În curând la Editura PALADIN!

by - mai 30, 2016



Vânătorul spune povestea lui Parker, un infractor pentru care niciun jaf nu mai pare o misiune imposibilă. Dar atunci când se asociază cu alți patru jefuitori pentru a sustrage banii dintr-o tranzacție cu arme, este trădat și e pe punctul de a-și pierde viața. Pe când ceilalți îl cred mort, Parker își construiește metodic planul de răzbunare, principala lui țintă fiind unul dintre membrii celei mai mari organizații criminale din New York. Dar va putea un singur om să țină piept unui întreg sistem criminal? Urmarea este o vânătoare sângeroasă în care Parker nu ezită să ucidă și să își pună viața în pericol.

Richard Stark reconstruiește cu realism atmosfera anilor șaizeci, concentrându-se asupra felului în care funcționau organizațiile criminale și a legăturii acestora cu rețelele de prostituție.



Cândva anchetator de prestigiu la Moscova, Arkadi Renko reuşeşte să scape din clinica psihiatrică în care este închis pentru „instabilitate politică” şi ajunge pe Steaua Polară, o uriaşă navă sovietică de prelucrare a peştelui, care traversează apele îngheţate ale Mării Bering. Atunci când o membră a echipajului moare în condiţii suspecte, căpitanul îi desemnează lui Renko sarcina de a investiga posibila crimă, lucru care dă naştere unor complicaţii neaşteptate. Ancheta scoate la iveală indicii despre contrabandă, spionaj şi intrigi politice. Martin Cruz Smith îşi dovedeşte din nou talentul de a ne ţine cu sufletul la gură, continuând seria aventurilor lui Arkadi Renko, anchetatorul din romanul Gorki Park.

Steaua Polară nu este numai opera unuia dintre cei mai buni autori de romane poliţiste, ci a unuia dintre cei mai buni autori în general.” - New York Times

Imposibil de lăsat din mână....o carte plină de suspans care îţi taie respiraţia, cu intrigi complexe, dar în acelaşi timp o operă literară de calitate, ambiţioasă şi atent studiată.” - The Detroit News

Martin Cruz Smith scrie cele mai ingenioase intrigi, dintre toţi autorii de romane poliţiste de primă clasă.” - The Washington Post Book World


Interzis în Boston la momentul apariţiei din cauza mixului de violenţă şi erotism, Poştaşul sună întotdeauna de două ori este un clasic al romanuluinoir, care l-a transformat pe James M. Cain într-unul dintre cei mai importanţi scriitori ai literaturii de acest gen. Povestea de dragoste dintre un vagabond şi o femeie căsătorită cu un bărbat pe care nu îl iubeşte ia o turnură neaşteptată în momentul în care cei doi hotărăsc că sunt capabili de orice pentru a fi împreună. Stilul concis, dialogurile vii, personajele puternice şi atmosfera plină de suspans fac din acest thriller psihologic un adevărat page-turner.

O poveste bună, intensă, violentă.” - Dashiell Hammett

Nu fac nici un efort să fiu dur, sau cinic, sau înfiorător, sau în vreun alt fel în care se spune că sunt. Eu doar încerc să scriu aşa cum ar scrie personajul, având mereu în minte faptul că omul de rând are o vioiciune a limbajului dincolo de orice aş putea eu inventa.” - James M. Cain



Omul Ilustrat reunește optsprezece povești în care fantasticul și science-fictionul se împletesc cu umorul negru, fatalismul și macabrul. În deschiderea cărții, naratorul relatează prima lui întâlnire cu Omul Ilustrat – un personaj fantastic, ale cărui tatuaje prind viață atunci când sunt privite, fiecare spunând o poveste diferită. Cititorul este indirect invitat să privească imaginile și să asiste la „punerea lor în scenă“ – un pretext pentru Bradbury pentru a explora natura umanității și a relațiilor interumane în contextul abolirii barierelor temporale și spațiale. Autorul nu ezită să se amuze de personajele sale, să le arate defectele și limitele și să le demaște naivitatea.








Investigând moartea suspectă a unui tânăr indian navajo în pustietatea deşertului, locotenentul Joe Leaphorn se vede nevoit să ia în considerare varianta existenţei unui criminal cu puteri supranaturale. Urmele lăsate de acesta îl poartă pe Leaphorn pe un drum înfricoşător, care şerpuieşte periculos între misticism şi crimă.

Atunci când prezenţa forţelor malefice devine palpabilă, până şi cei mai curajoşi oameni încep să se teamă.

Un roman care îţi dă fiori... Recomandat cu încredere.” - The New Yorker

Tony Hillerman este un adevărat povestitor, serios şi cu picioarele pe pământ.” - Los Angeles Times

Nu există niciun strop de banalitate în povestirile lui Hillerman, pentru că au întotdeauna o intrigă bine construită şi o aură magică, evocatoare.” - Entertainment Weekly






Războiul costisitor și înverșunat dintre cele două Fundații s-a încheiat în sfârșit. Oamenii de știință ai Primei Fundații au obținut victoria, iar acum urmează din nou Planul lui Hari Seldon de construire a unui nou Imperiu. Se pare însă că A Doua Fundație n-a fost de fapt distrusă, iar supraviețuitorii își pregătesc răzbunarea.

În aceste împrejurări, doi cetățeni exilați ai Fundației – un Consilier renegat și un istoric – pornesc în căutarea miticei planete Pământ și a dovezii că A Doua Fundație încă mai există. 

Între timp, ceva sau cineva din afara celor două Fundații pare să pună la cale un complot pentru atingerea propriilor scopuri. Așa că în curând reprezentanții ambelor Fundații se vor angaja într-o cursă pentru descoperirea unei misterioase lumi numite Gaia, pregătindu-se să ia o decizie care va hotărî soarta întregului Univers.





You May Also Like

0 comments