Recenzie „HARAP ALB CONTINUĂ...” #5

by - august 01, 2016




• Pe scurt •

In numarul 5 incepe noua aventura a lui Stefan. Proaspat urcat pe tronul Imparatiei Verzi, Amathia, trebuie sa se intoarca in Preida pentru a afla ce se intampla cu fratele sau mai mare, care s-a autoproclamat rege. Tot in acest numar sunt dezvaluite originile lui Baian zis Lungila.

Mulțumesc HAC!BD și Supererou pentru acest număr :) !

Îl puteți comanda de aici sau aici ^-^



• Părerea mea •



Trăiască noul împărat!

După ce a fost salvat de către Mara, Ștefan a devenit acum Împărat(ul Verde). Le-a dat tuturor prietenilor săi funcții importante, iar întreaga împărăție parcă înflorea. Asta până când fratele mijlociu al lui Ștefan, Îndrea, vine mai mult leșinat pe un cal. Începe să-i povestească acestuia despre fratele lor mai mare, Medru, cum s-a căsătorit cu „o femeie de pe alte meleaguri... o vrăjitoare pe nume Vedra”, cum tatăl lor a căzut la pat aflându-se acum între viață și moarte, cum Medru a preluat conducerea și a ajuns un dictator, cum toată împărăția lor e dominată de frică și e pătată de sângele nevinovaților, și în final, cum de a reușit să scape. Ce hotărăște Ștefan să facă acum?


Mergând să-și înfrunte fratele mai mare, Ștefan a plecat la drum împreună cu Mara și Lardea pentru că „un grup mai mare s-ar mișca mai încet” și e mult de mers până la Preida... Dar călătoria se dovedește a fi mai grea decât și-a închipuit Ștefan, mai ales că după lupta cu Spânul, coșmarurile și halucinațiile nu-i dau pace. Într-un final, din cauza unei furtuni groaznice, căpitanul vasului pe care aceștia se aflau a hotărât „să nu riște să meargă împotriva furtunii”, iar „dimineața îi găsi în fața unui tărâm necunoscut”. Dar atunci când doi naufragiați se arată la orizont și sunt primiți pe barcă, care este povestea lor?


Tot în acest număr găsim un nou fragment din „Haiganu. Fluviul șoaptelor”, aflăm mai multe despre istoria benzilor desenate și aflăm despre originile lui Baian zis Lungilă.

Acest număr mi s-a părut destul de dur, de real și de plin de întorsături de situație. Problemele cu care Ștefan se confruntă după lupta cu Spânul duce povestea la un alt nivel - conflictul interior al lui Ștefan îi afectează și pe cei din jur, dar numai el știe cu adevărat ce se întâmplă. Mi se pare că devine din ce în ce mai interesant și când crezi că totul e okay și că povestea n-are cum să devină mai interesantă și captivantă de atât, ei bine, ni se dovedește contrariul!


Cum a reușit Îndrea să scape? Cu cine s-a întâlnit pe drum? Ce fel de coșmaruri îl bântuie pe noul împărat? Cine sunt cei doi naufragiați? Un număr genial în care Ștefan ajunge să se lupte cu... sine însuși! Nu trebuie ratat!


• Nota •

A FOST GROZAV/Ă








• Celelalte numere •

* click pe coperți pentru a citi recenziile :) *

 


You May Also Like

0 comments