Stuck in Love (2012) - Recenzie

by - august 30, 2014

Pe scurt:

"Romancierul de succes William Borgens este obsedat de fosta soţie, Erica, deşi întreţine raporturi sexuale cu buna lui prietenă Tricia, care se străduieşte din toate puterile să-l ajute să o uite pe fosta parteneră şi să-şi ia viaţa de la capăt. Samantha, fiica cea mare a familiei Borgens, este studentă la Facultatea de Litere şi este curtată asiduu de colegul ei Lou, în vreme ce Rusty, fratele adolescent al Samanthei, experimentează fiorii primei iubiri cu o colegă de clasă pe nume Kate. Pe parcursul unui an tumultuos, componenţii disfuncţionalei familii Borgens depun eforturi pentru a se redescoperi unii pe alţii şi pentru a-şi pune ordine în vieţile sentimentale, iar vechile şi noile aventuri romantice în care sunt absorbiţi sunt tratate cu o doză zdravănă de umor."

Parerea mea:


Am vazut filmul la insistentele Laurei, dar pot spune ca nu m-a dezamagit deloc. Am tot amanat sa-l vad si nu neaparat ca nu-mi placea ideea - bine nici nu stiam despre ce e, doar ce auzisem de la Laura -, doar ca nu prea gaseam momenul potrivit. Desi ar fi fost bun intr-o seara de toamna, filmul l-am vazut in urma cu ceva timp si pot sa spun ca este unul dintre filmele mele de suflet.


Nu va asteptati la ceva wow sau la efecte speciale sau la ceva fantastic. Nu! E pur si simplu un film despre tatal scriitor si cei doi copii pe care-i indeamna sa mearga pe aceeasi carare cu el. Sam se intoarce acasa in vacanta si nu pot uita scena cand toti trei erau la masa, iar ea anunta dintr-o data ca isi va publica romanul de debut. ^.^ Cautand alte intrese, fratele ei nu e asa de dedicat si cumva nu vrea sa devina scriitor. Fan Stephan King, Rusty crede in fictiune si in tot farmecul ei. Experimenteaza tentatiile adolescentei si gusta din dragostea adevarata.


Pe de alta parte, tatal lor inca mai crede ca sotia lui se va intoarce. Despartiti de ani de zile, William nu o poate uita pe Erica. O spioneaza si-i urmareste viata amanuntit, incercand sa-si dea seama ce a facut gresit sau ce are noul ei partener deosebit fata de el. Erica afla ca este spionata, dar nu se produce acea cearta monstru. Asta mi-a placut mult, intr-un fel. Ca nu exista "ruperea" aia si ca desi despartiti, ei inca mai tin unul la celalalt. In fiecare seara, William aseza si al patrulea loc la masa, sperand ca ea se va intoarce...


Sam este certata cu mama ei, crezand ca nu mai are rost sa tina legatura atata timp cat l-a parasit pe tatal lor, dar oare Sam stie intreaga poveste a despartirii? Cautand aventuri, Sam nu s-a gandit vreodata la iubire. Pentru ea existau baieti cu care facea sex, nimic mai mult. Fara implicare sentimentala! Apoi il intalneste pe Lou care aparent este doar un tip care vrea sa agate o tipa draguta. La inceput este neinteresata, dar relatia dintre ei se formeaza frumos si ajunge sa afle ca Lou este un baiat special care are nevoie de ajutor.
Rusy, spre deosebire de Sam, cauta o iubire adevarata intr-o colega de clasa care se pare ca are deja iubit.  Cand merge la petrecerea organizata de un coleg, Kate pare exact domnita pe care trebuie s-o salveze. Scapand-o de fostul iubit - care o trata ca pe un obiect -, Rusty incepe sa aibe grija de ea si astfel incepe povestea lor de dragoste, insa Kate este dependenta de alcool si din cand in cand de droguri. Iubirea pe care i-o poarta colegei de clasa, il face pe Rusty sa lupte pentru Kate, insa cand fata dispare si nu e de gasit, panica incepe si totul capata o aura sumbra.



Sam descopera ca nu totul se judeaca dupa coperta, Rusty pretuieste fiecare moment, William se resemneaza, dar cumva toata povestea are un final fericit. E defapt inceputul unui nou capitol. Mi-a placut totul la filmul asta. De la replici, la personaje, la intriga si la umorul usor presarat peste o poveste de iubire deloc siropoasa. "Stuck in love" este despre iubire, resemnare si neasteptatul nou inceput.


Nota:
WOW! RECOMAND :)







Trailer:


- Diana

You May Also Like

2 comments

  1. Wow. Ce poveste intortocheata, dar suna bine. Actorii sunt de nota 10! Ma voi uita la el in seara asta!
    Frumos post! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit atâtea despre filmul ăsta, dar nici că nu m-am uitat la el. L-am amânat şi l-am amânat.. Sper să-l văd curând.

    RăspundețiȘtergere