În curând la Editura LITERA!

by - octombrie 06, 2016



„Fata pe care ai lăsat-o în urmă” de autoarea bestseller-ului „Înainte să te cunosc”, Jojo Moyes!

Franța, 1916: Artistul Édouard Lefèvre pleacă pe front, lasând-o acasă pe tânăra sa soție, Sophie. Când micul orășel în care femeia s-a născut este ocupat de germani în plin război mondial, portretul lui Sophie pictat de Édouard îi atrage atenția noului Kommandant. În timp ce periculoasa obsesie a ofițerului devine din ce în ce mai puternică, Sophie va risca totul – familia, reputația, viața – în speranța de a-și revedea soțul. Aproape un secol mai târziu, portretul lui Sophie îi este dăruit lui Liv Halston de tânărul ei soț, cu puțin înainte de moartea lui fulgerătoare. O întâlnire întâmplătoare îi dezvăluie femeii adevărata valoare a picturii, declanșând în același timp o luptă încrâncenată care va pune în pericol prima iubire pe care a simțit-o după tragedia suferită, precum și speranțele viitoare la fericire.

"Fata pe care ai lăsat-o în urmă" este povestea captivantă a două femei despărțite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc.


După terminarea școlii a avut mai multe meserii, înainte de a studia sociologia atât la Bedford College cât și la Royal Holloway, respectiv Universitatea din Londra. Cu un stipendiu finanțat de The Independent, primit în 1992, a putut în cele din urmă să studieze cu succes jurnalismul la City University London. Cu excepția, anului 1994, când a trăit în Hong Kong și a scris pentru Sunday Morning Post, Moyes a lucrat aproape zece ani la Independent în diferite funcții.

În anul 2002, a debutat ca scriitoare cu romanul Sheltering Rain. Cu al doilea roman al ei, Foreign Fruit, câștigă pentru prima dată Romantic Novel of the Year Award, Romantic Novelists' Association. În 2011 a primit premiul pentru a doua oară, ceea ce doar câțiva scriitori au reușit, și anume pentru romanul The Last Letter From Your Lover.

Cel mai mare succes de până acum l-a avut cu romanul apărut în anul 2012 Me Before You. Romanul a fost tradus în peste 31 de limbi. Compania americană MGM a obținut în ianuarie 2013 drepturile de ecranizare pentru Me Before You.

Moyes este căsătorită și are trei copii. Locuiește din 2000 în Saffron Walden, Essex.


Se pare că editura se gândește să reediteze câteva cărți deoarece acesta este cel de-al doilea volum semnat de Jojo Moyes care primește o copertă nouă (vezi „Ultima scrisoare de dragoste”), de această dată chiar și un titlu diferit. Personal, ediția acesta nouă arată mult mai bine, mai fresh, coperta e absolut genială și cred că și titlul e mai potrivit. Sper că editura Litera se va extinde și spre partea de fantasy/young-adult cu câteva reeditări, completări de serii sau traduceri noi :D Suntem aici ca să sperăm, nu?





You May Also Like

0 comments