HOT on TOP #5

by - februarie 15, 2014

5.Rihanna

Nume real:Robyn Rihanna Fenty
Data și locul nașterii:20 februarie 1988 (25 de ani)
Saint Michael, Barbados
Origine:Afroamericana
Gen muzical:R&B, pop, soul, dance, hip hop
Tipul de voce:Mezzosoprană

Robyn Rihanna Fenty este primul copil al familiei sale, avand doi frati mai mici Rorrey și Rajad Fenty. Tatal sau  (Ronald) cu ascendenti irlandezi și barbadieni si mama sa (Monica) cu origini guianeze.Rihanna a început să cânte la vârsta de șapte ani, avându-le ca surse de inspirație pe Alicia Keys și Beyonce Knowles.
După ce a semnat contractul cu Def Jam, Rihanna a început să înregistreze diverse cântece pentru albumul său de debut, a cărui producție a durat trei luni, primul disc single al interpretei, intitulat "Pon de Replay", a fost lansat pe 22 august, 2005, iar la scurt timp a devenit un hit în S.U.A., de asemenea piesa a câștigat popularitate și la nivel internațional, obținând poziții înalte în clasamentele de specialitate.
La data de 8 februarie 2009 recitalul Rihannei de la premiile Grammy a fost anulat, ulterior, presa din S.U.A. a speculat faptul că Rihanna ar fi avut un conflict cu interpretul Chris Brown, cu care era implicată într-o relație amoroasă.
Pe parcursul anului 2009 Rihanna a colaborat cu diferiți interpreți și producători, pentru a lansa cel de-al patrulea album de studio din cariera sa. Printre colaboratorii săi se numără Akon, Ne-Yo, Justin Timberlake și Slash.

În vara anului 2010 Rihanna a colaborat cu rapperul american Eminem în vederea înregistrării unui disc single intitulat "Love the Way You Lie". De asemenea, „Love the Way You Lie” a fost unul dintre cele mai difuzate cântece de la posturile radio din România Australia, Canada, Irlanda, Noua Zeelandă, Norvegia și Spania.
Stilul muzical al Rihannei s-a schimbat odată cu lansarea ultimelor trei albume. Iniția interpreta era adeptă al stilului reggae, fiind influențată de muzica pop, R&B și dancehall. Ulterior muzica Rihannei a preluat elemente caracteristice muzicii R&B contemporane, dance-pop, pop-rock, dar și subgenuri caraibiene precun soca sau dancehall
Una dintre cele mai puternice influențe asupra Rihannei a avut-o cântăreața Mariah Carey, pe care interpreta o admiră încă din copilărie.Într-un interviu ea a declarat: "O admir ca și artist, iar faptul că i-am făcut concurență în clasamente a fost unul dintre momentele pe care nu le voi uita niciodată".
De asemenea, Rihanna a numit-o pe Beyoncé Knowles, despre care a spus că a avut o influență puternică asupra sa încă din adolescență, când o vedea la televizor cântând împreună cu grupul Destiny's Child. Fiind născută în Barbados, Rihanna a fost influențată și de muzica tradițională barbadiană, iar prietena sa, Fefe Dobson, i-a fost idol în adolescență.


Într-un interviu, Rihanna a declarat că în copilărie a crescut ascultând muzică reggae, iar în momentul în care s-a mutat în Statele Unite a fost expusă unor stiluri muzicale diferite și unor noi influențe.




You May Also Like

2 comments

  1. Ascult melodiile Rihannei de cand eram mica mica. Primele melodii ascultate au fost Unfaithful si Pon de Replay.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel, Rihanna este cu siguranta unul din idolii mei.
      -Laura

      Ștergere