Top 5 Wednesday: Carti tie-in din biblioteca mea

by - ianuarie 06, 2016

Salutare, tuturor :> !

Ma uitam peste temele pentru top propuse pe grupul de pe goodreads si parca nimic nu ma inspira. Din categoria X nu am citit, din Y nu am destule sa umplu un top de 5 sau din Z am mai facut, asa ca am apelat la aceasta idee - pe care sa va spun sincer, o salvam pentru unul dintre clipurile pe care o sa le postez pe YouTube (de indata ce-mi gasesc un aparat care sa-mi convina :D). Asa, revenind. Astazi am sa va arat 5 carticele cu coperti tie-in din biblioteca mea, unele dintre cele mai reusite pe care le am, zic eu. Toate imi plac extrem de mult, astfel ca acest top o sa fie mai mult o prezentare aleatorie, nu un clasament propriu-zis :)

5. "Labirintul: Evadarea" de James Dasher - Desi am intreaga serie in biblioteca, inca nu m-am atins de ea. In schimb am vazut filmele (recenziile aici si aici) pe care TREBUIE sa le vedeti! Imi place mult coperta primului volum, desi parca as fi vrut ca imaginea sa fie ceva mai clara. Iubesc faptul ca Dylan e pe coperta si imi place felul in care au editat si aranjat imaginea (pozitia titlului, fonturile etc.). Hmm, am cautat acum de curiozitate si da, au reeditat si cel de-al doilea volum pe care am sa-l pun pe wishlist 3:)


4. "Marele Gatsby" de F. Scott Fitzgerald - stiu ca vazusem filmul si devenisem din nou obsedata dupa DiCaprio. Stiti, e ca o boala care se reactiveaza :)) Asa ca am cumparat cartea imediat ce am vazut-o in magazin. Sta pe raft inca de atunci pentru ca mereu au aparut carti noi pe care le-am citit inaintea acesteia. Coperta e draguta, dar as fi vrut ca imaginea de pe coperta sa fie alta. Acum mi se pare putin cam prea incarcata :/


3. "Cei 100" de Kass Morgan - cartea asta e una dintre putinele pe care le regret. Regret faptul ca am dat o caruta de bani pe ea si inca n-am citit-o. Am inteles ca nu-i asa de geniala si chestia asta incepe sa-mi faca entuziasmul sa dispara. Totusi, coperta pot spune ca m-a cucerit! Nu ma uit la serial, dar cred ca imaginea insumeaza cel mai bine sentimentul pe care povestea ar trebui sa ti-l transmita: raceala. Se pare ca cei de la Nemira s-au pus serios pe treaba in ceea ce priveste copertile si asta nu face decat sa ma bucure :>


2. "Materiile intunecate: Luminile nordului" de Philip Pullman - cartea asta va spun sincer ca am cumparat-o mai mult pentru coperta. Stiu vag de existenta filmului, asa ca mi-am propus sa citesc cartea mai intai. Imi place tot la coperta asta: contrastul dintre zapada si auriul de pe urs, inocenta fetitei si cruzimea animalului. Felicitari, Humanitas!


1. "Sinuciderea fecioarelor" de Jeffrey Eugenides si "Mic dejun la Tiffany" de Truman Capote - oficial imi plac cartile din colectia "Top 10+". De ce? Ei bine, uitati-va la coperti! Au o nota de vechi, de melancolic, de misterios. Ceva ce te atrage sa le citesti fara sa fie prea pompoase. Am citit ambele carti si vi le recomand cu drag, iar daca nu aveti rabdare, puteti urmari filmele care sunt cam identice cu cartile.



Idei, pareri? Care este cartea cu coperta tie-in care va place cel mai mult din biblioteca voastra? :)

Diana

You May Also Like

6 comments

  1. Nu cred ca am o coperta anume preferata, dar seria Instrumente Mortale mi se par super! Adica de fiecare data cand le vad, parca m-as uita la niste biblii :)) They look so big & so full of promises :)) CEi 100 nu am citit nici eu, dar serialul este genial! I'm a big fan, si am auzit ca defapt, serialul ar fi cu mult mai fain decat cartea. Mai rar intalnesti situatii de genul in care filmul bate cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, le am si eu in biblioteca si intr-adevar sunt ca niste biblii uriase :)) Totusi, copertile sunt geniale :>
      xx

      Ștergere
  2. Am si eu Luminile nordului, am vazut filmul si mi-a placut mult si dupa am vrut sa citesc si cartile. Dar vreau sa iau si volumul doi, tot cel aparut la Humanitas, dar nu-l gasesc. :( Ai vreo idee de unde as putea sa-l iau? Am cautat si pe site-ul editurii si nu era pe stoc atunci. Nu sunt atat de incantata de editia de la Arthur. :(
    Eu nici macar n-am idee daca am vreo editie tie-in in afara de Luminile Nordului. :))) Aaa, stai, am Hotul de carti. De obicei imi iau editia care e mai draguta. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, da, se pare ca se gasesc destul de greu cele de la Humanitas. Daca ti neaparat sa ai seria in editia asta, incearca o librarie Humanitas din orasul tau sau trimite-le un mail. Pe site apare cartea, dar cel mai bine e sa-i contactezi ;)
      xx

      Ștergere
    2. E stoc epuizat. :( O sa incerc, multumesc. :)) Am mai fost pe la librarii Humanitas si n-am vazut-o.

      Ștergere
    3. Daca nu o gasesti nici asa atunci iti recomand o varianta digitala (daca te impaci cu ebook-urile) sau editia de la Ed. Art :/
      xx

      Ștergere