Recenzie "DEADPOOL KILLUSTRATED" #2

by - ianuarie 25, 2016

Pe scurt:


Habar n-ai cât de mult vrei albumul asta! Deadpool a omorât deja toți supereroii din Universul Marvel dar nu și-a încheiat misiunea, nici pe departe! De data asta... el vrea să distrugă inspirația care a dat naștere supereroilor, el sare la gâtul celor mai cunoscute personaje din literatura universală. Tom Sawyer, căpitanul Nemo, Pinocchio și Moby Dick... ce au ei în comun? Nimic altceva decât furia criminală a lui Deadpool! De ce să citești o carte când poți citi cum o carte e distrusă? 

Revista mi-a fost oferita de Lex Comics (carora le super-multumesc :3) si o puteti comanda de aici.

Varsta: +16 ani


Parerea mea:


Daca-mi spunea cineva acum 2-3 ani ca o sa ajung sa indragesc, nu, de fapt sa iubesc o banda desenata, ii spuneam ca a innebunit. Ei bine, cam asta se intampla cand citesti "Deadpool Killustrated"!


Dupa ce a omorat toti supereroii din Universul Marvel, Deadpool nu se opreste aici! El vrea sa ajunga pana la originile supereroilor de astazi. Capitanul America, Iron Man, Spiderman si multi altii - cu totii sunt inspirati din povestile clasice pe care cu totii le stim si le indragim. Don Quijote, Moby Dick, Tom Sawyer, Dracula sau cei trei muschetari sunt doar cateva exemple ale "eroilor" clasici ce au stat la baza personajelor din Universul Marvel.

Ajutat de "oamenii de stiinta nebuni", Deadpool intra intr-un "univers ideatic", unul paralel universului sau. De aici, el trece dintr-o poveste in alta si incepe sa omoare pe rand "eroii" povestilor clasice, dar cat de departe este nevoit sa mearga Deadpool pentru a omori ideea de "erou"?



Impreuna un un alter-ego ceva mai aparte, Deadpool incepe sa se confrunte cu un altfel de supererou, unul care lucreaza mai mult la nivel psihologic. In Londra anilor 1895, un anume detectiv primea o masinarie dintr-un alt univers cu un mesaj ce avea sa-l cutremure. Era o provocare, intr-adevar. O provocare pe care a acceptat-o si careia nu-i poate face fata singur.


Astfel, povestea noastra prinde o alta intorsatura. Deadpool impotriva celui mai mare detectiv din istorie, Sherlock Holmes. Cine castiga? Care e miza? Cine-i ajuta?


Pot spune ca e cea mai buna banda desenata pe care am citit-o pana acum. Pur si simplu te indragostesti de Deadpool, antieroul acestei povesti. Trecand prin mai multe lumi, cititorul poate sa-si regaseasca personajele preferate clasice de care s-a atasat. Deadpool reuseste astfel sa distruga poveste cu poveste lumile utopice pe care cu totii ni le-am format in copilarie si sa ne faca cunostinta cu o alta latura a literaturii: cea lipsita de eroi. Interventia lui Sherlock dinamizeaza si mai mult povestea. Este, poate, piesa de baza de care avea nevoie pentru a ademeni cititorul intr-o lume complexa, logica care este intr-o continua miscare si schimbare.


De la grafica, la firul narativ si pana la personaje, "Deadpool Killustrated" este un mix spumos de clasic si contemporan, presarat cu replici comice si ironice ce te tin captiv in universul sau de la prima pana la ultima pagina. O sa reuseasca Deadpool sa castige in lupta impotriva lui Sherlock? A reusit oare sa omoare toti eroii literaturii? Ce se intampla dupa ce notiunea de "erou" este complet eradicata din istorie? Unele scene, putin cam dure as spune, ma fac sa recomand aceasta revista persoanelor de peste 16 ani, dar credeti-ma ca merita fiecare pagina, fiecare replica si fiecare lume distrusa. Ei bine, sunteti gata sa va aventurati in lumea lui Deadpool?


Nota:

WOW! RECOMAND :)





Primul volum:


Diana

You May Also Like

6 comments

  1. Sincer, nu-mi amintesc daca am citit vreodata benzi desenate. Daca am facut-o, eram probabil mic copil :D. Sunt asa faine? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, nici eu nu am citit asa de multe, insa aceasta a fost de-a dreptul geniala. Ti-o recomand! ;)
      xx

      Ștergere
  2. Nu prea citesc benzi desenate, dar pare interesanta aceasta

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa de faine sunt benzile desenate? Nu stiu de ce dar nu ma atrag deloc. Ce-i drept, nici nu cred sa fi citit pana acum vreuna, dar nici nu cred sa o fac acum, dupa ce am trecut de perioada adolescentei. Kisses

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow asta da banzi de desenat .. Asta o iau gata ma fermecat.. Unde o pot achizitiona?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.lexshop.ro/comic-books-benzi-desenate/deadpool-killustrated-p11552 ;)
      xx

      Ștergere