facebook instagram instagram goodreads pinterest tumblr
  • Home
  • Travel
  • Reviews
  • Contact
  • Collabs

Dreams Have Wings



• Despre autoare •


Keri Smith este ilustratoarea și autoarea unor cărți interactive de creativitate care provoacă cititorii să iasă din zona de automatisme cotidiene și să privească lumea din unghiuri noi. 

Cărțile ei au la bază conceptul de învățare prin acțiune și interactivitate și sunt folosite în școli din toată lumea pentru a încuraja metodele inovatoare de creație și explorare.

Keri Smith este agenta unei organizaţii secrete, a cărei misiune este să reanime viaţa cotidiană şi să conteste orice stare de fapt. Îşi desfăşoară „cercetarea” sus în copaci, observând lumea şi luând notiţe. Cu tot ce găseşte face cărţi şi obiecte de artă conceptuală.

O parte a cercetărilor sale este disponibilă pe site-ul kerismith.com.



• Pe scurt •


Incredibil de amuzant, creativ și eliberator!

Pentru copii de la 8 ani, pentru tineri și adulți!

Un bestseller absolut al celebrei ilustratoare Keri Smith (New York Times, Amazon.com, Washington Post, People, Hallmark) vândut în milioane de exemplare.

Completați acest jurnal și veți descoperi modalități nebănuite de a vă descoperi, de a scăpa de lipsa de inspirație, de a comunica cu voi înșivă și cu prietenii voștri.

DEMONTEAZĂ! EXPERIMENTEAZĂ! PROSTEȘTE-TE! MĂZGĂLEȘTE! TÂRĂȘTE! PICTEAZĂ ACEST JURNAL! CREEAZĂ!

În timpul utilizării acestei cărți te vei murdări. S-ar putea să fii complet acoperit de vopsea... și de multe alte substanțe, unele chiar neobișnuite. Te vei uda. Va trebui să faci lucruri care te vor pune în încurcătură. E posibil să te întristezi când îți vei aminti cum arata cartea la început. Vei descoperi însă demontarea creativă peste tot în jurul tău.

Demontarea/descompunerea presupune dezlănțuirea propriului Eu creativ, aparent distructiv și oarecum instabil, să faci ceva ce nu ai mai avut șansa să faci până acum.
Pentru toți cei care și-au dorit și nu au reușit să creeze un jurnal, acum exista „Jurnalul meu trăsnit”, o carte ilustrata care dispune de o colecție subversivă de sarcini haioase și provocatoare.

Trăim într-o societate în care mulți dintre noi trebuie să cerem voie să demontăm lucruri în încercarea de a ne distanța de tot ce e urât și rău în viața noastră - un motiv în plus pentru a ne bucura că există acest jurnal.

Urmați instrucțiunile și veți crea cel mai trăsnit jurnal!

Mulțumesc Editurii Paralela 45 pentru aceast jurnal ^.^ !

Îl puteți comanda de aici.



• Părerea mea •



Sinceră să fiu, la început am fost puțin sceptică în ceea ce privește acest tip de carte-jurnal. Apoi m-am hotărât, cam anul trecut la un târg de carte, să-mi cumpăr un asemenea exemplar de specimen exotic de carte. Ce-a ieșit? Ei bine, vedeți și voi mai jos :D



L-am răsfoit la început timid și deja pusesem ochii pe câteva sarcini drăguțe pe care să le duc la bun sfârșit, apoi am luat pagină cu pagină și parcă nu-mi venea să încep cu nimic. De ce? Păi dacă „stric” ceva cu vreun desen urât sau ceva nu iese cum mi-am dorit? Sau dacă rup/scriu/desenez ceva unde nu trebuie? Cred că și voi v-ați pus întrebările astea pentru că v-ați dorit să iasă așa cum vedeți pe net, în pozele de pe tumblr sau pe la prietenii care au talent la desen ori o minte mult prea creativă. Dar eu vă spun să uitați de toate astea și să începeți să scrieți/măzgăliți/pătați/rupeți unde vreți, cum vreți și cât vreți pentru că dacă încetați să vă mai îngrijorați în legătură de cum o să iasă, atunci creativitatea voastră o să înceapă să se dezlănțuie. Știu că par a fi vorbe de duh, baliverne, dar pentru mine a mers :)



Ce am observat la acest jurnal e că atunci când începi să-l umpli cu tot felul de chestii devine relaxant și te provoacă să te reinventezi. Spre exemplu, acum muuult timp am făcut un desen pur și simplu la nimereală dar care atunci părea okay. Acum, dacă-l revăd, îi mai adaug ceva și devin și mai mulțumită de creația mea. Sau... Atunci când vă simțiți încordați, încercați să faceți ceva care să vă ia gândul de la stres, nu? Ei bine, eu am încercat asta cu jurnalul și pot spune că acum am început să am o mică obsesie legată de etichetele de pe fructe. Știți voi, autocolantele alea mici...



* ...și ambalaje de la cele mai bune bomboane gustate până acum în viață :)) *



Eu vi-l recomand, mai ales acum vara, când aveți timp să îl personalizați în fel și chip. Eu am făcut câteva încercări pe durata școli și deși nu-s de-a dreptul geniale, eu zic că am început măcar cu dreptul :)) Am timp vara asta să mai lucrez la el!



• Nota •

A FOST SUPER






iunie 27, 2016 4 comments
PREMIUL GONCOURT 2009

„«Trei femei puternice» este creaţia desăvârşită a unei scriitoare care nu se teme să exploreze limitele suferinţei umane.” - The New York Times

Care sunt armele unei femei?

Sacrificiul de sine, iubirea și iertarea.

Într o lume dominată de bărbați, trei femei se folosesc de aceste arme pentru a și croi propriul drum: Norah, o avocată născută în Franța, chemată de tatăl său acum bătrân și neputincios ca să-l scoată din închisoare pe fiul lui; Fanta, care lasă în urmă o viață modestă, dar împlinită, de profesoară în Dakar pentru a l urma pe soțul ei în Franța, unde disperarea și eșecurile acestuia otrăvesc totul; și Khady, o văduvă săracă, alungată de familia soțului ei și supusă celor mai mari umilințe, dar care nu vrea să și piardă demnitatea de ființă umană.

De la Marie NDiaye, prima femeie de culoare recompensată cu Premiul Goncourt, un roman splendid și sfâșietor totodată despre greutățile cu care se confruntă imigranții africani în Franța.

„Între Africa și Franța, eroinele lui Marie NDiaye, cu puteri magice, damnate de istorie, își iau destinul în propriile mâini și, cu forța pe care le-o dă libertatea greu câștigată, sunt gata să înfrunte până și moartea.” - Le Figaro

„Romanul lui Marie NDiaye răspândește o vrajă hipnotică.” - The Independent

„Cele trei personaje feminine au conștiința puternică a propriei valori, în timp ce luptele lor psihologice au o rezonanță aproape mitică.” - The Guardian

„Frumusețea stilului, bogăția imaginației, măiestria cu care povestește – toate acestea fac din Marie NDiaye unul dintre numele cele mai importante din literatura franceză. Proza ei dezvăluie lumea misterioasă a gândurilor noastre cele mai intime.” - Le Monde


iunie 27, 2016 No comments


• Pe scurt •


„Următorul Cadru” e un album-experiment desenat de nu mai puțin de 10 autori români. Fără scenariu stabilit înainte, fără vreo direcție impusă! Fiecare autor a desenat un cadru, după care a dat mai departe, următorul fiind obligat să continue acțiunea și să finalizeze cadrul său în mai puțin de 24 de ore, după care să dea mai departe, de unde și conceptul de Ping Pong Comics. 



72 de pagini de acțiune, umor și surprize la tot pasul, desenate de Toma Alexandru, Alexandru Ciubotariu, Vlad Forsea, Robert Obert, Andrei Moldovan, Xenia Pamfil, Ionuț Popescu, Valentin Sava, Alexandru Talambă și Octav Ungureanu.

Mulțumesc mult de tot Lex Comics pentru acest album :) !

Îl puteți comanda de aici ;)



• Părerea mea •


O idee creativă, diferită și... trăsnită!

„Următorul cadru” este un album realizat de 10 autori de bandă desenată. Ideea mi s-a părut grozavă! Adică, cine n-ar fi curios de rezultatul acestui experiment? Fiecare autor desenează un cadru în care poate duce povestea spre orice direcție vrea. Singura regulă e să păstreze logica întâmplărilor și a personajelor. Așa că, ce poate ieși din mâinile talentate ale acestor ilustratori? Ei bine, nebunia asta de bandă desenată. Pentru că e ca o întreagă harababură :))


Povestea e complexă și tare ciudățică. Imaginați-vă așa: Miorița varianta 2016. Puneți niște extratereștri, fete sumar îmbrăcate și un Căpitan Caștor cu planuri malefice. Ah, și un Julc („ființă fantastică din zona Transilvaniei”) care vrea o ghioagă magică. O alandala din care nu pare să poată ieși mare lucru, ce-i drept, dar care te surprinde și te amuză copios. Privită per ansamblu, întreaga poveste are un fir narativ logic, personaje povtrivite și un final... exploziv :D 


Mi s-a părut tare amuzantă relația dintre oaie și Mioriț, mai ales că sunt cumva personaje desprinse din legenda binecunoscută. Devine și mai ciudat când încerci, în paralel, să faci conexiuni :)) Doar că „eroii” noștri au de-a face cu Bucylaia, o antieroină intergalactică, cu un Julc, Căpitanul Caștor și alți răufăcători din spațiu. Dar cum ajung ei acolo și ce e cu toate personajele astea negative? Ei bine, vă las să aflați singuri! 

A trecut ceva până să mă acomodez cu diferențele de grafică dintre cadre. Au fost unel care mi-au plăcut super mult și deja am pus ochii pe ilustratori și altele care mi-au plăcut mai puțin, dar nu pot spune că m-au deranjat extrem de tare. Recunosc că am fost mai atentă la desene decât la povestea în sine - care câteodată începea să-și piardă din esență, dar noroc că-s mai mulți autori și odată ce unul o lua mai pe arătură, veneau ceilalți să-l tragă de mânecă. Nu mă așteptam să râd atât de mult și pot spune că ăsta e avantajul acestei benzi desenate: faptul că a reușit, din tot balamucul ăla, să scoată o reacție din parte cititorului. Nicio altă bandă desenată nu m-a făcut să râd atât de tare! Și pe bună dreptate, la câte se întâmplă și la câte personaje ciudate sunt...


Reușește Julc să pună mâna pe ghioaga atât de dorită de toată lumea? Ce legătură există între toate personajele? Cum ajung Miorițu și oaia să se întâlnească cu Fred Flintstone și Sailor Moon? Cât a fost realitate și cât delir? Cum se termină povestea? Un album născut din imaginația a 10 ilustratori talentați ce ascunde în spatele paginilor sale o nebunie de poveste cu răufăcători, superputeri, „ciobani intergalactici” și o ghioagă magică. O lectură amuzantă, numai bună pentru vară! De citit neapărat cu ceva rece lângă :))  V-o recomand!


• Nota •

MI-A PLĂCUT




iunie 26, 2016 No comments


• Pe scurt •

După ce au eliberat Sectorul A și au găsit costume de protecție antiglonț, Rick și Glenn s-au echipat cu ele și au ieșit în parcarea închisorii pentru a căuta benzină cu care să alimenteze genratorul. Odată ajunși acolo, au fost surprinși să vadă zburând pe deasupra lor un elicopter. Ce se întamplă mai departe aflați în paginile acestui număr!

Vârsta: +16 ani

Mulțumesc mult EatComics pentru acest număr ^.^ !

Îl puteți comanda de aici.


• Părerea mea •


Dacă până acum nu se întâmplau prea multe chestii într-un număr, de acestă dată pare că s-au întâmplat prea multe! :))

Acestă lume postapocaliptică e groaznică! Rick și alți supraviețuitori s-au adăpostit în această veche închisoare și au reușit să țină armada de zombi la distanță cu ajutorul gardurilor de sârmă. Dar pentru cât timp? În închisoare au găsit un generator și cu puțin noroc, vor reuși să-l pornească și să aibă în sfârșit lumină, curent. Dar pentru asta le trebuie benzină!


Așa se face că și-au luat inima în dinți și au ieșit din adăpost, îmbrăcați până în dinți în haine antiglonț, Rick și Glenn. Au reușit să ajungă în parcarea închisorii după ce au omorât câțiva morți vii, dar mare le-a fost surpriza când au văzut un elicopter pe cer. Sunt de la știri? De la armată? Nu mai contează căci elicopterul pare să se prăbușească...

Întorși la intrarea în închisoare, începe să le povestească și celorlați despre elicopter și despre planul lor de a pleca în căutarea lui. Trebuie să fi fost oameni în el, așa că poate aflau de unde au venit, dacă mai sunt și alți supraviețuitori și tot așa. Și aveau să ajungă acolo cu una dintre mașini... pe care Glenn a pornit-o fără cheie! Michonne se oferă să-i însoțească și așa pleacă cei trei în căutarea elicopterului prăbușit. „Sunt mulți umblători pe aici--se duc direct spre închisoare de parc-ar ști că-i acolo.” În călătoria lor aflăm mai multe despre trecutul lui Michonne, al lui Rick, dar și al lui Glenn. Nu se dovedesc atât de „curați” pe cât ai crede!


În paralel, în închisoare, se fac redistribuiri de celule. Acum că or să aibă curent în curând și că au mai verificat un sector, nu vor mai trebui să stea înghesuiți și pot să se simtă ca acasă. „Cred că am început să ne simțim mai în siguranță (...) Și, cu tot mobilierul din Sectorul A, ar trebui să amenajăm frumos locul ăsta.” Gemenii primesc noi „părinți”, iar Carol îi face o propunere ciudată lui Lori.


Mi s-a părut un număr mult mai bun, mai plin de evenimente și mai intrigant. Carol deja mi se pare bizară, iar Michonne parcă nu mai e așa de acră. Sunt tare curioasă de cum or să meargă lucrurile pentru că am văzut ceva mici spoilere din reviste și oh, se întâmplă o grămadă de chestii! Așa că eu zic că merită să le dați o încercare ;)

Cine se afla în elicopter? Ajung Rick, Glenn și Michonne teferi la el? Ce se mai întâmplă în închisoare și cum reacționează Lori la propunerea lui Carol? O bandă desenată care devine din ce în ce mai plină de viață, care te ține în priză, curios să afli ce se întâmplă mai departe! V-o recomand cu drag, alături de o ciocolată amăruie :3



• Nota •

A FOST SUPER




• Celelalte numere •

* click pe fiecare pentru a citi recenzia *




iunie 26, 2016 No comments
Newer Posts
Older Posts

About me


Diana | XXI | studentă pasionată de cărți, seriale, călătorii, dar mai ales de scris

Follow Me

Currently Reading

O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri
O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri
by Krystal Sutherland
Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni
Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni
by Mackenzi Lee

goodreads.com

TRAVEL ✈️ CORNER

Haihui: despre cât sunt de fericiți oamenii care citesc și beau cafea, cu Agnès Martin-Lugand

„ Asta este ceea ce vreau să fac de acum înainte pentru tot restul vieții mele pentru că asta mă face fericită. ”

POPULAR POSTS

  • Weekly updates #3
    Hello everyone :) ! I know it's not Sunday - and I'm so sorry about this, I'll try to keep it a Sunday regular - but here are a...
  • Interview with Megan Crewe!
    MEGAN CREWE was born in Toronto, Canada around the end of 1980, and she grew up there with her parents, her younger brother, and various c...
  • Recenzie "HOTUL FULGERULUI" (Percy Jackson si Olimpienii #1) de Rick Riordan
    Editura: Arthur Data aparitiei: Mai 2013 Colectia: Excalibur Traducator: Alexandru Moldovan Format: 140x205 Tip coperta: ...
  • Weekly updates #2
    Whaaat? Sunday again? This must be a special day in the calendar for weekly updates here on DHW :D Not much happened this week, but here i...
  • Jem and the Holograms Movie Cast Revealed!
    Fans of the ‘80s, rejoice — the  Jem and the Holograms   movie finally has a cast! The classic ‘80s cartoon series, which has maintaine...

Blog Archive

  • ►  2019 (3)
    • ►  octombrie (1)
    • ►  aprilie (1)
    • ►  ianuarie (1)
  • ►  2018 (2)
    • ►  iulie (1)
    • ►  aprilie (1)
  • ►  2017 (51)
    • ►  octombrie (1)
    • ►  iulie (1)
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (13)
    • ►  februarie (11)
    • ►  ianuarie (16)
  • ▼  2016 (318)
    • ►  decembrie (9)
    • ►  noiembrie (25)
    • ►  octombrie (28)
    • ►  septembrie (23)
    • ►  august (34)
    • ►  iulie (30)
    • ▼  iunie (22)
      • Recenzie „JURNALUL MEU TRĂSNIT” de Keri Smith
      • Nou la Editura TREI!
      • Recenzie „URMĂTORUL CADRU”
      • Recenzie „THE WALKING DEAD” #26
      • Recenzie „DEADPOOL” #11
      • Recenzie „THE AMAZING SPIDER-MAN” #7
      • Nou la Editura LITERA!
      • În curând la Editura NEMIRA!
      • Nou la Editura RAO!
      • În curând la Editura LEDA!
      • În curând la Editura QUANTUM!
      • Recenzie „MANDALE MAGICE”
      • În curând la Editura LITERA!
      • May Wrap Up & June TBR
      • Nou la Editura RAO!
      • În curând la Editura EPICA!
      • Nou la Editura UNIVERS!
      • Nou la Editura PARALELA 45!
      • Nou la Editura NEMIRA!
      • Nou la Editura LITERA!
      • Nou la Editurile LEDA & CORINT!
      • Recenzie „BECKS MERGE LA ȘCOALĂ” (Octopussy #2) de...
    • ►  mai (36)
    • ►  aprilie (28)
    • ►  martie (27)
    • ►  februarie (30)
    • ►  ianuarie (26)
  • ►  2015 (306)
    • ►  decembrie (15)
    • ►  noiembrie (20)
    • ►  octombrie (25)
    • ►  septembrie (29)
    • ►  august (26)
    • ►  iulie (25)
    • ►  iunie (17)
    • ►  mai (25)
    • ►  aprilie (31)
    • ►  martie (32)
    • ►  februarie (32)
    • ►  ianuarie (29)
  • ►  2014 (825)
    • ►  decembrie (32)
    • ►  noiembrie (45)
    • ►  octombrie (48)
    • ►  septembrie (48)
    • ►  august (64)
    • ►  iulie (69)
    • ►  iunie (87)
    • ►  mai (109)
    • ►  aprilie (135)
    • ►  martie (64)
    • ►  februarie (66)
    • ►  ianuarie (58)
  • ►  2013 (67)
    • ►  decembrie (50)
    • ►  noiembrie (17)

Blogger Templates Created with by ThemeXpose