Cover Battle #3

by - martie 28, 2017


Ghiciți ce, rubrica asta nu e doar despre cât de des o dau în bară editurile noastre cu coperțile, ci și despre cât de frumoase sunt unele coperți de la noi. Pe bune!

Dacă până acum am vorbit despre două coperți cam nereușite de la noi, astăzi vreau să vă arăt o copertă super drăguță, care, zic eu, este una dintre cele mai frumoase dintre coperțile internaționale :P Așa-i că v-am făcut curioși?

Este vorba despre una dintre aparițiile editurii Storia, o cărticică foarte amuzantă care mie mi s-a părut tare drăguță - găsiți mai multe în recenzia de aici.


Nici dacă aș sta să caut nod în papură nu cred că aș găsi vreun „defect” acestei coperți. Îmi place mult contrastul de culori, ador felul în care se îmbină titlul, fontul acestuia, cu fundalul și îmi place că pentru emblemele editurii au ales o culoare care să nu sară în ochi sau care să pară scoasă din context. Totul artă grozav și faptul că acestă copertă este total diferită de celelalte arată cât de mult se implică editura și câtă dedicație există în spatele ei. Deși este o editură abia apărută, promite să ne surprindă cu câteva titluri grozave, iar până acum pe mine m-a convins că va deveni una dintre cele mai populare edituri pentru tineri (și nu numai).

Am căutat puțin pe Goodreads și am găsit celelalte variante de coperți - unele drăguțe, altele pur și simplu meah... Vă las mai jos un colaj cu unele dintre coperțile care mi s-au părut interesante :)


Deși cea Paperback și cea Hardcover sunt cele mai populare și le puteți găsi cam pe tot bookstagramul, mie una mi-au plăcut mult și celelalte trei ^_^ Probabil că cea din Spania are legătură mai puțin cu povestea, însă culorile și grafica sunt destul de bune. În Indonezia s-a mers pe ceva simplu, probabil banal - văd că au schimbat și titlul *.* -, dar care rezumă destul de bine povestea. Am ales și coperta din Bulgaria, mai mult pentru a face o comparație între aceasta și cea originală, cu tubul galben. Nu pot să zic că îmi displace, însă mi se pare puțin cam brutală, cam dură cea din Bulgaria față de originalul care-mi inspiră mai mult un stil minimalist.

Dacă vreți să aflați cam despre ce este vorba în carte, vă las mai jos descrierea:

Lucy a terminat liceul și cel mai bun mod de a sărbători este să-l găsească pe Shadow, grafferul misterios care a împânzit orașul cu desenele lui. El se află pe undeva, dar nu se știe exact pe unde, și împrăștie în liniștea nopții culori care închipuie păsări și cerul albastru. Lucy știe prea bine că s-ar putea îndrăgosti de un tip care desenează precum Shadow. S-ar putea îndrăgosti chiar până peste cap.
Într-o seară ajunge la o petrecere împreună cu Ed, un băiat cu care avusese în trecut cea mai ciudată întâlnire din viața ei, iar acesta îi spune că o poate ajuta să îl găsească pe Shadow. Tinerii pornesc în căutarea acestuia și cutreieră orașul până în zori. lar Lucy nu reușește să vadă că adevarul se află chiar înaintea ochilor ei.
Douăzeci și patru de ore intense și pline de aventură din viețile unor tineri gata să devină adulți, să termine liceul, să descopere cine sunt cu adevarat și cine vor să fie.

Vouă cum vi se par coperțile? Care este preferata voastră? :)



You May Also Like

1 comments