Me and Earl and the Dying Girl (2015) - Recenzie

by - ianuarie 08, 2016

Pe scurt:

Greg, un licean excentric (Thomas Mann), îşi propune să îşi petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie şi făcând parodii cam neruşinate la filmele clasice ale cinematografului, care capătă nume precum A Sockwork Orange, Senior Citizen Cane, alături de prietenul său Earl (RJ Cutler).


Toate astea se întâmplă atât timp cât mama sa (Connie Britton) îi pune în vedere să se împrietenească cu o colegă de clasă (Olivia Cooke) diagnosticată cu leucemie.

Ceea ce pare un etern film pe tema tinerilor grav bolnavi, precum The Fault in Our Stars, devine, în mâna regizorului Alejandro Gomez-Rejon, după un scenariu de Jess Andrews, care şi-a adaptat propriul roman, o poveste amuzantă şi emoţionantă despre o prietenie care se naşte şi despre adolescenţi care se luptă cu circumstanţe necontrolabile şi insondabile.

Parerea mea:


Fara sa vreau am tot auzit, citit si vazut chestii despre film si carte. Si cum nu am cartea, am zis sa vad filmul - mai ales ca nu aveam ceva mai bun de facut. Mda, cred ca am avut asteptari prea mari de la el!

Greg isi doreste sa termine liceul ca un copil normal, invizibil, care nu apartine vreunui grup anume. Stia pe toata lume si pe nimeni, in acelasi timp. Nu avea prieteni, ci "un partener", pe Earl, cu care-si petrecea pauzele in cabinetul profesorului de istorie si cu care, in timpul liber, facea parodii unor filme clasice. Plictisitor, asa-i? 

Intr-o zi, mama lui il roaga - da, de fapt il obliga - sa-si petreaca timpul cu "fata-bolnava-de-leucemie". Rachel. Pe care o stie de pe holurile scolii, dar cu care nu a vorbit vreodata. Treptat, cei doi se imprietenesc si ajung sa-si petreaca majoritatea timpului impreuna. Ce am apreciat la aceasta poveste? Ei bine, nu-i o siroposenie. Nu-i o poveste de dragoste! E povestea unui Greg care incepe sa-si faca un prieten si a unei Rachel care uita pentru scurt timp de boala.



La cat de multe am auzit - mai ales despre carte - ma asteptam ca filmul asta sa fie ceva mai bun. O alta fata bolnava de cancer. Un alt tip cu care-si petrece timpul. O alta poveste dramatica. Ideea cu filmele a fost originala, intr-adevar mi-a placut. Si mica referinta catre Romania mi-a placut ;) Insa as fi vrut ceva mai mult de la film. Sa ma emotioneze cumva. Tot ce a putut scoate de la mine au fost cateva zambete. Asta daca se voia un film trist. M-a incantat faptul ca Olivia (pe care o stiu din Bates Motel, unde intamplator joaca un rol similar) joaca in film, asa ca as fi putut spune ca este ceva reusit. Din pacate, m-a dezamagit :( !


Cand Greg prefera sa-si petreaca timpul cu Rachel in loc sa-si faca temele, oare facultatea mai ramane o optiune? Care este urmatorul film pe care-l pregateste cu Earl? Ce secrete le pune celor doi "prietenia" la incercare? Cand Rachel incepe sa se simta din ce in ce mai rau, oare inceperea tratamentului e cea mai buna varianta? Cum se termina totul si ce se intampla cu Greg? Un film despre familii ciudate, o fata cu leucemie, un prieten care spune lucrurilor pe nume si un Greg dezorientat; despre droguri, veverite si perne pe nume Francesca. Singurul lucru pentru care v-as recomanda filmul ar fi finalul care, va spun sincer, mi-a placut mai mult decat filmul in sine. Cred totusi ca romanul e mai bun, asa ca v-as sugera sa cititi cartea daca va place povestea ;)

Nota:

INTERESANT/A!







Trailer:


Diana

You May Also Like

2 comments

  1. Nu am citit cartea dar e interesanta ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma tenteaza prea mult acest film/carte Si, vazand ca i ai acordat 3 stelute, interesul meu a scazut si mai mult. O sa spun pas.

    RăspundețiȘtergere