De la film la serial TV

by - februarie 22, 2015

Dupa cum multi dintre voi stiu, filmul "Instrumente Mortale: Orasul Oaselor" este ecranizarea cartii cu acelasi nume a autoarei Cassandra Claire. Se pare ca ideea de transpunere a cartilor pe marile ecrane n-a fost o idee asa de stralucita incat producatorii s-au gandit ca mai bine fac un serial. Ce pot sa zic, am vazut filmul la cinema si a fost destul de okay, ducand usor spre ceva comic. Actiunea era prea complexa si cred ca au sarit multe scene, astfel ca au fost nevoiti sa inglobeze o carte de aproape 500 de pagini intr-un film de vreo 2 ore. 

S-au auzit zvonuri cum ca filmarile pentru cel de-al doilea film, "City of Ashes", sunt confirmate, iar data inceperii filmarilor s-a amanat constant. Raspunzand unui fan pe Twitter, autorea a confirmat ideea de serial TV - care dupa parerea mea e o idee mai buna. Toata tevatura de a aduce in atentia publicului o noua franciza a esuat, dar ce ne facem cu personajele care cu siguranta nu vor mai fi aceleasi in serial?! Se pare ca toata distributia se va schimba - pacat, ma atasasem intr-un fel de distributia de pe marele ecran. Sper totusi sa iasa ceva mai bine decat filmul si sa merite vazut. 


Ce parere aveti? Film sau serial? Pentru cei care au citit cartile: au fost diferente mari intre film si carte?

- Diana

You May Also Like

3 comments

  1. E o idee foarte bună, însă regret că schimbă şi actorii. Erau aşa drăguți toți şi mă ataşasem de ei. Nu există nicio şansă să îi păstreze?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit cartile, iar filmul cred ca l-am vazut o data la cinema si de vreo 6 ori acasa. Ce pot spune, am o mica obsesie pentru seria asta si cam toti care imi urmaresc blogul, sunt la curent cu asta.
    Diferente foarte mari nu au existat in primul film, dar in al doilea cred ca ar fi fost o tona.
    In ceea ce priveste distributia, nu cred ca ii vor pasta pentru ca Lily Collins are deja un mare succes in a juca in diferite filme, in rol principal, si nu cred ca ar renunta la ele pentru un serial, atat si ceilalti. Mai putin Jamie Campbell Bower, care nu prea are mare activitate si mai mereu joaca in roluri secundare. Oricum ar fi, daca ni-l dau pe Jamie eu sunt cea mai fericita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi surâde mai mult ideea serialului decât a filmului. Aşa pot băga mai multe detalii şi o să iasă ceva mult mai bun decât filmul, care a fost destul de dezamăgitor. Nu se compară cu romanul. Totuşi, îmi plăcea mult cast-ul filmului şi ar fi super să-l păstreze, m-am obişnuit cu Jamie şi Lily. Acum să vedem ce-o să fie.

    RăspundețiȘtergere