The Maze Runner (2014) - Recenzie

by - octombrie 22, 2014



Pe scurt:

"CODUL ALERGĂTORULUI: NU ÎNCETA NICIODATĂ SĂ ALERGI, FII MEREU PE FAZĂ, ADU ÎNAPOI UN STROP DE SPERANŢĂ

Thomas se trezeşte într-un lift care urcă încet. Când liftul se opreşte şi uşile se deschid, ajunge în mijlocul unei colonii de băieţi care îl întâmpină în Luminiş - un vast spaţiu deschis înconjurat de ziduri uriaşe de beton. Mintea lui Thomas este pustie. Nu ştie unde este şi de unde a venit; nu îşi aminteşte cine sunt părinţii lui, ce trecut a avut sau măcar cum se numeşte. Chiar şi ca nou-venit, Thomas are o senzaţie neliniştitoare de familiaritate cu Luminişul şi cu Labirintul. Ceva zăvorât în amintirile lui ar putea fi cheia care să rezolve misterele Labirintului şi poate chiar pe ale lumii de dincolo de acesta."



Parerea mea:


Bineinteles ca am mers la cinema sa vad filmul pentru Dylan ^.^ si nu ma asteptam insa sa fie ATAT - A T A T - de bun :O Stiam de carti, insa credeam ca e o serie mai mult pentru copii, dar acum stiu ce vreau de craciun 3:)


Bun! Thomas se trezeste intr-un Luminis in care nu cunoaste pe nimeni si nu-si aduce aminte cum il cheama sau cum a ajuns acolo. Intregul Luminis se afla in mijlocul Labirintului, iar baietii erau impartiti in mai multe categorii, printre care si cei care alergau in Labirint sa caute informatii despre cum ar putea iesi din el. Aceastia incercau sa incropeasca o harta aproximativa, dar niciodata nu reuseau deoarece din cele 7 zone, accesibile deveneau cateva, celelalte ramanand incuiate.  Thomas devine intrigat de Labirint si vrea sa mearga in cautarea informatiilor, dar nu intelege pericolele din interiorul acestuia. Prin Labirint se plimba niste monstri-paianjeni-jumate-robotici care te pot omori si o data ce te-au intepat, veninul lor te face sa innebunesti pana ajungi sa mori. A si inca un mic amanunt: Labirintul isi schimba pozitia in fiecare noapte!


Lucrurile in Luminis erau bine organizate: existau un lider, niste reguli si baietii se ocupau cu diferite treburi in gradinarit, constructii si alergat. Fiecare baiat trebuia sa ajute cumva si impreuna erau ca o familie. Liftul le aducea provizii si la 30 de zile venea cate un nou baiat. Intr-o zi insa, brusc, Liftul aduce o fata! Teresa pare sa-l cunoasca pe Thomas, iar aceastuia incep sa-i revina franturi de memorie legate de cum a ajuns in Labirint. 



Teresa a reprezentat ultima persoana trimisa de Lift si o data cu ea, ultimele provizii aduse baetilor. De acum, gasirea unei iesiri din Labirint devenea ceva vital. Dupa 3 ani de cand au fost inchisi in Labirint, niciun baiat nu a gasit iesirea, insa acum Thomas devine Alergator, iar curiozitatea si curajul sunt necesare in gasirea iesirii din Labirint. 

Dar toate cosmarurile pe care Thomas le are sunt de fapt franturi de memorie ce pare sa revina la suprafata. De ce i se pare Labirintul asa de familiar? Cum de isi aduce aminte de Teresa? De ce, dupa ce a fost intepata de o creatura din Labirint, unul dintre baieti a spus ca e vina lui pentru tot ce se intampla cu ei? Si atunci cand, in sfarsit, patrunde in Labirint, oare se mai intoarce viu?


Clar a intrat pe lista cu filmele mele preferate. Totul a fost perfect! Stateam cu sufletul la gura sa vad ce se intampla mai departe, iar finalul a fost TOTAL neasteptat. CUM RAMANE CU PARTEA A DOUA, OAMENI BUNI? Ugh, se pare ca mi-am gasit o noua obsesie :P
Daca nu ati vazut inca filmul, va recomand sa-l vedeti la cinema. Merita in totalitate >:D<
Psst! Cei care se uita la Teen Wolf! Mi s-a parut doar mie sau au fost momente cand il vedeam pe Stiles alergand? :)) #runbitchruuuuun




*reactia mea pe toata durata filmului*

Nota:
WOW! RECOMAND :)



Trailer:


- Diana

You May Also Like

0 comments