Top 5 Wednesday: Carti preferate din 2015

by - decembrie 16, 2015

Salutare, tuturor :) !

Veste mare, prima ninsoare de decembrie - sau un fel de pseudo-ninsoare, daca vreti - a sosit la Bucuresti. Mda, pentru ca e prea cald pentru asta ne-am ales cu un fel de ploaie de fulgi. E bine si asa! Pe semne ca se-apropie Craciunul :3

Pentru topul de saptamana asta am sa fac o retrospectiva a celor mai bune carti pe care le-am citit in 2015. Spre rusinea mea am citit mult prea putine (cica 23) fata de cate mi-am propus. Si totusi, din cele citite pana acum mi-am ales 5 carti preferate ^.^

5. "Marea calatorie a lui Amy & Roger" de Morgan Matson -  cartea asta mi-a placut mult, mai ales ca am citit-o candva in vacanta si mi-a dat acea stare de a calatori. Cu toate acestea, pasajele descriptive au ingreunat putin lectura si oh, atat de tare asteptam sa ajunga la partile in care se infiripa (sau nu?!) ceva intre protagonisti! Per total a fost super si v-o recomand ca o lectura de vara, undeva pe plaja sau la munte. E o carte de citit in tren sau printre perne mari si albe de camere de hotel.

insidethebookreader:

Road maps and books.

4. Seria "Lux" de Jennifer L. Armentrout ("Obsidian", "Onix" si "Opal") - cine ar fi crezut ca am sa pic in plasa lui Daemon? Chiar daca am avut vaga impresie ca spre final intreaga poveste poate fi usor transformata intr-un fanfic, am avut norocul ca autoarea sa evite prapastia asta - la limita as spune. Inevitabil esti cucerita de Daemon si de personalitatea lui puternica! Am ajus sa citesc cu inima in gat pana la ultima pagina. O serie la care abia astept continuarea si care merge citita oricand, insa o recomand in serile reci cu luna plina (caci nu-i asa, Daemon e acolo sa ne incalzeazca :)) #toofanfic)


3. "Orase de hartie" de John Green - nu-i top fara John, nu-i asa? :)) Ei bine, anul acesta am citit o singura carte de-a sa (desi alte doua astepta cumintele pe raft), una ecranizata chiar. De fapt, am citit-o special inainte de a merge la film si oh, Doamne, a fost perfecta *.* Pur si simplu m-am indragostit de cum joaca Nat (Wolff) si de Margo - care oarecum imi aduce aminte de Alaska. Cartea asta e despre aventura si prietenie si despre maturizare. Finalul filmului a fost ca o strangere de inima in fata cruzii realitati: cu totii avem prieteni buni pe care inevitabil o sa-i "parasim". Facultate in afara, viitor, cariera. Si tutsi, exista sansa sa pastrezi o legatura cu ei? Va recomand cartea alaturi de o cana de cacao cu lapte si biscuiti, alaturi de jucaria preferata sau paturica de bebe. Alaturi de o particica din voi care nu vrea sa se maturizeze. Alaturi de un prieten pe care nu vreti sa-l parasiti niciodata. Alaturi de celalalt eu care se maturizeaza. Merita citita!


2. "Cerul e pretutindeni" de Jandy Nelson - cartea asta a fost una dintre putinele care au reusit sa-mi smulga lacrimi (sufletesi, duah ^^"). Poveastea tragica si felul in care este spusa nu pare prea diferita de restul, insa cand Lennie ajunge sa se indragosteasca in cel mai nepotrivit moment al vietii (atunci cand ar trebui sa planga dupa sora ei), tragicul se transforma in alinare, ca mai apoi sa ii ia locul iubirea. O altfel de iubire insa. M-a miscat povestea si toate evenimentele. Am citit-o dorindu-mi sa nu se termine, iar la ultima pagini am imbratisat cartea pe care oricand as reciti-o (numai de dragul povestii, al felului in care este scrisa). O carte care merge alaturi de un ceai, intr-o vacanta sau atunci cand pur si simplu va puteti abandona intru totul in lectura. O sa iubiti povestea lui Lennie si o sa regretati momentul in care o sa constatati ca povestea se termina.


1. "Jurnalul unui adolescent timid" de Stephen Chbosky - multi dintre voi stiti cat de mult m-a influentat aceasta carte. Altii poate nu stiti. Dar e okay. E pur si simplu momentul ala din viata cand te simti abandonat, neajutorat, lasat la o parte. Depresiv. Credeam ca Charlie e un personaj cu care nu aveam sa ma identific, insa m-am inselat. Caci dincolo de aparente Charlie e un pusti in ochii caruia problemele trec fara filtru, fara sentimente; goale. Am iubit romanul asta si pot spune ca este romanul ce a definit in totalitate anul meu 2015. Poemul este cel a declansat speranta in mine (o sa vedeti dupa ce cititi). Frica. Ambitie. Curaj. Lumina. Recomand acest roman tuturor adolecentilor, mai ales celor care cred ca si-au pierdut speranta sau ambitia. Eu una mi-am gasit licarirea de optimism.


Cam acestea au fost cele mai importante carti ale lui 2015 pe care le-am citit. Ce parere aveti? Topul vostru cum ar arata? :)

P.S. Pozele nu-mi apartin ;) !

Diana

You May Also Like

1 comments