The Coffee Book Tag!

by - octombrie 10, 2015

Yupii, o alta leapsa! Vreau sa-i multumesc lui Yuki pentru tag #hugs ^-^ Sunt curioasa in privinta intrebarilor - nici macar nu m-am uitat peste ele, asa ca am sa le citesc odata ce le pun pe blog - si zic sa-i dam bice!

1. Cafea neagra: O carte in care intrii cu greu, dar care dispune de multi fani.

Va mai plictisesc iar cu "Divergent"? :)) Okay, hai sa zicem de... "Apartamentul". Desi e o carte care nu s-a dovedit de aruncat, mi-a fost foarte greu sa inteleg ce se petrece. Ori personajul era prea nevrotic pentru mine, ori autorul era un fel de Bacovia al turcilor.


2. Peppermint mocha: Numeste o carte/serie care devine mai populara pe durata verii sau in zile festive.

Hmm, nu stiu de voi, insa eu nu le am cu booktuberii. Adica deloc! Mai urmaresc un clip doua de pe la noi si vreo 2-3 booktuberi de pe afara, dar nu stau cu sufletul la gura si cu urechea plecata la tot ce e "in ton". Totusi, daca ar fi sa ne luam dupa chestii-de-citit-vara, cred ca Epica si YFC sunt in top. Dar in ordinea asta. De ce? Pentru ca Epica scoate carti de dragoste pe care le citesti repede si de care te indragostesti, iar Editura Trei, cu el ei YFC pentru ca mai arunca vara cate o carte (ei toamna parca sunt mai activi) super populara in strainatate sau carti must-have (numai eu le colectionez?).


3. Ciocolata calda: Care e cartea preferata din copilarie?

Stiti povestea cu eu-nu-citeam-cand-eram-mica, nu? Ei bine, cred ca am o cateva carti preferate pe la tara, la bunici, pe care nu ma indur sa le dau. Nu le mai stiu titlurile, dar era cartea asta cu "Din lumea necuvantatoarelor" de Emil Garleanu si uff, o citisem aproape pe toata :)) One of my fave!


4. 2 shoturi de expresso: O carte care te-a tinut in priza de la inceput pana la final.

Uu, sunt destul de multe, insa sunt din cele pe care le citeam inainte. Acum parca nimic nu-mi mai convine :( Seria "Eve", seria "Fortele raului absolut", "Alaska", "Anna...", "Lola...", chiar si "Mic dejun la Tiffany". Lista continua!


5. Starbucks: Numeste o carte pe care o vezi pretutindeni.

"Fifty Shades", da' se mai pune problema?! ~.~"


6. That hipster coffee shop: Ofera-i unui autor roman recunostinta. Care este acesta?

Ma inclin in fata lui Cartarescu. Nu credeam ca aveau sa-mi mai placa romanele de pe plaiurile noastre!


7. Oops! Din greseala am luat cafea decofeinizata: Numeste o carte de la care asteptai mai mult.

* pff, eu mereu beau decofeinizata :)) *

"Numara stelele" ar fi un exemplu. Nu stiu la ce ma asteptam, insa cartea nu m-a surprins in vreun fel :(


8. Amestecul perfect: Numeste o carte care a afost atat amara cat si dulce, ca intr-un final sa fie satisfacatoare.

"Jurnalul unui adolescent timid" imi vine prima in cap. Nu spun amara ca nu-a-fost-buna-sau-m-a-plictisit, ci amara ca mi-se-rupea-sufletul, iar finalul m-a lasat ca dupa o furtuna. Idem "Alaska".


Siii, la final, asa cum se cuvine, sa dau mai departe leapsa. Hmm, tu! Da, tu! Daca ai citit postarea si vrei (ma rog, esti obligat de Regina Dragonilor), considera ca leapsa asta este pentru tine. Fie ca lasi raspunsurile pe blog, intr-un comentariu sau ca le asezi pe blogul pesonal intr-o postare. Si nu uitati de sursa de unde ati preluat leapsa ;)

Diana

You May Also Like

14 comments

  1. si mie mi-a placut foarte mult Cautand-o pe Alaska, parca imi doream ca si personajul central ca ea sa se intoarcă, pana cand sperantele chiar mi-au fost spulberate, era dusa din seara aceea :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut "Anna si sarutul frantuzesc" si urmeaza ca in viitorul apropiat sa citesc "Lola si baiatul de treaba din vecini" si "Isla și Fericirea până la adânci bătrâneți"
    Seria "Fortele raului absolut" a fost un dintre seriile care m-au facut sa iubesc sa citesc <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Books And Coffee - Ce As Putea Dori Mai Mult :) Eu Cum Nu Am Blog, O Sa Scriu Aicea :) P.S. Cum Sa Bei Cafea Decofeinizata ? :)) Era O Poza Pe 9GaG Ceva Cu Cu It's Not A Drink, It's A Hug :))

    1. Seria Anna Si Sarutul Frantuzesc - Am Vazut Ca Toata Lumea Vorbeste Numai De Bine De Aceasta Serie, Dar Pentru Mine Parca Nu Stiu, E Prea Copilareasca Din Punctul Meu De Vedere. Din Cele 3, Lola Si Fericirea La Adanci Batraneti Mi-o Placut Cel Mai Mult. Pentru Paris Si Barcelona :)

    2. Da, Editura Epica Se Pricepe Sa Scoata Carti De Genul Love At First Sight :)) Pe Care Le Citesc In Cateva Ore Si Raman Visatoare La Un Travis Sau Un Noah :))

    3. Pai Copilaria Mea Este Alcatuita Din Harry Potter, Prima Cartea Pe Care Am Citit-o Este Harry Potter. O Sa Ramana Seria Mea De Suflet.

    4. Hmm ... Seria The Maze Runner M-o Tinut Cam In Priza, Cred Ca Am Terminat Seria Intr-un Weekend. Citeam O Carte Pe Zi. Dar In Rest Nu Stiu, Same Here Parca De Mult Nu Am Mai Dat De O Carte Pe Care Sa Nu O Pot Lasa Din Mana.

    5. Obsidian. Daemon. Seria Lux :)) Peste ToT Asta Vad :)) Si Eu Crap De Ciuda Ca Nu Am Partea A 3-a :((

    6. Chris Simion, Pentru Ce Ne Spunem Cand Nu Ne Vorbim. Superba Cartea, O Ador. Are Niste Citate Minunate, In Care Ma Regasesc Chiar Daca Povestea In Sine Nu E Tocmai Originala. Ma Bucur Ca O Avut Lansare De Carte Si La Timisoara, Si Am Fost, Sunt Verde De Invidie :)) Ca Nu Stau La Bucuresti Sa Vad Si Partea A 2-a A Povesti Ce Ne Spunem Cand Nu Ne Vorbim, Care Este O Opera De Teatru .

    7. Marea Calatorie A Lui Amy Si Roger - Parea Asa Draguta Povestea Si Cartea Cu Toate Ilustratile Dar Ma Asteptam La Mai Mult De La Ea. Sa Nu Mai Zic Ca Finalul E Sec, Cel Putin Pentru Mine.

    8. Guillaume Musso Intra Pentru Mine In Aceasta Categorie :)) Si Nu Ma Intelege Gresit, Il Ador Pe Omul Asta. E Maestrul Coincidentelor Si A Rasturnarilor De Situatie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey :) ! Ma bucur ca ai raspuns la intrebari ^.^ * is eu asa mai ciudata. cica bag drog in mine, da' e light :)) *
      Imi plac raspunsurile tale si sunt in mare de acord cu tine (pana la Anna, care mie mi-a placut :>), dar ca veni vorba de seria Lux, cred ca deja duce spre fan-fic. Incepe sa nu mi se mai para asa de geniala seria.
      P.S. Abia astept sa citesc si eu ceva de Musso :3
      xx

      Ștergere
  4. Am furat și eu tag-ul :P http://lavinia-calina.blogspot.ro/2015/10/the-coffee-book-tag.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yey :3 ! Ma bucur ca ai preluat tag-ul. Imi plac raspunsurile tale si ti-am lasat si un comm la postare asa mai pe indelete.
      xx

      Ștergere
  5. 1. Endgame
    2. De veghe in lanul de secara (toata lumea o are ca tema de vacanta)
    3. Povesti nemuritoare (don't blame me, citesc de cand eram ffff mica)
    4. Adam si Eva de Liviu Rebreanu
    5. Seria Cantec de gheata si foc
    6. Liviu Rebreanu :)
    7. Seria Divergent
    8. Oscar si tanti Roz, de Eric Emmanuel Schmitt: amara si dulce, dar la final nu satisfacatoare, ci broken heart...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, frumoss :3 ! Cred c-o sa citesc si eu "De veghe in lanul de secara", asta daca nu sunt deja prea mare ca sa mi se mai para ceva wow cartea ^^"
      xx

      Ștergere
    2. Nu e niciodata prea tarziu. Eu ce sa mai zic, ca n-am citit inca Harry Potter? :D :D :D

      Ștergere
    3. Nici eu n-am citit HP ^^" #highfive, asa ca da, niciodata nu-i prea tarziu :D
      xx

      Ștergere
    4. Fetele, Daca Se Face Reeditare La Harry Potter O Cititi Si Voi. Eu Una Sigur As Vrea Sa O Citesc Din Nou :) Si 40 De Ani Sa Am Si ToT O Sa Iubesc Harry Potter :))

      Ștergere
  6. 1. Sezonul oaselor de Samantha Shannon.
    2. Orice carte de la editura Epica
    3. Vrăjitorul din Oz de Lyman Frank Baum
    4. Seria Grisha de Leigh Bardugo
    5. Seria Cântec de gheață și foc de G.R.R.Martin
    6. Marin Preda
    7. Nu plânge sub clar de lună de Heather Davis (voiam mai multa acțiune )
    8.Orașe de hârtie de John Green (cam toate cărțile lui au acest efect asupra mea :)) )

    Foarte drăguță leapșa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu plange sub clar de luna m-a dezamagit profund - ca dovada, nici nu m-am sinchisit sa iau si volumul 2. Chiar nu o recomand!
      xx

      Ștergere
    2. Eu am citit si volumul doi,i-am oferit o a doua sansa trilogiei. Desi amintirile imi sunt putin in ceata (am lecturat-o mai de mult ) nu imi amintesc sa fi facut vreun progres ,este cam la fel ca primul ,poate are un strop de actiue in plus ,dar doar unul :)) .

      Ștergere