Bookfest 2015

by - mai 24, 2015



O dimineata de sambata! Intr-o dimineata de sambata am urcat in RATB - cam cea mai mare greseala facuta (din cauza caldurii) - si m-am intreptat spre Romexpo cu intentia de a vizita Bookfest. Insa pe langa Bookfest au fost mai multe "targuri" sau activitati de care am sa va spun mai incolo in postare, dar acum sa ne axam pe Bookfest :D


Trist ca nu a fost organizat in pavilionul central, astfel ca a trebuit sa intru dintr-o "camaruta" in alta si sa ma tot invart si sa caut edituri o.O - nu stau chiar asa de bine cu orientarea in aglomeratie. Cert e ca eu am plecat fara vreo lista, fara sa planific ce edituri noi vizita, ce carti voi cumpara sau la ce evenimente voi participa. Totul a fost spontan. Si daca esti eu, spontaneitatea se termina in doua feluri: fie A) ajungi sa faci cele mai amazing chestii sau B) te invarti cazut din spatiu fara sa stii incotro te indrepti. Mda, am ajuns deci sa ma invart pe la standurile editurilor cunoscute - Rao. Corint, Trei, Litera etc. - pentru ca erau la intrare si sa descopar la final ca mai sunt si alte edituri de la care as fi putut achizitiona cate ceva, dar am ramas fara bani - *.* alta nota de subsol la care am sa revin mai jos in postare.

Oamenii vin la Bookfest din mai multe motive: fie ca vor sa iasa din casa si sa mearga la "chestia aia cu carti de la Romexpo", fie ca erau prin zona si merg cu gandul ca se da ceva de geaba, ajungand sa realizeze ca cititul nu e punctul lor forte - si mai si consuma spatiu degeaba - sau mai sunt persoane bookaholice cam ca mine care merg pentru carti in adevaratul sens al cuvantului. Oh si sa nu uitam ca multi au venit si pentru domnul presedinte. Servus!

Daca sunteti bookaholici si veniti la targ pentru carti, sau intentionati sa-l vizitati si vreti o parere asa pe ultima suta de metri sau pentru viitor, va spun ca ceea ce te face sa te intorci e atmosfera, in principal, apoi preturile mici pe care trebuie sa le vanezi. Multe edituri au avut carti cu pret unic si adevarate reduceri - aici intra sponsorii nostri, Editura Univers si Grupul Editorial Corint, dar si Editura All, Paralela 45 sau Art. Nu am avut timp sa misun printre rafturi si sa caut reduceri, grabita fiind de iminenta prezenta a domnului presedinte de la ora 3. Odata presa ajunsa, oamenii se strang si cu greu mai iesi in viata *-* Chiar daca am trecut ca rata prin apa - sau era gasca?! -, am vazut edituri la care poti gasi reduceri mai mari online. Elefantul ofera 50% reducere, iar libris are pret unic si transport gratuit! Tot e mai bine ca 30% reducere la targ... #justsaying

Spuneam ca nu mai cumpar carti si eram chiar mandra de mine, insa cum am dat de bani, reduceri si carti, BAM! - m-am intors cu pungile acasa. Nu zic ca imi pare rau - bine, poate doar pe cartea de la Nemira care cica era la reducere, dar care nu merita 30 de lei T-T -, insa cred ca se putea sa ma fi abtinut si mai mult ^^" - am sa revin cu o postarea IMM zilele astea ;)


All in all, daca vreti sa mergeti la Bookfest doar pentru reduceri e posibil sa fiti dezamagiti. Nu sunt peste tot chilipiruri, iar cartile cu pret unic nu sunt la toate editurile; iar daca vreti sa mergeti pentru evenimente, atunci e locul ideal. De la invitatii din Cehia, pana la autorii spanioli de la Editura Univers, apoi la standul Editurii Herg Benet unde e plin de autori romani :3 si chiar si la celelalte edituri unde s-au organizat conferinte de presa si discutii pe baza cartilor. Gasiti multe lansari de carte si oameni speciali cu care puteti vorbi. M-am intalnit cu autori romani pe care-i ador, cu bloggeri pe care-i urmaresc si cu persoane dragute care au venit la targ tot din dorinta de lectura! Ce mai, o experienta de neuitat, dar facuta ce ceva efort ^^"

Ce mai puteti gasi la Bookfest, la standurile sponsorilor nostri - Grupul Editorial Corint si Editura Univers - sunt semnele de carte marca DHW. De asemenea, o carte in asteptare poarta amprenta blogului si e nerabdatoare sa-si gaseasca proprietar ^.^
Daca mergeti, insa, la Romexpo, gasiti - sau cel putin eu asta am gasit ieri - una bucata targ de mirese, una bucata Pet Expo, una bucata concert rock(.fm), una bucata curse de motoare si... una bucata "targ" de traditionalo-handmade-ceva ^^" Am zis ca dupa ce termin cu Bookfest, ma aventurez si in celelalte targuri, dar atat de tare m-au durut picioarele incat am renuntat cu desavarsire. 

Ei, cam asta cu Bookfest si Romexpo si targuri si toate cele. Voi ati fost la vreun targ? Intentionati sa mergeti? Pareri?

- Diana

You May Also Like

2 comments

  1. De acord cu tine în legătură cu reducerile! Mi-am luat și eu câteva cărți pentru că nu m-am putut abține, dar toate la preț întreg :( Am scris și eu despre Bookfest aici: http://www.loreleiwanders.com/2015/05/bookfest-2015.html.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am reuşit să ajung la Bookfest, dar mă bazez că o să merg anul viitor!

    RăspundețiȘtergere