În curând la Editura RAO!
Sarah Moore Fitzgerald s-a născut la New York, a crescut în Dublin, iar acum locuiește în Limerick. A scris ficțiune încă din tinerețe, iar mai târziu a devenit autor și a reușit să publice primul ei roman „Back to Blackbrick”. Cel de-al doilea roman se numește „Tarta cu mere a speranței”. E o ciclistă pasionată, o alergătoare fără prea multă tragere de inimă și un cititor înrăit. E căsătorită și are trei copii.
Agentul operativ contraterorism Scot Harwath plănuieşte să-şi petreacă vacanţa cu femeia pe care o iubeşte, când primeşte prin e-mail o înregistrare video de la directorul Care International, o organizaţie caritabilă americană, referitoare la masacrarea membrilor unei clinici din Congo şi a locuitorilor unui sat din apropiere. Directorul vrea să ştie cine a comis masacrul şi cum Scot e singurul în care are încredere, este trimis împreună cu o echipă sub acoperire ca să afle ce s-a petrecut. Un thriller captivant despre un plan de distrugere a lumii cu ajutorul unei tulpini de virus modificate, cu o intrigă internaţională uimitoare, jocuri politice duplicitare şi despre cele mai întunecate şi clandestine temeri ale lumii spionajului.
Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i l-au găsit în captuşeala hainei. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânară a carei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor - un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodata - poemul epic "Infernul" al lui Dante Alighieri. Palazzo Vecchio, Gradinile Boboli şi Il Duomo sunt locuri istorice care le oferă lui Langdon şi Siennei şansa de a descoperi o reţea de pasaje ascunse şi de secrete vechi, dar ai o paradigmă ştiinţifică terifiantă care va fi folosită fie pentru a îmbunataţi substanţial viaţa de pe pamânt, fie pentru a o distruge.
Dan Brown s-a născut pe 22 iunie 1964 şi a crescut în Exeter, New Hampshire, SUA, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Constance şi Richard G. Brown. După ce a absolvit liceul Phillips Exeter Academy în 1982, Brown a frecventat cursurile Colegiului Amherst, finalizate, în 1986, cu o dublă specializare, în spaniolă şi în engleză. În 1993, Brown a devenit profesor de limba engleză la Phillips Exeter, predând şi cursuri de limba spaniolă la Şcoala Lincoln Akerman. În 1996, Brown a renunţat la catedră pentru a deveni scriitor cu normă întreagă.
Dan Brown a schimbat concepţia asupra a tot ceea ce înseamnă bestseller, devenind un fenomen mondial; a reuşit să spargă tipare şi sã transforme tulburătoarele enigme ale omenirii în literatură de mare succes, înregistrând şi în România un record uimitor.
Codul lui da Vinci s-a vândut în peste 80 de milioane de exemplare, fiind astfel unul dintre cele mai bine vândute romane din toate timpurile.
Desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, autorul a apărut în paginile a numeroase publicaţii de renume precum Newsweek, Forbes, People, GQ, The New Yorker.
În afară de Codul lui da Vinci, Dan Brown a mai scris Îngeri şi demoni, Fortăreaţa digitală, Conspiraţia, romane traduse în 51 de limbi.
Cred că cel mai entuziasmată sunt în legătură cu „Fetele”, o carte pe care am văzut-o pe la book bloggerii din afară și pe care am și pus-o pe wishlist. Îmi place coperta aleasă, deși mă duce un pic cu gândul la ceva mult prea boho și ușor demodat. Probabil că e doar o primă impresie, rămâne de văzut dacă are atât de multă legătură cu conținutul.
„Tarta cu mere a speranței” sună grozav, dar din nou, ce pisici s-a întâmplat cu coperta, oameni buni? Nu-mi place deloc! Seamănă cu o poză de pe un pliant din ăla bisericesc :/ Aș fi preferat de 10 ori mai mult coperta originală :P
Vouă v-a făcut ceva cu ochiul?
2 comments
Omgg! Nu prea citesc cărți de la Rao, dar unele cărți sună tare bine. Îmi place la nebunie coperta primei cărți, cred că o s-o pun pe lista numai pentru coperta aia! :O
RăspundețiȘtergereLecturi frumoasee! *.*
Sunt exact în aceeași situație :))
ȘtergereMersi la fel ^.^ !
xx