The Book Courtship Tag

by - februarie 15, 2017


Eu nu sunt o fană Valentine's Day (!!!) Nu că nu-mi place ideea de iubire, ci mi se pare groaznică o astfel de sărbătoare, inutilă pentru îndrăgostiți și benefică pentru producătorii de bomboane, flori și alte „dulcegării”; în care mai curând aș atârna cu capul în jos legată de un copac decât să-mi petrec o zi întreagă încercând să fiu în ton cu sărbătoarea.


Daaar, ca să vedeți că nu-s chiar așa un Grinch al iubirii, vin cu un tag drăguț, primit de la Roxi (care se gândește mereu la mine când vine vorba de tag-uri) și căreia țin să-i super mulțumesc ^_^ !

Phase 1: Initial Attraction – A book you bought because of the cover?

Ha! O să vă povestesc mai multe curând într-o postare, însă pentru mine coperta joacă un rol foarte important, astfel că încerc să-mi iau cartea cu cea mai drăguță variantă de copertă (asta în cazul în care pot alege), strâmbând din nas și închizând ochii când vine vorba de o poveste grozavă, dar umbrită de o copertă urâtă!

O carte pe care, cred, am cumpărat-o ȘI datorită coperții a fost „Girl Online” de Zoe Sugg - deși motivul evident era legat de curiozitatea mea (urmărind-o pe Zoella de ceva vreme pe YouTube). Cartea s-a dovedit a fi super drăguță, iar coperta e chiar și mai frumoasă în realitate :)


Phase 2: First Impressions – A book you got because of its summary?

Funny story: nu prea citesc descrierile cărților ^^” și încep să-mi fac un obicei din asta! Cum cumpăr o carte, atunci? Mă ghidez după 1) copertă, 2) autor, 3) editură, 4) popularitate și apoi 5) descriere și foarte rar 6) părerile citate pe copertă (întrucât totul e subiectiv!). Așa că și dacă citesc descrierea, mai mult îmi arunc ochii, citesc cuvintele-cheie.

„Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks” de E. Lockhart a avut, însă, o descriere care mi-a captat atenția - iar conținutul a fost la fel de surprinzător *.*

Frankie Landau-Banks la 14 aniClubul De Dezbateri„Iepuraşul" lui tataO fetişcană cam tocilară
Frankie Landau-Banks la 15 aniO tipă trăsnetO limbă ascuţităO dispoziţie arţăgoasă…şi un nou iubit
Frankie Landau-BanksNu mai e genul de fată care să accepte un „nu" ca răspunsMai ales când „nu" înseamnă să nu fie primită în societatea secretă a iubitului ei, destinată exclusiv sexului masculinŞi când sunt de făcut atâtea şi atâtea farse
Frankie Landau-Banks la 16 aniO posibilă infractoare de geniu
Aceasta e povestea parcursului ei!

// găsiți cartea la Editura Trei aici :) \\

Phase 3: Sweet Talk – A book with great writing?

Pe lângă „Răniți” de Jasinda Wilder care m-a uimit prin dedublarea autoarei, aș alege mai curând „Îți voi dărui soarele” de Jandy Nelson pe care tocmai ce am terminat-o și care a fost o explozie de culoare și cultură. Am aflat nu doar despre pictori și sculptori, ci și despre boli ciudate și multe altele. Am văzut folosindu-se cuvinte pe care nu le întâlnești în „romanele YA de masă” și care au adus cărții un strop de erudiție :)


// găsiți cartea la librăria online Libris aici :) \\

Phase 4: First Date – The first book of a series that made you want to pick up the rest of the series?

Uff, sunt groaznică când vine vorba de serii :/ zău! Ori citesc 10 volume într-o lună, ori citesc 3/10 în câțiva ani ^^” și d-asta aici am să aleg o serie pe care am citit-o acum mult timp și care a apărut la Editura Leda. Este vorba despre seria „Lux” de Jennifer L. Armentrout. Știu că imediat după ce am termiant primul volum, m-am apucat de al doilea - fără pauză, fără absolut nimic. Și am adorat seria!


// găsiți cărticelele la Editura Leda aici ^.^ \\

Phase 5: Late Night Phone Calls – A book that kept you up all night?

Simplu: „Proscrișii” de S. E. Hinton. O carte grozavă despre care nu se vorbește absolut deloc și care merită o reeditare (că tot e la modă).


Phase 6: Always On My Mind – A book you could not stop thinking about?

„Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky mi s-a întipărit pe creier atât de tare... și totuși, cred că dacă aș reciti-o nu aș mai avea aceeași părere *.*


// apărută la Editura Trei, aici ;) \\

Phase 7: Getting Physical – A book that you love the way it feels?

„Legends of Orkney” și 1 și 2 de Alane Adams (acum chiar și 3). Cărțile ei au o copertă total diferită de ce am întâlnit până acum. Sunt broșate, însă coperta e atââât de fină la atingere... de parcă ar fi catifea. Iubesc atât de mult cum se simte la atingere!


// găsiți cărticelele aici :) \\

Phase 8: Meeting The Parents – A book you would recommend to your family and friends?

Destul de greu aici pentru că nu știu ce carte le-ar putea place tuturor... Hmm, cred că „Percy Jackson” ar fi drăguț... Mda, seria lui Rick Riordan a cucerit atâtea inimi, de ce nu și pe ale celor din jurul meu? :))


Phase 9: Thinking About The Future – A book or series you know you will re-read many times in the future?

„Printre tonuri cenușii” de Ruta Sepetys pentru că a fost atââât de ASDFGHJKL !!!


Phase 10: Share The Love – Who do you tag?

Ahhh, nu știu încă cine a făcut sau nu tag-ul, dar dacă ți se pare drăguț și nu l-ai primit deja de la altcineva, atunci e rândul tău să-l faci ^.^ (nu uita să-mi lași un link într-un comentariu :*)




You May Also Like

2 comments

  1. Hihii, ce răspunsuri frumoaseee! Nici eu nu-s de acord cu sărbătoarea asta, însă am zis să fiu măcar puțin în pas cu ea și să fac un tag de genul ăsta. :)) Mă bucur tare mult că l-ai făcut și tu, pupici! *.*

    RăspundețiȘtergere