Cum sa sporesti increderea in tine

by - august 07, 2015

Follow my blog with Bloglovin

Cred ca increderea in sine are legatura cu felul in care te simti - bine sau rau - in corpul tau sau cu persoana ta. Am incercat sa fiu mai fericita, gratie provocarii de 100 de zile fericite si am observat ca si increderea in mine a sporit. Asa ca am facut o mica lista. Sper sa va ajute sau macar sa va inveseleasca ziua :)
  • Poarta ceva ce te face fericit/fericita - fie ca ai achizitionat ceva recent ce-ti doreai de foarte mult timp sau ai o tinuta preferata in care te simti bine.



  • Colorat, natural sau deloc. Daca te simti bine machindu-te in culori stralucitoare care sa atraga privirile sau optezi pentru un look natural, ori nu-ti place sa te machezi deloc, go ahead! Fii tu insati si simte-te bine in pielea ta!



  • Barbia sus si zambetul pe fata. Desi crezi ca poti arata stupid, zambindu-le strainilor iti poate aduce un plus de energie. Plus ca te face sa te simti mai bine, mai relaxat/relaxata. Si cine stie, poate si ei iti zambesc inapoi :)



  • Shut up and dance with me. Daca simti priviri iscoditoare sau pur si simplu ai facut o gafa - pe care probabil nimeni n-a observat-o, insa pe tine te face sa te simti indoielnic/indoielnica -, ia castile si da play melodiei preferate. Nu ai adus castile cu tine? Fredoneaza piesa catchy pe care ai ascultat-o seara trecuta la petrecere. Asa iti sporesti starea de bine, iar studiile arata ca o persoana care asculta muzica sau fredoneaza este mult mai relaxata ;)



  • Fa ceva ce-ti place si fa-o cu prietenii. Ce zici de terasa noua din centru? Tare ai vrea sa mai bei o limonada! Si prietena ta/prietenul tau cu care nu te-ai mai vazut de ceva timp sigur nu v-a spune nu. Iesiti si relaxati-va, discutati despre ce va place sau aduceti fiecare cate un grup de prieteni si fa-ti amici noi!



  • Mirror, mirror on the wall... Pur si simplu iti place cum arati azi. Sau te simti fericit/fericita. E cazul sa ti-o spui si tie insati/insuti. Treci pe strada pe langa un magazin si-ti vezi reflexia, asa ca spune-ti "Arat bine azi!", "Esti frumoasa!" sau "Chiar imi sta bine cu tricoul/bluza asta!".



  • Do it all over again!




- Diana

You May Also Like

40 comments

  1. Cea cu zâmbitul către străini mi se pare cea mai simpatică. De obicei, lumea răspunde la aceste zâmbete acordate pe stradă şi e atât de drăguț felul cum ne bucurăm când vedem lumea fericită în jurul nostru. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat si eu asta, faptul ca atunci cand zambesti zambesc si ceilalti din jurul tau. :) Interesant

      Ștergere
  2. Am incercat si eu sa fac provocarea asta (100 happy days), dar ce am observat a fost ca atunci cand sunt fericita nu realizez neaparat ca sunt fericita sau nu concretizez neaparat sentimentul numindu-l fericire si desi eram destul de fericita intr-o zi, la sfarsitul zilei nu aveam nicio poza definitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intr-adevar chestia asta e cu dus si-ntors, dar pe mine ma face mai ordonata cumva. Si mai obsedata de fotografie decat eram inainte :))

      Ștergere
    2. E foarte bine atunci, poti transforma provocarea in 200 happy days :)) Poate pui si o postare pe blog cu cele mai reusite fotografii ale tale ^_^

      Ștergere
    3. *.* o, daa! Asta e chiar o idee buna :3 Mersi mult ^-^ Revin cu fotografiile la sfarsitul provocarii :)
      P.S. poti arunca un ochi aici: https://instagram.com/mdianan/

      Ștergere
    4. wow, chiar te pricepi la fotografie, keep going!!

      Ștergere
    5. Astazi am primit un coleet mult asteptat cu carticele si am fost foarte fericita si le-am facut o multime de poze si m-am hotarat sa fac si eu 100 happy days, doar ca nu neaparat una dupa alta ci atunci cand se iveste ocazia ^_^

      Ștergere
    6. E o idee buna asta cu 100 happy days. Astept sa vad la voi cum functioneaza, eu nu cred ca as reusi sa gasesc in fiecare zi ceva bun, mai ales in perioada urmatoare cand am examene :))

      Ștergere
    7. Eu chiar mi-am pus serios in gand sa fac asta si sa public o data la 2-3 saptamani o postare pe blog, dar cred ca-mi va fi foarte dificil

      Ștergere
    8. O postare cu cate 5-10-15 zile adunate, nu? Ca nu cred ca ai one happy day la 3 saptamani, nu ne pacali :)

      Ștergere
    9. :)) O postare cu mai multe happy days adunate :)) Ar fi si plictisitor sa fac o postare cu o singura zi fericita, ar suna cam asa "Astazi am facut asta si mi-a placut foarte mult, in concluzie am fost fericita" :))) nu e ok :))

      Ștergere
    10. Ma gandeam eu ca la asta te referi. Sa stii ca am vazut pe facebook si asa, in fiecare zi cate o chestie fericita. Insa adevarul e ca m-am plictisit dupa cateva zile sa ma uit la ce scria tipa :P

      Ștergere
    11. Inseamna ca sunt inspirata :))

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu una, sunt o persoana zambareata si mai mereu fac pe toata lumea sa zambeasca si le spun ce vor sa auda, dar in schimb mai nimeni nu asculta ce am de spus. De ceva timp nu ma mai gandesc la a face fericiti pe altii si ma gandesc la mine. Asa am realizat ca persoanele care chiar tin la mine, se inveselesc vazandu-ma fericita si asta e un sentiment foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foxette, eu consider ca nu trebuie sa le spui oamenilor ce vor sa auda, ci adevarul. Daca iti sunt prieteni adevarati, il vor aprecia. Daca nu, nu merita sa il auda. Bineinteles, depinde cum il spui si cand il spui (daca cineva e deprimat, nu ii spui ca viata lui/ ei e de rasul lumii, ca risti sa se sinucida).

      Ștergere
    2. Eu le spun oamenilor ce doresc sa auda atunci cand vreau sa scap de ei, altfel le spun verde-n fata ce cred. :D

      Ștergere
    3. Eu nu prea le zic deloc ce vor sa auda... dar nu e nimic socant, nu am fost niciodata diplomata.

      Ștergere
    4. Asa e si cel mai bine, e chiar o calitate, Ema :)

      Ștergere
    5. Nu nu, nu e deloc o calitate sa nu fii diplomat, crede-ma. Stiu si ce calitati si ce defecte am, asta e un defect...

      Ștergere
    6. Poate, dar este o calitate mare sa spui mereu adevaraul, adica ceea ce crezi, cum il spui e o alta problema :)))

      Ștergere
  5. Cât de drăguț! :D Inspirată postarea, adevărul este că mulți din noi, adolescenții, căutăm să ne sporim încrederea în propriile forțe și să ne aceeptăm așa cum suntem.
    Am citit printre comentarii și am văzut că ai lăsat linkul de la contul tău de instagram, așa că am aruncat o privire peste poze și sunt atât de tari!! Îmi plac super mult! Keep going!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adolescenta chiar este o perioada cu mult tumult si ganduri, cu descoperire de sine si de oameni in general. Daca ni s-ar spune din timp ca, de fapt, perioada liceului este cea mai frumoasa din viata, probabil ca am incerca sa ne bucuram mai mult de ea...

      Ștergere
    2. De fapt chiar ni se spune ca perioada liceului e cea mai frumoasa din viata, dar alegem noi sa nu auzim cuvintele astea :))

      Ștergere
    3. Serios? Eu nu-mi amintesc sa-mi fi spus cineva asta... Dar probabil ai dreptate, si daca mi-ar fi spus as fi zis ca face misto de mine.

      Ștergere
    4. Foarte serios :)) Si sunt multi care asculta aceste vorbe si stau prin baruri si chiulesc de la ore ca sa nu-si risipeasca cea mai buna parte a vietii :))

      Ștergere
    5. Mai bine asa decat sa stea in casa si doar sa invete, nu crezi? :D Macar se bucura de adolescenta. Bine, adevarul e ca ambele sunt extreme, la mijloc e cel mai bine, dar nah, ce sa zic si eu acum? :))

      Ștergere
    6. :)) Eu stau mai mult in casa pe timpul scolii, dar nu-mi pare rau, cand e de iesit ies, dar nu in fiecare zi si pun scoala ca prioritate :)

      Ștergere
  6. Obisnuiesc sa zambesc pe strada si oamenii sa imi intoarca acest zambet iar acest lucru este.. cred eu foarte multumitor mai ales cand, vezi un prichindel ca iti raspunde cu aceiasi doza de nostalgie. Postarea ta este foarte draguta si inspirationala, eu sunt o fire destul de timida si am momente cand genul asta de postari ma ajuta sa ma simt mai bine. Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Malina, chiar este fain sa primesti inapoi zambete si probabil ca le meriti, copiii zambesc doar sufletelor calde, in general simt mai bine oamenii cu suflet bun decat noi, adultii.

      Ștergere
    2. Eu cand le zambesc oamenilor la intamplare pe strada se uita la mine ca la o nebuna :))

      Ștergere
    3. Diana, de unde esti? Poate e ceva in neregula cu ei... tu esti perfect normala. :D

      Ștergere
    4. Darabani (cel mai nordic oras din Romania :>) si e un orasel super mic si toata lumea cunoaste pe toata lumea si daca nu te stiu personal si te vad zambind la ei se intreaba daca ai innebunit :))

      Ștergere
    5. Stiu Darabani-ul. Am fost in Botosani in ultimii ani de cateva ori cu jobul, am ajuns si prin Darabani, dar doar asa in trecere, pentru jumatate de ora. :)

      Ștergere
    6. Ce dragut, nu ma gandeam ca lumea chiar stie de existenta acestui oras :)) Te mai astept, data viitoare sa ma anunti :*

      Ștergere
    7. Multumesc Emanuela.
      Diana am auzit de Darabani, numele mi se pare foarte cunoscut dar sincer nu stiu unde se situeaza desi locuiesc foarte aproape de Botosani :))

      Ștergere
  7. Eh, increderea in sine, sau mai bine zis lipsa ei este una dintre cele mai mari probleme ale multor oameni. Ma incadrez si eu aici. Adica mi-e foarte greu sa vorbesc in public, pentru ca n-am incredere in mine, mi-e greu sa caut un job in afara, pentru ca n-am incredere in limbile straine pe care le cunosc, si lista poate continua. Sunt dragute sfaturile tale si merg, insa pana la un anumit punct. Pana la urma, este important si cum ne privesc ceilalti, insa cred ca e important si sa nedem clar partile bune care ne definesc si sa ne axam pe ele, nu pe defecte. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Exista multe carti de dezvoltare personala care incearca sa ajute la sporirea increderii in sine, insa sfaturile tale mi-au placut mai mult :). Au fost dragute si amuzante. La mai multe! :D

    RăspundețiȘtergere