Recenzie „CUM SĂ FII O FATĂ REA” de E. Lockhart, Sarah Mlynowski & Lauren Myracle

by - mai 28, 2016



• Despre autoare •
 

E. Lockhart e autoarea romanelor Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks (Editura Trei, 2015), finalist la National Book Award, Mincinoșii (Editura Trei, 2014), Lista iubiților mei (în curs de apariție la Editura Trei), Fly on the Wall, The Boy Book și Dramarama. În liceu a fost desemnată cel mai nepriceput șofer. Vizitați-o la www.theboyfriendlist.com.





Sarah Mlynowski a scris patru romane pentru adolescenți (Brass & Broomsticks, Frogs & French Kisses, Spells & Sleeping Bags și Parties & Potions) și șase cărți pentru adulți. A mers în multe călătorii cu mașina și s-a rătăcit de fiecare dată. Salutați-o și admirați-i fotografiile la www.sarahm.com.




Lauren Myracle este autoarea mi multor cărți, printre care Shine, Kissing Kate, seria The Winne Years şi The Internet Girls (sttyl şi ttfn) – romane scrise în stilul mesajelor instantanee – bestselleruri New York Times. Lauren conduce foarte bine și nu s-a rătăcit niciodată. Puteți să vă convingeți de asta și de alte minciuni la www.laurenmyracle.com.

• Pe scurt •

Vicky este fata rebelă al cărui iubit a ales să păstreze o tăcere ciudată de când a plecat de la colegiu; Mel e nou-venita, disperată să fie populară; iar Jesse ar face orice să evite un secret care i-ar schimba viața.

Fiecare dintre ele are propriul motiv să scape de plicticosul lor orășel, chiar și pentru un weekend. Așa că urcă în camioneta "împrumutată" de la mama lui Jesse și pleacă spre Sud.

Inimile se vor frânge, prieteniile vor fi puse la încercare, iar un străin ridicol de atrăgător poate da totul peste cap.

Mulțumesc mult de tot Editura Trei pentru acest roman ^.^ !

Comandați de aici.


• Părerea mea •


De când am văzut cartea prima dată mi-am dorit s-o citesc mai mult pentru copertă. Ce pot să zic, chiar îmi place ^.^ Și nici cartea n-a fost chiar așa de rea!


Suntem în Florida, la Waffle House, un local tipic american. Jesse, Mel și Vicks sunt trei fete care total întâmplător, ajung să facă călătoria vieții lor. Jesse și Vicks sunt bune prietene. Sau cel puțin așa erau până nu demult. Iubitul lui Vicks, Brady, a plecat la colegiu tocmai în Miami și de atunci ea pare tot mai rece. De fapt, lui Vicks îi stă în caracter să fie așa, mai dură. Doar ea e tipa sigură pe ea, cu un iubit și cu încă nu-știu-câți frați, toți plecați la colegiu sau însurați. Are o viață normală, a unei adolescente normale. Jesse ce are? O rulotă în care stă cu mama ei și cu iubitul acesteia, o mamă care se comportă ca o curvă și o credință uimitoare în Dumnezeu - prea multă pentru mine :P. Apoi vine Mel, outsider-ul, tipa care lucreză cu ele și căreia brusc Vicks începe să-i zică chestii pe care nici celei mai bune prietene ale ei (adică lui Jesse) nu i le-a spus. Mel e timidă și bogată și... de ce lucrează într-o dughenă de restaurant dacă-și permite orice, oricând?


Dar când Jesse propune să plece împreună cu Vicks într-o călătorie până în Miami, astfel încât ea să-l vadă pe Brady, ambele se minunează de curajul lui Mel și de insistențele ei de a veni cu ele. „Ăă... am eu bani. Pot să fac cinste.” Și cam de asta aveau toate trei nevoie pentru a pleca într-o călătorie. Dar mai întâi de toate, vor să-l viziteze pe Bătrânul Joe, un aligator împăiat, și cea mai mică secție de poliție din lume. Florida e un loc plin de ciudățenii!


Călătoria fetelor ia o întorsătură ciudată atunci când îl întâlnesc pe acest Marco și sunt de acord să meargă împreună cu el la petrecerea prietenului lui. Ce se poate întâmpla, nu-i așa? Nu e ca și cum toate ajung să se îmbete și să facă lucruri pe care ajung să le regrete, nu? Sau da...?


Un roman bun, okay, ușor de citit, relaxant și de vară (clar)! E genul ăla de carte super-super light pe care ai citi-o pe șezlong la mare, bând ceva rece. Sau într-o vacanță... în tren în drum spre munte. E o carte despre călătorii și prietenii și deși aș fi vrut muuuult mai mult de la acestă carte, a fost acceptabilă. Poate chiar la limită. Pentru că e o carte destul de transparentă și mi s-a părut că a avut un singur moment bun, undeva pe la final. Aș fi vrut mai multă implicare, ceva mai profund despre prietenie, o lecție de viață. Am ajuns ca în final să văd cum fiecare dintre cele trei se schimbă, însă a lipsit esența. Din nou, aș fi vrut-o ceva mai profundă. Mi s-a părut prea light. Dar da, vara merge. Sau atunci când n-ai chef să citești ceva. 


Dintre toate trei, pot spune că mi-a plăcut mult Mel. Poate pentru că e timidă și vrea să-și facă prieteni (noi), dar nu prea știe cum - și da, câteodată pot spune că-s și eu așa - sau poate e pur și simplu o părere. Vicks mi s-a părut exact ca tipa din „The Carrie Diaries”, iar Jesse mi s-a părut pur și simplu genul de persoană cu care nu m-aș prea înțelege în viața reală. Mi se pare că prea judecă pe toată lumea doar pentru că „nu așa e bine” sau „se supără Domnul” :/ #notcool


O carte despre călătorii, prietenie, schimbări și decizii. Ce se întâmplă după ce se duc la petrecere cu Marco? Oare Mel are să-l mai vadă după? Chiar îi place de el. Și lui pare să-i placă de ea, nu? Oare Vicks mai vrea să-l vadă pe Brady până la urmă? Și se pare că Jesse a cam încurcat-o cu mama ei care acum o sună speriată. Și atunci când fetele nimeresc în mijlocul unei furtuni, oare reușesc să-și mai continue drumul? Ce secrete ascund cele trei și cum ajung să se schimbe fiecare dintre ele? Un roman okay pe care-l recomand de citit într-o zi călduroasă, alături de un pahar cu suc de pepene roșu (ca un shake, știți voi :))) și ceva ciocolată.


• Nota •

A FOST OKAY

Vicks și Brady
Mel și Marco
Jesse

• Trailer •



You May Also Like

0 comments