In curand la Editura NEMIRA!

by - septembrie 08, 2015

Din preistorie si pana in zilele noastre, istoria mare se impleteste cu istoria mica. Noile descoperiri dezvaluie intr-o alta lumina povestile lumii, a carei istorie se schimba odata cu noi.

Andrew Marr, realizator al unor fascinante documentare BBC, calatoreste inapoi in timp si descopera legaturile dintre epoci, locuri, oameni si intamplari. Evenimentele care au schimbat omenirea se reasaza intr-un puzzle urias. Povesti nespuse se descopera in premiera, imagini nevazute se arata, personaje nevazute ies din umbra.


O carte extraordinara. Andrew Marr are un stil remarcabil si un control special asupra materialului. Lucrarea lui ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru toți cei care studiaza istoria. “ - The Spectator




Partea a treia din Cronicile Malazane reprezinta inca un capitol fascinant din marea saga a lui Steven Erikson. InAmintirile ghetii se intorc o multime de personaje din Gradinile lunii si apar noi plasmuri, care imbogatesc o saga ca un labirint. Imprevizibila, seducatoare, plina de suspans, povestea merge mai departe si scoate la suprafata universuri noi, provocari neprevazute si solutii care pun la incercare imaginatia cititorilor.


Steven Erikson este, in mod cert, unul dintre marile talente ale literaturii fantasy din vremea noastra.“ - The Guardian

Rar se intampla ca un scriitor sa combine cu atata usurinta simtul fortei mitice si profunzimea unei lumi cu personaje inspirate si povesti captivante, dar Steven Erikson repurteaza o victorie spectaculoasa.“ - Michael A. Stackpole

Continentul Genabackis a dat nastere unui imperiu nou si infricosator: Pannion Domin. Secerand totul in cale, acesta distruge pe oricine nu se placa in fata Clarvazatorului, regele-preot din Pannion, care trebuie sa infrunte alianta periculoasa dintre oastea lui Dujek Un-Brat si Arzatorii de Poduri ai lui Whiskeyjack, dar si dusmani mai vechi. In lupta lor, aliatii sunt esentiali. Printre ei se numara Sabiile Cenusii, o fratie care trebuie sa apare orasul Capustan de fanatici.

Cronicile Malazane sunt o adevarata experienta. Scriind aceasta serie, Steven Erikson a urcat in randul celor mai vizionari dintre scriitorii de azi.“ - SF Site

Steven Erikson ma inspaimanta... Are o cuprindere asa de vasta, o imaginatie atat de vie si o intelegere asa de mare, ca literatura lui reuseste ceea ce putine carti reusesc: sa schimbe felul in care cititorii percep realitatea.“ - Stephen R. Donaldson

Celelalte doua volume ale seriei:





A doua parte din seria Demon

Odinioara, erau puternici. Pe timpul Izbavitorului, au invins demonii. Dar vremurile acelea, daca au existat vreodata, au apus demult.

Arlen Bales a crescut intr-o lume cand cosmarurile bantuiau oamenii, care se ascundeau ca sobolanii. A ales sa lupte si astfel a devenit salvatorul neamului sau.

Numai ca acela care apare din desert si-si spune Izbavitorul Insusi nu este Arlen.

Ahmann Jardir poarta coroana Izbavitorului si a fost candva prietenul lui Arlen, insa acum isi conduce marea oaste spre nord, intr-un razboi sfant impotriva ciumei demonilor... si impotriva oricui ii sta in cale. Aliantele vechi sunt puse la incercare, cele noi sunt masluite si o noua specie de demoni trece neobservata...

Peter V. Brett e unul dintre scriitorii nou afirmati care se numara printre preferatii mei. “ - Patrick Rothfuss

Primul volum al seriei:


Doi frati, o singura tragedie. Doua civilizatii, o singura viata. Un trecut de cosmar, o revolutie, o iubire ce trece dincolo de moarte, un roman despre distanta dintre oameni si lumi si despre imposibila apropiere.

Din anii ’60 si pana in prezent, din India in America, de la o generatie la alta, povestea unei familii se scrie intr-o carte ce poarta amprenta inconfundabila a scriitoarei Jhumpa Lahiri, castigatoare a Premiului Pulizer.

Cea mai buna carte a lui Lahiri. Nelinistitoare si generoasa. Tulburatoare si, de asemenea, satisfacatoare. “ - The New York Review of Books

Un roman memorabil si puternic… Cu Distanta dintre noi, literatura lui Lahiri ajunge la mare inaltime. “ - USA Today

Inclusa in: Top TIME cele mai bune romane, Top USA Today cele mai bune carti; Top People cele mai bune zece carti; Top Good Reads cele mai bune carti; Top 10 Apple

Elena are un talent rar: descopera ingredientele unui parfum imediat ce-l miroase. Parfumul a facut parte intotdeauna din viata ei. Se simte acasa numai atunci cand o invaluie esentele mirifice ale florilor, al plantelor si ale mirodeniilor.

Datorita harului ei, ajunge de la Florenta la Paris si se initiaza in stravechea arta a aromei. In Orasul Luminilor descifreaza enigmatica reteta straveche a unui parfum fara egal, conceput de strabunica ei. In calatoria ei spre o noua viata, in care prind contur emotii tari ca esentele, il intalneste pe Cail, barbatul care cultiva soiuri rare de trandafir. Impreuna, cei doi merg pe calea mirosurilor secrete, a amintirilor indepartate si a sperantei de a descoperi iubirea de neuitat.

„Parfumul este calea. S-o strabati inseamna sa-ti gasesti propriul tau suflet.“ - Cristina Caboni



You May Also Like

6 comments

  1. Ah, de la Nemira ma atrag atat de multe carti, nici nu stiu cu ce sa incep. Oricum, clar, trebuie sa citesc seria Cantec de gheata si foc... chiar daca am incalcat putin regula personala vazand intai filmul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate suna interesant, desi eu nu prea citesc carti de la editur Nemira, nu stiu de ce. Cea mai interesanta mi se pare Distanta dintre noi, dar si Istoria lumii mi se pare ca e bazata pe o idee destul de faina, nu stiu totusi daca as citi-o, mi se pare genul de carte pe care sa o citesti in timp.
    An astronaut's guide to life on earth are o coperta foarte draguta si imi place titlul ^^

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu când spun că editurile vor să ne falimenteze... Prea multe titluri atrăgătoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Istoria lumii" si "Omul pictat" par destul de interesante si sa nu mai vorbim si de coperte <3 :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu Prea Citesc De La Nemira. Dar As Citit Omul Pictat ( Am Citit Numai De Bine Despre Ea ) Si Distanta Dintre Noi Pare Interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. In afara de cartea A king of the seven kingdoms (Fana Game of thrones :D ) foarte, foarte interesanta mi se pare Parfumul iubirii care are aceeasi idee cu cartea Parfume dupa care s-a facut si filmul cu acelasi nume. Cred ca este francez, nu sunt 100% sigura. Dar are aceeasi idee. Un baiat care are abilitatea de a recunoaste ingredientele din oricare parfum, merge in cautarea parfuului perfect ( sau ceva de genul).

    RăspundețiȘtergere