Nou la Editura TREI!

by - mai 10, 2016




O poveste extrem de captivantă despre șantaj, crimă și destine implacabile.

După ce tatăl său moare, Carl Martin moștenește o casă mare și frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze și să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermoot McKinnon.

Face astfel prima mare greșeală.

A doua mare greșeală este faptul că a păstrat colecția bizară de „remedii" homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu niște pastile de slăbit dubioase.

A treia greșeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.

Ruth Rendell este neîntrecută în a spune povești despre obsesii, labilitate și coincidențe nefaste.” - Stephen King

Împletind ingenios două fire narative ce se întâlnesc în deznodământul șocant, Ruth Rendell descrie vârtejul amețitor care-l poartă pe Carl într-o lume întunecată și îl împinge apoi la crimă, în timp ce cade victimă unui dușman invizibil de care nu poate să scape.

Dacă nu ești familiarizat cu romanele lui Ruth Rendell, dacă, într-un fel sau altul, i-ai ratat cele peste șaizeci de cărți, dar ai deschis-o acum pe aceasta… felicitări: viața ta de cititor va deveni infinit mai bogată.” - Los Angeles Times

Ruth Rendell a îmbogățit cu dimensiuni psihologice profunde și sofisticate literatura polițistă clasică din Marea Britanie.” - Washington Post

Scrisul lui Ruth Rendell are intimitatea neliniștitoare a unei atingeri străine în întuneric.”- The New York Times Book Review


COSTA Children’s Book Award

2008 Guardian Children’s Fiction Prize

Al doilea volum al Trilogiei Pe tărâmul haosului este o poveste pasionantă, șocantă și profund tulburătoare despre rezistența în cele mai grele condiții.

Fugind din calea unei armate necruțătoare, Todd a dus-o pe Viola, grav rănită, direct în mâinile celui mai mare dușman al lor, Primarul Prentiss. Despărțit pe loc de Viola și întemnițat, Todd e obligat să învețe regulile noii ordini a Primarului.

Dar ce lucruri misterioase pândesc chiar în preajma orașului?

Și unde e Viola? Mai este ea în viață?

Și cine se ascunde în spatele Ripostei?

Iar apoi, într-o zi, totul scapă de sub control…

Un roman alert, plin de acțiune, care explorează diverse teme, precum loialitatea, manipularea, ambiguitatea morală și violența, dar în care se simte mereu dorința de dragoste și izbăvire. O lectură obligatorie pentru fani.” - Daily Mail

Ness e în același timp accesibil și sofisticat, abordând subiecte serioase – terorismul, feminismul, genocidul, iubirea – într-un stil inconfundabil. O carte de citit pe nerăsuflate.”- Sunday Times

Original și plin de suspans.” - The Times

Primul volum (cu o copertă nouă):


Găsiți aici recenzia de la cealală carte scrisă de autor, „Chemarea monstrului”, și aici despre cum a fost la teleconferință :)


Premiul literar Le Monde

Cea mai bună carte a anului – revista Lire

Plecând de la propria experiență religioasă, Emmanuel Carrère își imaginează, cu abilitatea unui anchetator, începuturile creștinismului și urmărește totodată parcursul și învățăturile apostolilor Luca și Pavel. De asemenea, în demersul său, încearcă să înțeleagă de ce credința continuă să aibă o putere atât de mare de două mii de ani încoace.

Deși astăzi se declară agnostic, Carrère evocă fervoarea religioasă de care a fost cuprins la începutul anilor 1990, când asista constant la toate slujbele, citea și comenta pasaje din Biblie.

Cartea sa reprezintă însă și o meditație asupra istoriei, asupra însemnătății creștinismului în lumea de azi și asupra felului în care acesta ne influențează pe toți, credincioși și necredincioși laolaltă.

Împărăția Cerurilor e o carte complexă, desăvârșită, în același timp sobră și jucăușă, impetuoasă și interiorizată, savantă și pe înțelesul tuturor. Este, cu siguranță, capodopera lui Carrère.

Precum ultimele patru cărți ale mele, Împărăția Cerurilor este și ea o carte despre mine. Când scriu, mă las absorbit de o arheologie personală. E ca și cum aș face ședințe de psihanaliză ca să mă cunosc mai bine, dar și ca să progresez, să devin o ființă mai bună în sens moral, dar nu numai: dacă ajung să mă domin, sper să devin mai conștient de mine însumi, însă și mai liber.” - Emmanuel Carrère

Împărăția Cerurilor este o investigație extraordinară, în care autorul își demonstrează talentul de jurnalist, de exeget, de istoric, dar și de romancier, în timp ce ne lasă să pătrundem în culisele propriului scris.” -  Madame Figaro

O uriașă realizare literară.” - Le Nouvel Observateur

Această poveste despre începuturile creștinismului tulbură și fascinează deopotrivă.” - Télérama


Guvernele o plătesc.


Criminalii se tem de ea.

Nimeni nu știe când o să apară.

Vanessa "Michael" Munroe este specialistă în obținerea informațiilor prețioase, economice și politice, și le pune la dispoziția corporațiilor, a șefilor de state sau a clienților privați care plătesc pe măsură.

Când avea 14 ani, fata s-a alăturat unui grup de mercenari, de la care a învățat să lupte și să supraviețuiască în orice condiții.

După o absență de aproape zece ani de pe continentul negru, Munroe se întoarce, acceptând o misiune din partea unui magnat texan al petrolului.

În țara copilăriei sale, Munroe trebuie să dea piept și cu demonii trecutului, cu jungla și cu răufăcătorii locului, pentru că misiunea este mai dificilă decât credea la început.

Munroe e o eroină senzațională, iar Steves e o scriitoare senzațională.” - Lee Child

Stevens scrie cu încrederea celui ce știe că a dat lovitura când a creat un personaj care are lumea la picioarele sale.” - Los Angeles Times

Vanessa Munroe este cea mai nouă fată rea din lumea thrillerului.” - New York Post

Vanessa Michael Munroe nu are nevoie să se joace cu focul ca să atragă atenția, deși atitudinea ei rebelă și felul de a se purta fără menajamente cu ceilalți o apropie de eroina lui Stieg Larsson, Lisbeth Salander.” - Publishers Weekly


Și în curând - ÎNGERI CĂZUȚI de Susan Ee, primul volum al trilogiei Penryn și Sfârșitul lumii!


You May Also Like

0 comments