Recenzie 'GIRL ONLINE' de Zoe Sugg

by - iulie 29, 2015


Editura: Epica
Data aparitiei: Iunie 2015

Traducere: Adina Pintea 
Tip coperta: Brosata
Format: 137x203
Numar pagini: 368
ISBN: 978-606-93832-1-6

Cartea mi-a fost oferita de sponsorul blogului, Editura Epica. Multumesc ^-^!








Despre autoare:

Zoe Sugg, mai cunoscută sub numele de Zoella, este o tânără vlogger de douăzeci și patru de ani, din Brighton, Marea Britanie. Vlogul său în care prezintă sfaturi de frumusețe, modă și stil de viață are milioane de abonați pe YouTube și un număr chiar mai mare de vizualizări lunare. În 2011 a câștigat premiul Cosmopolitan Blog pentru Cel mai bun vlog de frumusețe, iar în anul următor a câștigat premiul pentruCel mai bun Beauty Vlogger. Zoe a câștigat în 2011 și premiul pentruCel mai bun vlogger britanic la Teen Awards organizate de Radio 1, în 2014 premiul pentru Cel mai apreciat vlogger din Marea Britanie oferit de Nickelodeon Kids’ Choice Award și tot în 2014 a fost numită Vedeta Internetului pentru Modă și Frumusețe la Teen Choice Awards.

Pe scurt:

Penny are un secret.

Sub numele de Girl Online, Penny scrie pe blog despre cele mai ascunse sentimente ale ei, despre prietenie, băieți, familia ei țicnită și despre atacurile de panică ce începuseră să-i domine viața. Când lucrurile încep să se înrăutățească, familia ei o ia pe sus și o duce la New York, unde îl întâlnește pe Noah, un tânăr american chipeș care cântă la chitară. Fără de veste, Penny se îndrăgostește și surprinde fiecare clipă a trăirilor ei în cuvintele scrise pe blog.

Dar Noah are și el un secret. Unul ce amenință să-i distrugă lui Penny anonimatul și cea mai strânsă relație de prietenie… pentru totdeauna.

Parerea mea:


Am inceput prin a-l urmari pe Joe pe YouTuBe - fratele lui Zoe -, apoi am aflat ca erau frati, iar pe Zoella o urmaream - si inca o fac - foarte des din cauza tutorialelor de make-up. Ce-i drept, are lucruri bune si dragute de spus, majoritatea in Vloggurile zilnice. Am aflat ceva mai tarziu ca a scris o carte si ca acea carte avea sa fie publicata si la noi. Tare ma bucur ca nu a ales sa-si scrie o bibliografie... Sau a facut-o?

Ce-i drept, multe dintre datele din carte sunt adevarate. Locul unde traieste Penny, faptul ca are un frate, trasaturile "Baiatului din Brooklyn", faptul ca are un prieten homosexual... Si totusi nu s-a simtit a fi o bibliografie! Au fost guri rele care au spus despre cartea Zoellei cum ca ar fi scrisa de un "autor fantoma". Este adevarat ca a fost ajutata, iar daca ar fi sa ne luam dupa cum decurg lucrurile in randul oamenilor publici, ei vin cu ideile, iar altcineva le pune in practica; eu insa refuz sa cred lucrul asta. Da, poate ca a fost ajutata, dar imi place sa cred ca e si munca ei undeva la mijloc.

Nu e o carte plina de clisee, asa cum am mai citit, insa primele pagini nu pareau sa te atraga in poveste. Zilele petrecute in Brighton in care aflam despre prietenii lui Penny, familia ei si faptul ca e o "impiedicata" mai mult m-au plictisit. Adevarata aventura a inceput odata ce am urcat in avion spre New York. De acolo, totul era altfel: descopeream alaturi de Penny lucruri noi, vedeam diferenta dintre Anglia si America, cautam cu setea avida a unui cititor un subiect tabu de care sa ma agat si care sa ma faca sa continui sa citesc. Acesta a fost momentul in care Penny l-a intalnit pe Noah - si de atunci n-am mai lasat cartea jos din mana!


O prezenta misterioasa, dar de care ajungi sa te atasezi, Noah ascunde un secret! In cele cateva zile petrecute la New York, el ii arata lui Penny o alta parte a New York-ului, ducand-o in "locurile lui preferate". A ajutat-o cu atacurile de panica, s-a destainuit ei si... au petrecut Craciunul impreuna! Familia lui Penny a trebuit sa petreaca Craciunul in State, iar bunica lui Noah a fost mai mult decat bucuroasa sa-i invite la ei de sarbatori. Ce te faci, insa, cand a doua zi trebuie sa pleci?

Prinsa intre dorinta de a se intoarce la cel mai bun prieten si dragostea pe care o nutrea fata de Noah, Penny se trezeste intr-un avion spre casa, parasind "visul american". Acasa, unde e rusinea tuturor pe internet. Acasa, unde cel mai bun prieten nu-i mai raspunde la mesaje. Acasa, unde viata ei secreta online nu mai pare sa fie asa de secreta. Acasa unde fosta-cea-mai-buna-prietena si Ollie vad in ea brusc un potential de prietena. Acasa unde afla ca intreaga relatie cu Noah a fost o minciuna!


Ce se intampla cand toata presa vorbeste despre Girl Online? Cine a spulberat magia? De ce a mintit Noah? Elliot o sa mai vorbeasca vreodata cu Penny? Dispar atacurile de panica in totalitate? Si cand se vede pe plaja, crezand ca e singura in propria ei "groapa", cine tinde sa-i dezechilibreze - din nou - viata? O carte uimitoare si care devine din ce in ce mai putin previzibila. Vei ajunge s-o devorezi pana la ultima pagina intrebandu-te daca acela este intr-adevar sfarsitul. Se pare ca v-a trebui sa aflam in cel de-al doilea volum! O carte despre prietenie, despre atacuri de panica, strazi din New York si plaje din Brighton, o carte ce te invata in cine sa crezi si cat de mult se pot schimba oamenii. O sa va indragostiti de Noah si o sa uitati ca Zoella este autoarea!


Nota:

SUPER!






Trailer:



- Diana

You May Also Like

9 comments

  1. Suna tare bine prezentarea. Din pacate nu am citit-o, dar sunt tare curioasa. Mi-au placut impresiile tale si chiar mi-ai dat un impuls. Trebuie sa caut si eu vlogul. Sunt interesanti oamenii care reusesc sa faca altceva, iar Zoe, chiar este diferita. Ma bucur ca a reusit sa starneasca valuri si sa ajunga cineva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea suna fain si cred ca este bine scrisa deoarece o urmresc pe Zoe pe YT si este plina de viata iar faptul ca se face si un film este foarte tare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartea suna fain si cred ca este bine scrisa deoarece o urmresc pe Zoe pe YT si este plina de viata iar faptul ca se face si un film este foarte tare.

    RăspundețiȘtergere
  4. O urmaresc de mult pe Zoe pe youtube si am fost foarte incantata cand am aflat ca scrie o carte, insa imi e frica sa o cumpar tradusa in limba romana. E ok traducerea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap :) Nu stiu de varianta in engleza, insa cea in romana e chiar tare si ti-o recomand ^-^ !

      Ștergere
    2. Atunci cred ca o voi cumpara tradusa in romana :) multumesc!

      Ștergere
  5. Am inceput sa citesc si eu cartea, insa nu am fost curioasa sa o urmaresc pe Yt pana acum: ) Apropo, imi place mult recenzia ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita sa incerci sa te uiti la un clip, doua :D
      Mersi mult ^-^ !
      xx

      Ștergere
  6. Am citit doar cateva volume , nu stiu de ce m-am oprit dar acum mi-a revenit pofta dupa asememea recenzie ...

    RăspundețiȘtergere