Recenzie 'PLAYLIST PENTRU NICK SI NORAH' de Rachel Cohn & David Levithan

by - ianuarie 18, 2015


Editura: Trei
Data aparitiei: Octombrie 2014
Colectia: Fiction Connection
Traducator: Bogdan Perdivara
Tip coperta: Brosata
Format: 130x200
Numar pagini: 192
ISBN: 978-606-719-134-9


Cartea poate fi comandata aici, aici sau aici.

Despre autori:

Rachel Cohn s-a născut în 1968 la Washinghton, a absolvit Barnard College şi este autoare de romane pentru tineri. Trăieşte la New York. A scris Gingerbread (2002), The Steps (2003), Pop Princess (2004), Shrimp(2005), Two Steps Forward (2006), Cupcake (2007), You Know Where to Find Me (2008), Very LeFreak (2010), Beta (2012).




David Levithan trăieşte la New York şi este câştigătorul Lambda Literary Award pentru romanul Boy Meets Boy. Este însă foarte cunoscut şi pentru romanele pe care le-a scris împreună cu John Green – Will Grayson, Will Grayson (în curs de publicare la Editura TREI) – şi cu Rachel Cohn: Nick & Norah's Infinite.






Pe scurt: 


"O poveste lungă cât o noapte newyorkeză despre un băiat şi o fată care ajung, prin forţa destinului şi a muzicii, parteneri într-o sumedenie de aventuri amuzante. Cei doi se descoperă unul pe altul după ce Nick o roagă pe Norah, la finalul unui concert dintr-un club, să fie prietena lui... pentru doar cinci minute.

O întâlnire între două lumi aparent diferite, cu excepţia pasiunii pentru muzică: Norah e fiica rebelă a unui mare producător muzical, Nick e basist şi compozitor într-o trupă underground de queercore. Întâmplarea face ca amândoi să aibă inima frântă după eşecuri în dragoste."


Parerea mea:


Am vazut filmul cu mult timp in urma si, cand am auzit ca editura Trei a publicat cartea, a trebuit s-o am neaparat. Desi nu mai stiam nimic din film, am hotarat sa citesc cartea, convinsa ca va fi ceva wow. N-a fost chiar asa...

Mi-a placut subiectul cartii si faptul ca e scrisa de David m-a facut curioasa, dar parca voiam mai mult. Cred ca ceea ce a alterat povestea a fost filmul - de fapt, amintirea lui pentru ca in timp ce citeam imi aminteam secvente din film. Inca o data filmul dezamageste. Va recomand sa nu vedeti filmul inainte!

Nick e basistul unei trupe, iar cand o roaga pe Norah - fiica rebela a unui producator muzical - sa fie prietena lui pentru 5 minute, povestea lor de dragoste e deja inceputa. Noaptea aceea in club trebuia sa fie fara evenimente speciale: fara aparitia lui Tris sau disparitia brusca a lui Caroline, ori mai rau, intoarcerea neasteptata a iubitului dintr-o tara straina. 



Incearcarea Norei de a-si duce prietena - pe Caroline - acasa teafara si cat de cat treaza este intrerupta de aparitia lui Nick: tipul ala cool dintr-o trupa careia ii trebuie tobosar, tipul indeajuns de indragostit de Tris incat sa-i faca CD-uri cu muzica, tipul ala care niciodata nu s-ar uita la ea. Apoi mai e Tris, fosta prietena a Norei si fosta iubita a lui Nick, care pare sa tot intervina intre ei, asa ca Nick se confrunta in interiorul lui cu dorinta de a-i mai da lui Tris o sansa sau sa inceapa o poveste noua alaturi de Norah. Convins ca Tris inca mai are sentimente pentru el, e gata sa renunte la ceea ce ar putea fi cea mai aventuroasa noapte din viata lui. Norah, pe de alta parte, vrea sa-i dea fostului iubit o lectie - cum ca e mai puternica decat pare si ca nu e asa de "goala pe dinauntru" precum crede el.



Toata noaptea se invarte in jurul celor doi care ajung sa descopere ca, desi nu pare, poate ca-s facuti unul pentru celalalt. Ce se intampla cand toata magia se termina, iar relatia de 5 minute se lungeste indeajuns incat cei doi sa inceapa sa faca greseli? Dupa ce petrecerea se termina, iar Norah vrea doar sa ajunga acasa, oare cum va reactiona Nick? Ce se intampla cu Caroline? Dar Tris si fostul iubit al Norei, or sa intervina in relatia lor care ori e pe cale sa inceapa, ori se termina brusc? O foloseste Nick pe Norah sau chiar ajunge sa tina la ea, poate, mai mult ca la Tris? O carte despre relatii, a doua sansa si playlistul potrivit pentru o noapte aventuroasa.

Va recomand cartea ca o lectura usoara, dar nu incercati sa vizionati filmul! Pur si simplu nu se potriveste indeajuns cu cartea. Iar daca totusi vreti s-o faceti, cititi cartea mai intai ;)


Nota:

INTERESANT/A!




Trailer:


- Diana

You May Also Like

5 comments

  1. Am și eu cartea în bibliotecă. Dar momentan mă ocup de Endgame, am luat cartea drept o provocare. Oare, eh, voi descoperi enigma? :)) Seară plăcută, Diana, drăguță recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am auzit de carte, nici de film, dar este cu Michael Cera, deci e super:))
    Sper sa ma pot abtine sa nu ma uit la film si sa citesc mai intai cartea. Ramane de vazut.
    Un inceput de weekend grozav!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de saptamana*
      Ofof.. nici creierul meu nu vrea sa inteleaga ca maine este luni.

      Ștergere
  3. Eu vreau să citesc cartea. Am auzit că ba e ''bună'', ba e ''proastă'', ba ''aşa şi aşa''. Aşa că, o să o citesc eu şi o să-mi fac o părere singură. Mi s-a întâmplat să văd filmul înainte cărţii, şi la fel ca tine, cartea nu mi s-a mai părut ''wow''. Vorbesc despre ''Dacă aş rămâne'' de Gayle Forman. După ce am văzut filmul am aflat că este şi o carte. Evident, mi-am cumpărat-o şi am avut neplăcerea de a nu o găsi aşa de minunată pe cât o credeam...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartea am citit-o e super mi-e una mi-a placut povestea lor... A fost palpitanta, imsa nu stiam ca este si film .. Ma voi uita la el sa vad ...

    RăspundețiȘtergere