Noaptea Cartilor Deschise - De la idee la practica!

by - aprilie 16, 2015


Am vazut ca tot netul voieste acum de "Noaptea Cartilor Deschise", iar eu inca nu stiu ce sa cred. Daca nu stiti despre ce e vorba, aveti mai jos descrierea evenimentului:

"Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, sărbătorită pe 23 aprilie, Litera și Ring organizează a treia ediție a campaniei Noaptea Cărților Deschise. Anul acesta, aducem în stradă atât cartea, cât și pe iubitorii ei, în cel mai mare manifest pro-cultură din România. 

Te invităm să înconjurăm împreună Casa Poporului, ținând în mâini câte o carte deschisă, oferită de Litera! 

Joi, 23 aprilie, începând cu ora 18.30, peste 10 mii de cărți își așteaptă iubitorii la Casa Poporului. Vă provocăm să fim cât mai mulți și să formăm cel mai mare lanț uman, în onoarea cărții. 

Hai să demonstrăm că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și că ne aliniem țărilor din întreaga lume, unde sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții prin campanii culturale de anvergură este deja o tradiție."


Vreau sa va spun ca am fost la prima editie si pana la evenimentul in sine, toata lumea era incantata de ideea de a face ceva nou ce implica cultura si cu totii sperau la o atmosfera magica, dar credeti-ma, a fost exact pe dos! Sa intinzi carti pe jos este o idee buna, asta daca nu A) bate vantul si B) risca sa fie rupte de o gloata "dornica" de cultura. Bineinteles ca nu poti lua o singura carte si sa pleci, asa ca pe langa publicitatea pe care editura si-o face prin eveniment, ies si cateva pierderi - neinsemnate ati spune, dar e trist sa vezi carti rupte si aruncate la gunoi :(. Nu pot spune ca a fost o experienta placuta pentru ca in secundele in care panglica s-a taiat, m-am simtit ca o antilopa nevinovata atacata de gheparzi, insa nici neplacuta pentru ca dupa ce am iesit cu greu din multime, am fost printre cei norocosi care chiar au reusit sa ia o carte. Pacat totusi pentru persoanele care au venit, dar fiind putin mai in spate, nu au apaucat sa vada macar cartile, iar dupa 5 minute intense de inghesuiala ajungeai sa realizezi ca nu mai e nicio carte...

Evenimentul in sine se prezinta ca o idee buna si care incurajeaza cititul, dar cand ideea e pusa in practica, in lipsa de o buna organizare, lucrurile o iau putin de sub control. Se pare, totusi, ca anul acesta o sa fie diferit! Incurajez ideea de anul acesta, in speranta ca o sa ne lipsim de inghesuiala, iar cartile vor fi inmanate de voluntari sau realizatorii evenimentului persoanelor participante, nu lasate pe jos si calcate in picioare. Sper ca organizarea sa fie intr-adevar mai buna! Cine stie, poate ca o sa arunc si eu un ochi ~.~" 

Aici gasiti mai multe detalii despre eveniment. 

Ati fost in anii trecuti? Cum vi s-a parut? Mergeti (si) anul acesta?

- Diana

You May Also Like

3 comments

  1. As vrea sa merg, doar ca sa fiu martor la ceea ce ai spus tu. Alfel, as vrea, din tot sufletul, sa cred cu greu ca toate acele lucruri chiar s-au intamplat. N-ar trebui sa ne comportam asa in preajma cartilor. In fine, da, poate din cauza anilor trecuti acum s-au luat masuri si va fi altfel - impartitul de catre realizatori sau voluntari e o idee buna. Sunt din Iasi, deci nu pot ajunge, insa daca treci pe-acolo, nu te sfii sa faci o poza si sa-mi iei si mie un volum de-al lui Munro. :)) Glumesc, bineinteles!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei. La fiecare manifestare de genul romanul trebuie sa se inghesuie,sa strice, sa faca pe animalul scapat din cusca. Poate anul acesta va fi altfel, sper. Eu voi participa si cine stie, poate ne vedem pe acolo.
    O seara buna! ♥

    RăspundețiȘtergere