Lucy (2014) - Recenzie

by - august 25, 2014


Pe scurt:

"Începând cu NIKITA și LEON, și până la AL CINCILEA ELEMENT, scenaristul și regizorul Luc Besson a creat unele din cele mai dure și mai memorabile eroine de acțiune din istoria cinematografului.



Acum, Besson ne-o prezintă pe Scarlett Johansson în LUCY, un thriller de acțiune despre o femeie care e prinsă accidental într-o afacere periculoasă care se întoarce împotriva celor care au răpit-o și care o transformă într-o mașinărie de luptă nemiloasă, evoluată dincolo de puterea de înțelegere omenească.



Alături de Scarlett Johansson îl găsim pe legendarul Morgan Freeman, laureat cu Oscar. Filmul e produs de Virginie Besson-Silla, pentru EuropaCorp."


Parerea mea:


Okay. Am ajuns la cinema nestiind foarte multe despre filmul asta. Povestea in mare o stiam, iar trailerul il vazusem o singura data. Nimic wow din prima. M-am cam inselat!
Am aflat de Scarlett - despre care sincer, nu stiu mai nimic - din filmul asta. O stiam cumva ca actrita, mai auzisem numele ei, dar nu cred sa fi vazut vreun film cu ea inainte - iar daca am vazut nu i-am dat prea mare importanta. Ma bucur sa vad ca Scarlett e o actrita chiar buna, iar filmul a fost foarte bine regizat - incluzand si efectele speciale, pot sa zic ca acum vine efectul wow :))



Poveastea, in mare, e despre tipa asta Lucy aka Scarlett J. Numele ei coincide cu prima femela care a existat vreodata pe Pamant. Era o primata. Credeam ca Eva era prima O.o Fara se vrea, se vede implicata intr-o afacere cu mafiotii chinezi si trebuie sa livreze o servieta. Se pare ca in ea erau 4 pungute cu cate un kilogram de drog fiecare. Dar nu orice drog! In a 6a luna, femeile gravide secreta acest "drog" in cantitati foare foarte mici pentru a-l ajuta pe bebelus sa capete oase. In cazul nostru, drogul a fost introdus in abdomenele a 4 subiecti - printre care si Lucy - cu ajutorul unei operatii. Ei trebuiau sa duca mai departe pungile in cele 4 colturi ale lumii europei.



Totul okay pana aici, nimic ciudat. Asta pana cand Lucy primeste o bataie zdravana fapt ce cauzeaza ruperea pungutei cu drog din abdomen. Drogul i se duce usor usor in tot corpul, iar efectele sunt uimitoare. Se stie ca un om normal foloseste MAXIMUM 10% din capacitatea creierului, iar delfinii folosesc 20%. Din cauza drogului, Lucy incepe sa-si foloseasca din ce in ce mai mult din capacitatea creierului pana cand ajunge la 100%.
Afla de profesorul - pff, i-am uitat numele :)) - interpretat de Morgan Freeman, care o ajuta cumva; alaturi de politia din italia, Lucy recupereaza celelalte pungute cu drog din abdomenele celorlalti 3 barbati, iar mai departe e deja o parte WOW - care face mai tot filmul -  pe care nu vreau sa v-o spoilar-esc (asta-i un cuvant asa-i? nu? e, acum e :)) )



Lucy se conecteaza cu tot ce e viu in univers ceea ce mi se pare chiar interesant ca viziune. Nu prea am ce sa spun despre film. Mi-a placut foarte mult si nu ma asteptam sa fie atat de bun. Daca sunt chestii care nu mi-au placut probabil ca-s chestii minore. Am aflat lucruri noi si ma bucur ca am reusit sa-l vad la cinema. Recomad!




Nota:
WOW! RECOMAND :)




Trailer:


- Diana

You May Also Like

5 comments

  1. Filmul a fost genial și mi-a plăcut enorm, cred că e departe cel mai bun film al anului și mi-a plăcut recenzia ta. Daaaaar legat de final, cu aflatul unor lucruri noi... faza cu 10% nu e pe bune - http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_brain_myth :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut filmul acesta prin decembrie, cred. Nu stiam la ce sa ma astept, nici nu vazusem trailer-ul dar m-a fascinat si in acelasi timp mi s-a parut super ciudat. Adica nu stiu, am ramas timp de 10 minute uitandu-ma in gol.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am văzut la ziua unei prietene şi mi s-a părut foarte bun. Eu una îl recomand. Frumoasă recenzie! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut si eu filmul in urma cu mult timp si am ramas placut impresionata. Mi-a placut extrem de mult atat subiectul, actiunea, cat si interpretarea personajului principal Lucy.
    Singurul meu regret este ca a fost prea scurt, in opinia mea. :) vroiam mai mult! Iar finalul a fost...wow! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Filmul e regizat foarte bine .. Nu m-am miscat deloc din fata televizorului pe durata lui...

    RăspundețiȘtergere