joi, 6 februarie 2014

Book vs Movie #3


3.Jocurile Foamei (vol. 1)

Cartea lui Suzanne Collins este considerata unul dintre cele mai bune romane fantasy din ultimii ani si a castigat nenumarate premii, printre care Best Book of the Year in 2008, acordat de Publishers Weekly si Kirkus Best Book in 2009.Descrierea carti :

"Jocurile foamei creeaza dependentaasemenea jocurilor video in care trebuie sa ucizi dusmanu" STEPHEN KING
"O eroina de neuitat si o carte remarcabila atat pemtru barbati, cat si pentru femei, un roman in care ramai prins ca intr-o capcana"THE TIMES
"Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros - Jocurile Foamei. Douăzeci şi patru de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat şi... viu. Cine va câştiga cursa nebună pentru supravieţuire?"

Parerea mea:

Sunt o persoana captivata de aceasta poveste si de ideea in sine a unui univers postapocaliptic si distoipic . Jocurile Foamei sunt inspirate din luptele de gladiatori oferite locuitorilor Romei antice de conducătorii acestora, începând de la Cezar. În Capitoliu se oferă “Panem et circensem” (Pâine şi circ) ca să mulţumească cetăţenii, fiind în acelaşi timp un mod de a controla, de-ai ţine sub teroare pe locuitorii districtelor. Ţara, situată geografic în fosta America de Nord, este împărţită ca o pâine (PANEM) în 12 districte care se supun Capitoliului, Al treisprezecelea district pare să fie ras de pe faţa pământului de la războiul civil ce-a avut loc cu peste 70 de ani în urmă. Pentru ca nimeni să nu uite cine a câştigat, Capitoliul organizează anual Jocurile Foamei, unde, participanţii, între vârste pornind de la 12 până la 18 ani, sunt aleşi prin tragere la sorţi.
Momentele emotionante nu lipsesc nici din film dar cu siguranta in carte sentimentele sunt atat de bine conturate incat simti drama prin care fiecare personaj trece si incearca sa infrunte riscurile la care sunt supusi. Emotia pe care ti-o trasmite fiecare rand citit in plus, fiecare pagina te adanceste mai mult in aceasta poveste , filmul a trasmis si el sentimentele, durerea protagonistilor. In mare parte filmul si cartea sunt aproximativ la fel sau poate e doar parerea mea pentru ca am facut gresala sa vad filmul mai intai si dupa sa citesc cartea , ceea ce nu recomand sa faceti si voi , eu una am coparat fiecare secventa a filmului cu fiecare paragraf al carti. O  serie de carti care nu trebuie ratate, si nici filmele pe care le recomand .

Trailer:


Josh Hutcherson-Peeta Mellark

Jennifer Lawrence-Katniss Everdeen


Nota film+carte:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...