Leapsa: 2015 review

by - decembrie 31, 2015

Hmm, la final de an mai toata lumea simte nevoia sa exprime anul ce se termina in diferite cantitati, unitati, cum-vreti-sa-le-spuneti. Gen, 2015 in carti, like-uri pe instagram, kilograme in minus. E bine sa faci o recapitulare, sa-ti aduci aminte cum ai inceput anul si cum il termini. Pentru mine a fost un an bun, nu excelent, dar bun. Motivational.

N-am sa fac un 2015 in carti pentru ca deja v-am aratat un top al cartilor preferate, ci am sa fac un altfel de rezumat prin aceasta leapsa primita de la Ghanda - pupicei ^.^

1) Care este cea mai fericita amintire din anul 2015? 

Amintiri fericite pot fi considerate majoritatea. Desi pe moment nu au fost atat de extraordinare, s-au adunat cumva ca stelele, formand constelatii. Constelatii ce umplu anul de lumina. Sponsorizare noua, oameni noi, carti noi. Polaroidul. Motivatia. 


2) Care e cel mai trist lucru care ti s-a intamplat in anul care s-a incheiat? 

Am realizat, cu greu (inca mi-e greu sa accept), faptul ca cer prea mult de la oameni. Am asteptari prea mari de la oamenii apropiati mie. Da, dau 110% si ma implic in tot ce fac. Defect de personalitate. Zodiacal, ati zice. Dar zau ca as vrea ca si cei din jur, cei pentru care imi iau din timp si cei pentru care imi consum nervii, sa imi dea inapoi macar jumate. Huh, cred ca asa se simt parintii uneori. Trist! Si-mi pare rau, dar inca poate mai e o mica sansa sa ma fi inselat. Poate ca unii oameni pur si simplu nu pot face efortul. Poate sunt acolo altii care chiar apreciaza. Cine stie, poate ne vom intalni candva. Cred ca suntem pe cale de disparitie.


3) Care este cuvantul care rezuma cel mai bine anul 2015? 

Doar unul? Nu stiu, e ca un brain-stroming acum in capul meu. Motivatie. Optimism. Spontaneitate. Maturizare. Incep sa realizez chestii noi, e normal, doar ma maturizez. Imi vad viitorul mai clar si in profesia de jurnalist parca nu se mai "moare de foame", iar anul 2016 se anunta plin de roadele muncii de pana acum.


4) Ce dorinta ti s-a implinit in 2015? 

Cred ca toata lumea isi doreste ca anul care vine sa fie mai bun ca cel care a trecut. Ei bine, pentru mine 2015 a fost chiar unul productiv. Desi, da, se putea mai mult. De la mici chestii care nu par a fi cine stie ce - sponsorizari, colaborari, polaroidul, voluntariatele - pana la lucruri cu o adevarata insemnatate pentru mine - optimismul, motivatia, kilogramele in minus. Asa ca pot spune ca 2015 chiar m-a surprins la capitolul "dorinte indeplinite" :)


5) Care este realizarea pe care nu vrei s-o uiti?

Hmm, c-am invatat - sau mai bine zis, inca invat - sa inot! Era singura cale prin care alaturi de o dieta buna aveam sa ajung sa fiu multumita de mine, asa ca a inceput ca o chestie ce "trebuie" facuta. Nu m-am asteptat sa-mi placa asa de mult si pur si simplu sa simt nevoia sa ma reintorc in bazin. Ca un drog. Un drog bun de care vreau sa profit la maximum!


6) Cate carti ai citit in 2015? 

23. Si inca o citesc pe-a 24-a care probabil o sa intre in cartile-citite-in-2016. Stiu ca nu e mult si poate ca-s de rasul curcilor, insa nu mi-am propus sa citesc un anumit numar de carti anul asta. Mi-am dorit sa fie doar un numar mai mare ca anult trecut - ceea ce s-a si intamplat. Pentru 2016 insa, am alte asteptari. 50 de carti! Dublu aproape. V-am spus ca mi-am gasit motivatia? Ei bine, asta se aplica si la carti ;)


7) Dintre ele, care a fost cea mai buna carte citita? 

"Jurnalul unui adolescent timid" clar! Asta a fost o parte din motivatia mea ;)


8) Dar autorul care te-a impresionat cel mai mult? 

Jandy Nelson cu al ei roman "Cerul e pretutindeni". Nu aveam vreo asteptare de la carte sau de la autoare, insa chiar a reusit sa ma surprinda placut! O pot numi un fel de John Green feminin. Si doar stiti cat de mult imi place JG...


9) Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit in 2015?

Sunt multe citate dragute pe care le-am descoperit, de la cele mai profunde...

"Moartea ei si viata ei erau un mister. O cunosteam de sase luni, dar de fapt n-o cunoasteam deloc." - Lux #3 (Opal) de Jennifer L. Armentrout

... pana la cele mai intrigante...

"Fara trecut, nu mai putem fi siguri de nimic." - Lucian Boia

... sau motivationale...

"Life is hard, so what?" - Love, Rosie de Cecelia Ahern

... ori chiar amuzante sau ceva ^^"

"What if I'm a princess on another planet? And no one on this planet knows it?" - The Carrie Diaries de Candace Bushnell

10) Care carte citita in 2015 ti-a displacut/te-a dezamagit cel mai tare? 

Primul volum din "Saga lui Darren Shan". Daca te uiti la coperti iti vine sa cumperi cartile. Daca le rasfoiesti iti vine sa citesti cartile. Daca citesti descrierea... ei bine, poate ca deja ai cumparat carile pana sa ajungi sa citesti descrierea. Incepi sa citesti primul volum si simti cum timpul tau pretios urmeaza sa iti fie furat de cea-mai-proasta-carte-citita. Nu sunt rea, ci realista. Si sunt ferm convinsa ca cel putin jumate din vina o are traducatoarea Cristina Jinga. Servus! Daca e cool sa spui "pet" in loc de "animal de companie" in limba romana, atunci eu sunt problema, sunt o baba comunista! M-a dezamagit traducerea si poate ca nu era asa o dezamagire daca citeam cartea in engleza. Cu toate acestea, daca aveti frati/surori/rude de pana in 12 ani, inmanatile seria. Probabil o sa le placa. Sau nu. Dar sigur nu e pentru +12!


11) Care este cel mai bun film pe care l-ai vazut in 2015?

Anul asta n-am prea vazut filme. In afara de "Paper Towns" si "The Maze Runner 2" nici c-am calcat pe la cinema. Asa ca da, as putea sa le numesc pe astea "filmele bune ale lui 2015". Vi le recomand! Primul ca o comedie de vazut cu cei mai buni prieteni, iar al doilea ca o continuare plina de actiune, Dylan O'Brien si multa intriga. Cititi si cartile ;) !


12) Care este cea mai frumoasa melodie pe care ai descoperit-o in 2015?

Sunt o persoana care considera ca daca acolo unde e muzica, aceasta nu e aleasa bine, totul este compromis. Asa ca mereu caut piese noi, artisti noi, chestii-de-care-sa-ma-indragostesc. Anul asta am descoperit un tip. Nascut in Rusia. Crescut in Moldova. In Republica, ma refer. Si care a venit in Romania la studii. Tipul are in jur de 25 de ani si daca ii ascultati piesele si nu va indragostiti de vocea lui, atunci e ceva in neregula undeva! Enjoy 3:) !


13) Regreti ceva ce (nu) s-a intamplat in 2015?

Mereu am cate ceva de regretat. Ca nu am fost la festivalurile de muzica, la Street Delivery, la concerte, in diverse pub-uri. Ca nu m-am implicat mai mult in anumite proiecte, ca se putea mai bine, ca trebuia sa ma respect mai mult pe mine. Dar chiar mai conteaza asta acum?


14) Ce ai invatat din experienta adunata in anul care s-a incheiat?

Ca tre' sa mentin ritmul optimist, ca tre' sa ma impun mai mult, ca niciodata nu e prea tarziu, ca tre' sa ma mobilizez mai repede. Ca tre' sa muncesc mai mult pentru ceea ce conteaza pentru mine si ca tre' sa-mi stabilesc pilonii pe care vreau sa ma sprijin in viitor. Go big or go home, nu? :D


15) Scrie o dorinta pentru anul 2016.

Sa fie mult mult mai bun ca 2015. Sa ajung sa-mi indeplinesc toate tintele. Sa zambesc mai mult. Sa ajung sa fiu multumita de mine asa cum sunt :)



Sper ca v-a placut aceasta leapsa, iar daca vreti sa o preluati sau sa imi lasati intr-un comentariu raspunsurile voastre, simtiti-va liberi s-o faceti :) 

Pareri? 

Pana data viitoare, an nou fericit si plin de carti minunate ^.^ !

Diana

You May Also Like

3 comments

  1. ma bucur ca ai avut un an frumos si ca ai experimentat lucruri noi. Anul acesta trebuie sa citesc si eu Jurnalul unui adolescent timid. Am vazut filmul acum 1 an si nu am citit cartea, this is just sad :D.

    Chiar mi-ai atras atentia cu seria Lux. O mentionezi in multe postari. Vreau sa o incerc si eu, insa deja am asa de multe serii incepute si neterminate, ouch. In acest an nou vreau sa termin seriile incepute. Iti doresc multe impliniri in 2016, sa te bucuri de fiecare moment si clipa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De seria "Lux" te poti apuca si dupa ce apar si celelalte volume - mai sunt doua, daca nu ma insel. Sa stii ca merita din plin ;)

      xx

      Ștergere
  2. Ce mult imi plac tagurile de acest gen! Am preluat si eu tag-ul pentru blogul meu because I love it! Nu sunt omul rezolutiilor si cu greu am reusit sa fac o postare de genul, dar ma bucur ca m-au ajutat intrebarile. Mi-e mult mai usor asa :) Pupici si La multi ani !

    RăspundețiȘtergere