Recenzie „HARAP ALB CONTINUĂ...” #6

by - august 17, 2016


Mulțumesc super mult HAC!BD și Supererou pentru acest număr :) !



Îl puteți comanda de aici sau aici.

Vârstă: + 16 ani

În numărul 6, Ștefan, Mara și Lardea îi ajută pe locuitorii unui sat să facă față unui monstru. Află cine este Samca și ce vrea. Și cum o cheamă de fapt. În plus, eroii noștri descoperă un oraș părasit. Episodul secundar începe povestea lui Ziraxes, Împaratul Roșu, tatăl Marei. Dekibalos își capătă în sfârșit armata de nemuritori în episodul 6 din nuvela Fluviul Șoaptelor.



Feriți-vă de Samca!

Cu toții știm originile lui Harap Alb și cum a ajuns acesta sluga Spânului. Acum, Ștefan este împărat și a pornit împreună cu soția sa, Mara, și cu bunul său prieten, Lardea, spre ținutul unde domnește fratele său mai mare pentru a-l înfrunta. Destinul face ca barca lor să fie prinsă de curenți și dusă spre un tărâm necunoascut. Aici, găsesc doi soți cu o poveste sfâșietoare. O poveste care o implică pe Samca.


Ajunsă la mal, familia regală este primită de protectorul satului Arina, Virzun. Doar că acest Virzun nu are tocmai cele mai bune intenții și când Marei i se pare ceva dubios la el și-l urmărește în miez de noapte, vede ce legătură are acesta cu demonul Samca ce îngrozește oamenii locului. Și așa se pornește o luptă între forțele binelui (în frunte cu Ștefan și Mara) și cele ale răului (reprezentate de Samca), iar în final nu cine câștigă ne interesează, ci puterea pe care o descoperă Ștefan în timpul luptei și ceea ce găsesc eroii noștri în ascunzătoarea demonului.


Tot în acest număr aflăm mai multe despre Samca, despre Deikabalos și armata sa de nemuritori (din „Haiganu. Fluviul șoaptelor”) și despre originile stranii ale Împăratului Roșu.

Ceea ce mi s-a părut grozav la numărul ăsta a fost apariția demonului Samca. Se pare că este „un personaj al legendelor românești, un spirit necurat, foarte urât și fioros” (Wikipedia) despre care nu știam până acum. Mi se pare interesant cum legentele vechi, uitate, prind contur și reușesc să revină în atenția cititorilor prin intermediul acestei benzi desenate. Înfățișarea ei, descântecul ei și în final lupta împotriva ei, toate acestea sunt grozav realizate și se îmbină perfect cu aerul fantastic al benzii desenate. Confruntarea cu acest demon l-a făcut pe Ștefan să descopere din ce în ce mai mult lumea umbrelor. Sunt tare curioasă de ce o să urmeze în celelalte numere!


O să mă întorc și-am să iau ce e al meu! Și încă mai mult decât atât!

Ce rău face acestă Samca? De ce era acel cuplu răvășit din cauza ei? Ce legătură are Virzun cu demonul? Ce descoperă eroii noștri în vizuina Samcăi? Și cine câștigă lupta? Ce se mai întâmplă în lumea lui Haiganu? Care este povestea Împăratului Roșu? O bandă desenată grozavă pe care v-o super recomand de fiecare dată cu drag! Merită citită pentru că este o bandă desenată pur romândească, cu perosnaje românești, inspirate din legendele noastre. Ce v-ați putea dori mai mult? ^-^








* click pe coperți pentru a citi recenziile *






You May Also Like

0 comments