In curand la Editura NEMIRA!

by - octombrie 07, 2015

„Ma voi razbuna pe ucigasii tatalui meu. Am jurat!“

Printul Yarvi a jurat sa recastige tronul pe care nu si l-a dorit vreodata. Dar mai intai trebuie sa supravietuiasca cruzimilor, lanturilor si apelor dure ale Marii Sfaramate. Si toate acestea cu o singura mana buna.

Inselatul ajunge inselator.

Mic si slab in ochii tatalui sau, Yarvi ramane singur intr-o lume in care nu conteaza decat forta bruta si sangele rece. El nu poate manui o sabie sau tine un scut, asa ca trebuie sa isi ascuta mintea ca pe o arma.

Tradatul ajunge tradator.

In jurul lui Yarvi se strange o frație care il va ajuta sa devina omul care trebuie sa fie pentru a infrunta toate intrigile si a razbi in misiunea lui.

Uzurpatul va ajunge, la randul lui, uzurpator?

O poveste despre tradare si razbunare care m-a prins de la prima pagina si nu mi-a mai dat drumul.“ - George R.R. Martin


Chris Hadfield s-a antrenat zeci de ani si a petrecut peste 4 000 de ore in spatiu. Secretul succesului? Lectia de supravietuire invatata la NASA: pregateste-te pentru ce e mai rau si bucura-te de fiecare clipa!

Ghidul astronautului pentru viata pe Pamant spune povestea aventurii lui si ne arata ca imposibilul este posibil. Mirajul plimbarilor prin spatiu si arta de a depasi limitele se dezvaluie pe deplin. Si inca o lectie: nu vana succesul cu orice pret si nu te lasa influentat de ce spun ceilalti! Invata sa gandesti ca un astronaut si vei vedea altfel viata pe Pamant. Mai ales propria ta viata.

Hadfield a facut mai mult decat oricare alt astronaut dupa Misiunea Appolo pentru a schimba imaginea explorarii spatiului. Rar se intampla ca spatiul sa ne apara asa de aproape, iar lumea, atat de uimitoare.“ - The Telegraph


Oastea Maiestatii Sale trebuie sa lupte. Dragonii zburatori si capitanii lor apara neinfricati granitele Angliei, infruntand soldatii lui Napoleon Bonaparte. In plus, apare si o epidemie de origine necunoscuta, iar suferinzii intra in carantina. Numai Temeraire si cativa dragoni nou recrutati raman neatinsi de molima. Alaturi de capitanul Laurence, Temeraire porneste spre Africa, unde s-ar putea afla leacul misterios. Nu au timp de pierdut si nu stiu ce le rezerva soarta suferinzilor care spera sa supravietuiasca.

A patra carte din seria de succes Temeraire ne invita sa descoperim alte continente, purtandu-ne pe aripile unei povesti ce cucereste orice cititor.“ - The Washington Post

Numarandu-se printre cei mai talentati scriitori din vremea noastra, Naomi Novik a inventat unul dintre cei mai fascinanti dragoni din toata literatura lumii, un dragon de neuitat.“ - The New York Times

Celelalte volume:



O trilogie irezistibila. Lumea furnicilor ascunde enigme provocatoare si inspira o fictiune de neuitat.“ - SF Site

Pentru ce sa ne invidieze furnicile? Pentru umor, dragoste si arta. Pentru ce sa le invidiem noi pe ele? Pentru armonia cu natura, absenta fricii si comunicarea absoluta. Oare dupa milenii de ignoranta cele doua civilizatii, cele mai evoluate de pe planeta, se vor intalni si se vor intelege? Julie Pison, studenta rebela, cercetatoare a furnicilor, incearca o revolutie.

Furnicile, prima parte a celebrei serii scrise de Bernard Werber, a pus in prim-plan contactul. Ziua furnicilor a fost romanul confruntarii. Revolutia furnicilor este cartea intelegerii.

Roman de aventura si carte initiatica, ultimul volum din trilogia FURNICILE patrunde intr-un viitor care poate nu este tocmai SF...

Celelalte volume:



Le Guin scrie despre oameni rupti de forte mai puternice decat ei si care se lupta cu curaj pentru a ramane intregi.“ - The New York Times Book Review

Adunate pentru prima oara intr-un singur volum, cele trei nuvele din lumea HAINISH preced romanul multi-premiat al Ursulei K. Le Guin, Mana stanga a intunericului.

Razboiul intergalactic ameninta planeta Fomalhaut II in Lumea lui Rocannon. O tanara nascuta inaintea timpului ei viziteaza cetatea departe-nascutilor in Planeta Exilului. In Orasul Iluziilor un strain este gasit ratacind in padure si salvat de sateni. Acum, soarta a doua lumi sta in mainile lui.

Cartile Ursulei K. Le Guin parte din ciclul HAINISH sunt opere de sine statatoare si pot fi citite individual. Dar publicarea acestor trei nuvele intr-un singur volum ii da cititorului sansa de a le parcurge ca o serie, de a descoperi conexiunile dintre temele abordate de scriitoare. Pline de aventura si suspans, toate cele trei povesti au in comun acelasi motiv: singuratatea strainului separat de cultura lui, pierderea identitatii si exilul intr-o alta societate.




You May Also Like

5 comments

  1. Hmm..."Ghidul astronautului pentru viata pe Pamant " are o descriere foarte interesanta si cred ca am mai adaugat o carte pe wishlist-ul meu,din nou :)))
    Toamna aceasta a venit cu o multime de carti noi si nici nu mai stiu pe care sa le cumpar mai intai :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, cate carti scoate Nemira in curand, nu ma asteptam la atat de multe. Cartile lui Naomi Novik par super dragute, ai citit vreuna dintre ele pana acum? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inca, dar atunci cand vad dragoni, deja pun cartea pe wishlist *.*
      xx

      Ștergere
  3. Ce Ma Bucur Ca Apare Si Cartea A 3-A Din Furnicile :D Desi Mai Am O Serie Pe Lista La Care Astept Continuarea Si Vad Ca Nimic. La Hotul Cuantic. Nu Prea Ma Omor Eu Dupa SF Dar Astea Chiar Mi-au Placut. Cred Ca Si Ghidul Astronautului Este Interesanta. Nu Am Citit Genul Asta De Carte Dar Am Vazut Filme, Interstellar Si Acuma Vreau Sa Vad The Martian :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce interesantă este descrierea cărții Jumătate de rege de Joe Abercrombie ! Am adaugat-o pe wish list-ul meu :)) Mă bucur ca au tradus și volumul patru din seria Temeraire ,nu am citit-o ,dar mi se pare impresionant ca editura a continuat-o dupa o pauză mai lungă de timp. Cred ca e super Orașul iluziilor de Ursula K. Le Guin . Nu am citit nimic de această autoare ,dar am în bibliotecă mea trilogia Cronicile Ținuturilor Din Apus (pe care sper să o citesc curând :)) ) .

    RăspundețiȘtergere