Recenzie „HARAP ALB CONTINUĂ...” #4

by - august 01, 2016







• Pe scurt •

Numărul 4 din Harap Alb continuă prezintă cel mai tensionat moment, deznodământul poveștii lui Ion Creangă. Bătălia dintre Spân și Harap Alb, desenată de-a lungul a trei pagini, reprezintă apogeul luptei dintre bine și rău și marchează momentul în care Harap Alb încheie ritualul de trecere de la adolescență la maturitate. Trecerea se realizează într-un mod cât se poate de exploziv.

Mulțumesc HAC!BD și Supererou pentru acest număr :) !

Îl puteți găsi aici și aici.


• Părerea mea •



De aici se cam complică lucrurile...

Cred că sunteți deja familiarizați cu Harp Alb și cu povestea lui (dacă nu, citiți recenziile trecute :>). Numărul trecut ne-a lăsat cu o întrebare pe buze: reușește Harp Alb împreună cu prietenii săi să o vegheze pa Mara? Chiar și atunci când se transformă într-o pasăre și își ia zborul? Ei bine, se pare că au și prietenii rostul lor căci fără ajutorul lor, eroul nostru nu ar fi reușit să o recupereze pe prințesă. A doua zi, însă, Împăratul îi pune din nou la încercare, dar eroii noștri reușesc să scape și astfel Mara pleacă spre împărăția Spânului.



Pe drum, Mara și Ștefan petrec foarte mult timp împreună, iar ea își dă seama că el nu e o simplă slugă. Și totuși, când ajung la castel și Spânul își vrea soția, cum reacționează Mara? Apele se tulbură și o luptă aprigă se pornește. O luptă inițiatică în care Ștefan ajunge să se maturizeze, iar masca Spânului începe să se crape. Dar oare iese Ștefan teafăr din această luptă? Ce se întâmplă cu Spânul?



Tot în acest număr aflăm cine a fost Roni Noel, cum evoluează povestea din „Haiganu. Fluviul șoaptelor” și care-i sunt originile lui Ochilă - care, din pucntul meu de vedere, chiar are cea mai complexă poveste.

Un număr plin de provocări, intrigant și alert. Așa l-aș descrie cel mai bine. Pentru că dacă până acum Ștefan a fost fiu, fratele cel mic, mai apoi slugă, el primește acum un alt statul, acela de luptător. Abia acum începe adevărata sa maturizare. Faptul că și-a făcut prieteni buni, că știe cum să se comporte în preajma celor aflați în primejdie, că a cunoscut-o pe Mara și acum că ajunge să se confrunte cu Spânul, toate acestea pictează împrejurările perfecte în care Ștefan să poată deveni rege. Pentru că așa își arată bunătatea, sinceritatea, cuvântul, puterea și implicarea. Dar mai ajunge acesta să se bucure de toate astea?



Cum ajunge Mara să-i afle adevărata identitate? De ce se luptă Ștefan cu Spânul? Cine câștigă? Moare într-adevăr Ștefan? Dar Spânul? Nu toate poveștile au un final fericit, nu? O bandă desenată must read care dovedește de la număr la număr cât de frumos poate evolua o poveste clasică într-o eră contemporană.



• Nota •

A FOST GROZAV/Ă





 

 




• Celelalte numere •

* click pe coperți pentru a citi recenziile :) *



You May Also Like

0 comments