First Look: Festivalul Ambasadelor + Cioccogelateria Venchi

by - septembrie 05, 2016


Hmm, nu mă așteptam să revin așa de devreme cu un post în cadrul acestei rubrici :D Am văzut că v-a plăcut prima postare de genul și m-am bucurat super mult ^-^ #hugs


Astăzi am să vă povestesc despre Festivalul Ambasadelor la care am fost zilele trecute, la Romexpo. Ei bine, nu sunt tare familiarizată cu ceea ce se presupunea a fi acest eveniment pentru că am mers mai mult de dragul unei prietene care-și dorea foarte tare să vadă despre ce e vorba și cumva am fost puțin dezamăgite.

După ce ne-am învârtit printre pavilioane și am descoperit locuri de pe la Romexpo despre care nici nu știam că există :)) am dat într-un final de locația Festivalului care a fost undeva... aproape în câmp. Mi-aș fi dorit să se fi ținut, dacă nu în pavilionul central, măcar în C unde sunt de obicei și târgurile de carte...

De o parte și de alta, aliniate, standurile ce reprezentau fiecare țară în parte erau încă în curs de aranjare, pesemne că am venit prea devreme ^^” Mâncare, haine, obiecte culturale, hărți, iar mâncare, cărți. Fiecare stand în parte a avut pregătit câte ceva reprezentativ țării, însă mi-aș fi dorit ca reprezentanții să fie ceva mai deschiși și să ne povestească puțin despre ce e vorba când ne apropiam de stând sau când stăteam să ne holbăm la câte o chestie. Au fost și țări pe la care se mai povestea câte ceva, dar foarte puține și foarte puțin...

Cel mai mult mi-au plăcut standurile de la India, Turcia și China. India și Turcia au avut o grăăăămaadăăă de mâncare și toată arăta grozav (chiar îmi pare rău că n-am vreo poză să vă arăt), mai ales dulciurile, iar la China mi s-a părut foarte drăguț faptul că toți reprezentanții erau nativi (ceea ce la celalte standuri n-am prea văzut) și toți erau foarte drăguți și zâmbitori. Așa că am plecat cu o amintire de la standul lor: numele caligrafiat în chineză (pare-se că se pronunța Daiana, cam ca în engelză #blessgoogletranslate) și o cărticică bilingvă, „History of Seven Ancient Capital Cities”, care mi s-a părut super drăguță ^-^ !




În rest, sincer, puțin dezamăgitor! Păcat, însă de idee - ar fi putut ieși ceva grăzav!



Trecând peste, ca să ne adăpostim de ploaia spontană de vară, am intrat în localul ăsta nou (nou pentru mine) numit Venchi. Nu mai auzisem de el înainte, așa că am fost plăcut surprinsă să văd cât de frumos era decorat, într-un stil minimalist. Pe lângă înghețată - care a fost absolut genială, mai puteți găsi prăjiturele, ciocolată, diferite sortimente de alune, băuturi calde (sau nu) pe bază de cafea și ceva salate și gustări bio. Mi-a plăcut atmosfera din localul ăsta - cumva intimă, călduroasă, prietenoasă -, iar muzica de fundal a fost surprinzător de bună (nu prostiile de la radio sau tv).



Din punct de vedere al prețurilor a fost relativ okay. Și zic asta pentru că salatele sau cafelele aveau același preț ca peste tot, însă înghețata sau celelalte dulciuri mi s-au părut puțin cam piperate la preț. Așa că m-am bucurat de înghețata mea care a fost super bună! Stracciatella și un-fel-de-stracciatella, dar cu mentă :3 S-au meritat toți bănuții dați în plus pe ea ;)

Și uite așa, o zi care nu a început tocmai grozav a avut un final frumos :)) ba chiar am văzut și-o veveriță în parc ^.^ Și ca să trag o concluzie vă spun că Festivalul Ambasadelor - și aici mă refer strict la Romexpo pentru că am înțeles că s-a desfășurat în mai multe etape, fiecare în câte o locație diferită - a lăsat de dorit, iar cioccogelateria Venchi merită o încercare. Un local minimalist, șic, simplu, perfect pentru o întâlnire spontană, fără prea mari bătăi de cap.

Voi ați vizitat localul ăsta? Ce ziceți de Festivalul Ambasadelor - restul „etapelor”, zilelor, locurilor în care s-a desfășurat au fost mai okay?



You May Also Like

0 comments