Recenzie "THE AMAZING SPIDER-MAN" #3

by - februarie 13, 2016

Pe scurt:

Din cauza lui Spider-Man, Felicia Hardy a pierdut totul. Acum, Black Cat s-a întors și nu o intereseazã scuzele... vrea doar sã se RÃZBUNE. - În plus: Spidey face echipã cu un erou adevãrat, pompierul Pedro Olivera... care întâmplarea face sã fie actualul iubit al unei domnișoare pe nume Mary Jane Watson. - și... aflãm lucruri noi despre știți voi cine din prima scenã a primului numãr ASM. Știți despre cine vorbim. Da, exact. Ați face bine sã nu ratați acest episod!

Multumesc Lex Comics pentru acest numar ^.^ - il puteti comanda de aici.




Parerea mea:


Nu, nu-s copilaroasa daca inca ma mai uit la desene - selectiv, nu la orice porcarie. Pe bune, decat sa vad stupizeniile de stiri "bomba" de la tv, mai bine ma uit la o animatie buna. Cum ar fi "Uimitorul Om-Paianjen" (Disney). Asa ca atunci cand am inceput sa citesc banda asta desenata aveam anumite asteptari! Si pot spune ca e aproape la fel de buna ca serialul. Aproape!

Cu totii stim povestea lui Peter Parker, adolescentul-in-timpul-liber-savant-tocilar, care a fost muscat de un paianjen radioactiv. Dupa aceasta intepatura, Peter a inceput sa aiba abilitati speciale precum cataratul pe pereti. Curand si-a construit un costum demn de un supererou si si-a creat panza care-l ajuta sa se deplaseze mai usor pe distante mari. Dar fiind un supererou inseamna sa faci anumite sacrificii. Cum ar fi sa iti ascunzi adevarata identitate si sa te obisnuiesti cu ura pe care ti-o poarta un crainic tv.

Acum, Peter nu pare sa fie in apele lui. Doctor Octopus a pus stapanire pe corpul sau, iar asta nu poate fi deloc bine! Ce poate face dusmanul tau de moarte cand iti poseda trupul? Ei bine, Doctor Octopus s-a indragostit de o femeie pe nume Anna Maria Marconi si a fondat "Parker Industries". Cand Peter isi revine, nu isi mai aduce aminte nimic din ce s-a intamplat. Cumva, puterile lui Electro (unul dintre dusmanii Omului-Paianjen) au scapat de sub control - iar acum traieste pe strazi -, iar Black Cat brusc il uraste pe Paianjen. In timp ce Paianjenul ii da lui Mary Jane spatiul de care aceasta avea nevoie, o alianta impotriva sa era pe cale de a se incheia.

Mi-a placut mult aceasta banda desenata, mai ales ca e similara desenului animat. Ce nu mi-a plactut - aviz traducerea - e ca in replici numele personajelor nu au fost traduse. Okay, poate ca suna mai bine Doctor Octopus sau Black Cat, dar sa aud citesc cum il striga pe Omul-Paianjen Spider e strsant - cel putin pentru mine. Daca v-ati uitat - macar de curiozitate - la animatie, ati vedea cat de amuzant si bine suna si in romana numele lor. Doctorul Caracatita, Pisica Neagra si... Omul-Paianjen sau Paianjenul. Mie una imi place mai mult asa. In rest, nu am nimic de obiectat. Banda desenata e bine realizata, cu o grafica geniala - l-as fi modelat pe Peter un pic mai bine, poate -, plina de culoare si mister.

Oare s-a intors cu adevarat Paianjenul sau Doctor Octopus inca mai pune stapanire pe corpul sau? Ce planuieste Black Cat? Reuseste Electro sa-si controleze puterile? Cum e Mary Jane? Ce-l asteapta pe Paianjen mai departe? O banda desenata pe care o recomand fanilor Omului-Paianjen sau oricui ar vrea sa evadeze in universul creat de Marvel. De citit alaturi de o ciocolata amaruie!


Nota:

SUPER!




Celelalte numere:



Diana

You May Also Like

9 comments

  1. Cateodata, chiar este bine sa lasam copilul din noi sa iasa la iveala si sa ne bucuram de asta.
    Am observat ca iti plac mult benzile desenate. Dupa cum am mai spus, nu am citit niciodata si nici nu aveam de gand, dar tot citindu-ti recenziile, parca m-ar tenta putin si pe mine. :))
    Felicitari!
    Weekend placut! Hugs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super din nou benzi desenate? Am vazut filmul si citit niste carti dar erau foarte suptiri dar nici benzi desenate nu erau... Dar am citit si a fost frumoos.. Benzile desenate sunt minumate doar sa ai rabdare sa le citesti ca eu una nu prea am ... Felicitari!.. Weekend placut cu cat mai multe benzi desenate pentru copilul din tine.😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi și benzile ăstea desenate sunt destul de scurte, adică au sub 50 de pagini. Poate erau manga :D

      Ștergere
  3. Pare atat de faina banda asta, God in ea sunt doua dintre personajele mele preferate iar desenele sunt super realizate. Foarte frumoasa recenzia ta, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine sunt facute!! Chiar imi plac

    RăspundețiȘtergere
  5. Obisnuiam sa ma uit la Spiderman cu fratele meu mai mic si era destul de captivant!
    Poate ar trebui sa le acord o sansa si benzilor desenate!

    RăspundețiȘtergere
  6. La filme m.am uitat dar benzile nu le.am citit dar sper s.o fac cât mai curand<3

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu mă uitam la desene când eram mică și eram foarte încântată de ele, cred că și acum mi-ar plăcea să le urmăresc în continuare :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Am evitat Spiderman de cand ma stiu, pentru ca am fobie de paianjeni :)). Numai gandul la un paianjen desenat, chiar el inofensiv, ma sperie. Mai bine The walking dead.

    RăspundețiȘtergere