Recenzie „HARAP-ALB CONTINUĂ...” #2

by - mai 15, 2016



 • Pe scurt •

Dacă în primul număr ați citit începutul basmului și ați aflat cum a ajuns Miron zis Gerilă să aibă superputeri, în numarul 2 al revistei, Harap-Alb înfruntă Ursul și Cerbul, puteți afla originile lui Lardea zis Flămânzilă, dar și o nouă poveste cu Gerilă.

Mulțumesc mult de tot HAC!BD și Supererou pentru acest număr!

Comandați de aici sau aici.


 • Părerea mea •


V-am spus că banda asta desenată e genială? Nu? Cum așa? Atunci nu vă zic. Mai bine citiți-o și vedeți cu ochii voștri.

Primul număr mi-a plăcut super-mult și sinceră să fiu, știam că și numărul ăsta o să fie grozav, dar e o chestie mică care se numește „omg-toate-se-leagă-între-ele” de care acestă bandă desenată suferă. Și mă tem că nu e niciun remediu pentru asta. Așa că, dragi cititori, așteptați-vă la un „mind-blown” :D


În numărul trecut ne-am împrietenit cu persoanjele și cu Harap-Alb - pe care se pare că-l cheamă Ștefan #mârr -, am aflat de misiunea pe care tânărul nu a reușit să o ducă la bun sfârșit din cauza Spânului și am aflat despre intențiile acestuia din urmă. Acum, ajungem la palatul lui Verde Împărat și vedem cum se comportă Spânul cu sluga sa, ce părere au fetele de împărat despre asta și ce „cadouri” primește împăratul de la Spân.

Harap-Alb este nevoit în acest număr să îi înfrunte pe ursul din Grădina Ursului pentru a lua niște „salăți” și pe cerbul din Pădurea Cerbului pentru a-i lua blana plină de nestemate și să-i aducă capul Spânului. Dar reușește el să scape de aceste creaturi magice cu bine? Pe drum se întâlnește cu Regina Furnicilor și cu Crăiasa Albinelor care îi dăruiesc fiecare câte o aripă pentru faptele sale bune; „te rog ține aripa asta si când vei avea nevoie, dă-i foc și o să-ți vin în ajutor cu tot neamul meu”. Iar în final îl întâlnește pe... Gerilă.


Tot în acest număr găsim și câteva articole din „backstage” - care sincer mi se par tare interesante, mai ales că vorbesc despre istoria benzilor desenate de la noi - continuarea de la „Haiganu. Fluviul șoaptelor” - care trebuie să recunosc, e deșteaptă rău! Foarte bine gândită! Zău că nu aș fi interpretat așa povestea, legenda sau cum vreți să-i spuneți! #wishlist - și două povești cu Lardea și Miron. Cum? Nu știți cine-s ăștia? Trist! #readthecomicbook

Cred că dacă aș face un clasament, „Harap-Alb Continuă...” s-ar afla prin top. De ce? Pentru că are ceva mai mult decât o bandă desenată obișnuită, pentru că e insipirată dintr-un basm 100% românesc și pentru că reinterpretările sunt credibile! Mi-a plăcut mult de tot și acest număr și sunt sigură că întreaga serie n-o să mă dezamăgească! 


Reușește Harap-Alb să scape cu viață? Cine îl ajută? Cum reacționează Spânul și care e planul său? Bănuiește cineva că Harap-Alb e prințul, iar Spânul e doar un prefăcut? Cine e Lardea și care e povestea lui? Cum continuă povestea lui Gerilă? O bandă desenată pe care v-o super-recomand pentru că dacă n-ați citit-o până acum, ei bine, trebuie să o faceți cât mai curând căci n-o să regretați!


 • Nota •

A FOST GROZAV/Ă








You May Also Like

0 comments