The A to Z Bookish Survey Tag

by - iulie 31, 2016


Nu am mai făcut un tag de ceva timp, dar am salvat câteva pentru când am să am timp să le postez, așa că pentru astăzi l-am ales pe acesta pe care l-am găsit pe blogul Books and Stuff ^.^

A. Autorul de la care ai citit cele mai multe cărți.

* eu stând să mă gândesc * * peste 100 de ani * * ... * hmm...

Deși primul impuls ar fi să spun John Green, adevărul e că de la L. J. Smith am citit cele mai multe cărți asta pentru că „Jurnalele lui Ștefan” cuprinde 6 volume, iar seria „Jurnalele vampirilor” încă 4. Așa că 10 cărți de la L. J. Smith ^-^B. Cea mai bună continuare a unei serii (volumul 2).

Trebuie să fiu de accord cu Ștefi - Vânătoarea aka „Ultimul avanpost” #2 a fost parcă mult mai reușit decât primul volum. Am să aleg, însă, altă carte. Și mă gândesc la „P.S. Te mai iubesc și-acum”, continuarea romanului „Tuturor băieților pe care i-am iubit” de Jenny Han. Mult mai puternică, mai feministă și mai interesantă ^.^C. Cartea pe care o citești în acest moment.

Mara Dyer. Începutul” și pot spune că e grozavă. Știți momentul ăla când cineva te întreabă ce piesă ai vrea să se afle pe coloana sonoră a vieții tale? Ei bine, eu aș alege acestă carte!D. Băutura pe care o consumi cel mai des atunci când citești.

Apă. Sau limonadă ^-^ M-am lăsat de sucuri, iar cafeaua o consider o plăcere vinovată.E. Carte în format fizic sau E-reader?

Mereu în format fizic! Nu am un e-reader, m-a bătut gândul să-mi iau unul, dar de fiecare dată mă întrb cât de mult am să-l folosesc și ajung să renunț, apelând la cărțile în format fizic - până la urmă, am telefonul dacă vreau nepărat să citesc un ebook :D

F. Personajul fictiv cu care cel mai probabil ai fi fost împreună în liceu.

* adică acum? * Claaarrr baby Stefan :3


G. Cartea căreia ești fericit/ă că i-ai dat o șansă.

Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks” pentru că după ce m-a cam dezamăgit cu „Cum să fii o fată rea” aveam îndoieli în privința autoarei, am zis să-i dau o șasă acestei cărți pentru că ar trebui să fie un motiv bun pentru care toată lumea o adoră, nu? Și chiar așa și e! Așa că dacă nu ați citit încă acestă carte - fuguța la prima librărie! :>H. O carte pe care o consideri ca fiind precum un diamant ascuns (ceva gen subevaluată).

Jurnalul unui adolescent timid”! (!!!) Dacă ar fi după mine, aș face acestă carte o lectură obligatorie în liceu. E atâââttt de grozavă și zău că ar merita numai note de 4 și 5 pe Goodreads. Cu toate acestea, am văzut și oameni care vor să se descotorosească de carte sau care nu o consideră cine știe ce. It's not true! This book is work of God *-* !I. Un moment important din viața ta de cititor.

Momentul în care am decis să fac acest blog. A fost un pas grozav pentru că a înseamnat multă responsabilitate pentru mine - și încă este. Datorită blogului am cunoascut oameni, bloggeri, autori, colaboratori, cititori grozavi, am descoperit cărți, m-a împins să scriu mai mult, să mă maturizez din acest punct de vedere - zău că nu vreți să citiți recenziile sau postările vechi, sunt groaznice >.<.J. Ultima carte pe care ai terminat-o.

Ultimul avanpost: Vânătoarea” de Lavinia Călina. Vine și recenzia în curând ^.^K. Gen(uri) de cărți pe care nu l-ai (le-ai) citi niciodată.

Nu sunt o fană a chestiilor prea siropoase, așa că acum nu aș citi chestii erotice sau prea de dragoste. Nici SF-ul nu mă atrage prea tare, dar niciodată nu știi când o carte din astea m-ar putea atrage...

L. Cea mai lungă carte pe care ai citit-o.

Nu știu... Vedeți voi, de obicei nu am răbdare. Să 1) stau la coadă, 2) văd un film mai lung de 2 ore, 3) sa văd episoade mai lungi de 45 de minute, 4) să citesc biblii de cărți. Cred că cele mai lungi cărți citite s-au încadrat undeva între 400 și 450 de pagini.

M. Cel mai mare book hangover pe care l-ai avut după ce ai terminat o carte.

Au fost câteva cărți care m-au emoționat și pe care ar fi trebuit probabil să stau mai mult să le diger, însă nu am făcut asta. Așa că nu știu ce să răspund aici.

N. Numărul de biblioteci pe care le deții.

Huh...?

Okay, aici e mai complicat. Sau nu. Cred că două... Dap două. Am un corp de bibliotecă separat și încă unul care face parte din mobila de sufragerie. Așa că ale mele două. Pluuusss ce mai sunt pe la ai mei prin cameră și pe la țară - dar alea nu-s chiar ale mele și dacă sunt, nu m-am atașat într-atât de ele :D

O. O carte pe care ai citit-o de mai multe ori. 

Încă n-am ajuns să citesc o carte de mai multe ori. Doar să fi început una, să o fi lăsat și apoi să revin la ea după o perioadă, luând-o, bineînțeles, de la început. Dar aș vrea să mai citesc o dată „Jurnalul unui adolescent timid” :3

P. Locul preferat de citit.

De obicei citesc acasă, așa că am să zic acasă, în camera mea. De ce? Pentru că 1) e liniște, 2) sunt singură, deci nu mă deranejază nimeni și 3) vine la pachet cu aer condiționat și calorifer, după preferințe :))Q. Citat preferat.

The great thing about this life of ours is that you can be someone different to everybody.” ― Jennifer Niven, All the Bright PlacesR. Un regret din punct de vedere al cititului.

Că nu am o bază foarte bine formată. Aș fi vrut să mă fi apucat de citit muuult mai devreme astfel încât Harry Potter, Narnia, Percy Jackson, miturile și legendele, basmele clasice și toate poveștile pentru copii, Cireșarii și alte opere de pe la noi să reprezinte repere clare. Acum cred că e mult prea târziu pentru majoritatea dintre ele și asta mă întristează pentru că oricât aș încerca, nu am cum să le recuperez pe toate :(

S. Serii pe care le-ai început și pe care vrei să le termini (cu toate cărțile apărute).

Având în vedere cî editurile noastre au talentul ăsta de a începe serii și uită să le mai termine, am să încep cu seria „Jurnalele vampirlor” pe care plănuiesc acum să mi-o cumpăr în engleză. PE TOATĂ. DE LA ÎNCEPUT. Așa că dacă aveți vreo cărticică din serie și vreți să o vindeți, mail me :DT. Trei cărți preferate.

Trei cărți care mi-au rupt inima, au făcut-o fărâme și au lipit-o la loc. Trei cărți must read: „Jurnalul unui adolescent timid”, „Cerul e pretutindeni” și „Toate acele locuri minunate”.U. Un moment fangirl de care nu îți este rușine.

Pff, de niciunul, duahh! :)) Cred că în „Girl Online” am fost destul de fangirl în ceea ce a privit relația dintre Penny și Noah ^^” #sorrynotsorry #fangirlV. O nouă apariție pentru care ești foarte nerăbdător/nerăbdătoare.

Nu prea îmi vin chestii în minte, dar abia aștept să citesc noua carte a lui Jennifer Niven - să sperăm că o să fie tradusă și la noi - care apare oficial pe 4 octombrie <3W. Cel mai prost obicei în materie de cărți.

Nu știu dacă e tocmai un obicei prost, dar de multe ori sunt tentată - și chiar fac chestia asta - să cumpăr cărți pentru că au o copertă frumoasă. Îmi place să mențin misterul în jurul cărții și să nu știu prea multe despre ea, dar ar trebui să știu măcar dacă o să-mi placă sau nu conținutul, nu?

X. Pornește de la primul raft al bibliotecii și alege cartea cu numărul 27. Ce carte este?Z. Ultima carte care te-a ținut treaz/ă până târziu în noapte.

Am terminat „Ultimul avanpost: Vânătoarea” undeva pe la ora 11-12 noapte, așa că am s-o aleg pe acesta de data asta :))


Uff, un tag imens, dar grozav pe care vă invit să-l faceți (nu uitați să menționați sursa, vă rog ^-^). Idei? Păreri?


You May Also Like

4 comments

  1. Mi-au plăcut mult răspunsurile tale! Mă bucur că ai preluat tag-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am preluat și eu! :)
    https://bookysme.wordpress.com/2016/08/24/the-a-to-z-bookish-survey-tag/

    RăspundețiȘtergere