte 2.
    Sa nu mai zic ca toata lumea e obsedata de cartea asta :)) Ceea ce ma duce cu gandul la frustrarea mea cum ca nu pot sa incep sa citesc seria :P
    Daemon, ca deobicei e tipul ala sexy si misterios care imi aduce aminte de Damon Salvadore :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am fost reticenta la seria Lux initial, ma gandeam ca e doar o alta serie pentru adolescenti, apoi am vazut ca doua persoane in opiniile carora chiar aveam incredere chiar insistau ca e faina si a inceput sa ma faca curioasa. :) Acum abia astept continuarea seriei :D.

    RăspundețiȘtergere
  9. O carte minunata am gasit-o din intamplare la o colega acasa si am zis sa incer. Dupa coperta si descriere mi s-a parut interesanta .. Insa cand am ajuns sa citesc a fost o explozie foarte placuta .. Am citit mai multe carti de la.aceeasi autoare ...seria Lux e printre preferatele mele ..

    RăspundețiȘtergere