În curând la Editura RAO!

by - octombrie 07, 2016


O vacanţă de două săptămâni în însorita insulă spaniolă Mallorca devine, pentru o familie americană, prilej nu doar de evadare şi eliberare de tensiunile domestice acumulate, ci şi, total neprogramat, de răbufniri, dezvăluire a unor secrete şi răscolire a vechilor răni din trecut. Este povestea acelei laturi din noi înşine pe care o ascundem cu grijă, dar şi a celei pe care o înfăţişăm celorlalţi, a lucrurilor care ne învrăjbesc, dar şi a celor care, în ultimă instanţă, ne ţin împreună.






Emma Straub este o autoare de origine americană, fiica autorului Peter Straub care scrie mai curând cărți din zona suspansului și horror. Autor New York Times‒bestselling, Emma a mai scris, printre altele, pe lângă „Soare și nori în Mallorca” și o carte cu proze scurte numită „Other People We Married”. E căsătorită cu Michael Fusco-Straub, un grafic designer, cu care are doi copii. Cărțile autoarei au fost traduse în 15 țări.


Această „povestire uimitoare, înfiorător de bună” debutează cu dispariţia misterioasă a unor participante la un concurs de frumuseţe din Statele Unite. Ulterior, câteva dintre ele reapar, dar sunt total desfigurate. De aici şi până la o posibilă legătură cu un virus informatic numit Mona Lisa nu este decât un pas. Specialista Helen Morgan încearcă să descifreze conexiunile dintre un fals după celebra pictură Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci şi acest virus care deformează fotografiile, iar în final ajunge pe urmele unui criminal periculos.




Tibor Rode s-a născut în 1974 și lucrează ca avocat, autor, mediator și lector în Hamburg. La doisprezece ani, a fost introdus ca cel mai tânăr participant la programul inițiat de Ministrul Federal al Educației numit „Creative Writing”. Tibor a lucrat mulți ani ca jurnalist, iar acum locuiește cu familia sa și cățelul lor în Schleswig-Holstein.



Bun venit în Wayward Pines, ultimul oraş de pe Pământ! Ajuns în idilicul orăşel Wayward Pines, agentul secret Ethan Burke descoperă o teribilă realitate - un secret care e pe cale să năvălească prin gardul împrejmuitor, pentru a şterge de pe faţa pământului până şi ultima rămăşiţă fragilă de umanitate. Populaţia se află sub controlul unui om nebun şi al armatei sale de adepţi. În acest oraş, oamenilor li se spune cu cine să se căsătorească, unde să locuiască şi unde să lucreze. Nu există televizoare, mail, Facebook, Twitter, iPhone sau iPad - oamenii sunt nevoiţi să interacţioneze aşa cum o făceau în secolul XX: faţă în faţă. Nu există niciun fel de conexiune cu lumea exterioară. Copiii sunt învăţaţi că David Pilcher, creatorul oraşului, este Dumnezeu. Nimeni nu are voie să plece, iar pentru o simplă întrebare poţi fi ucis. Va izbuti omenirea să supravieţuiască? Vor reuşi cei câţiva oameni din Wayward Pines să asigure perpetuarea speciei?


Blake Crouch s-a născut în 1978 în Statesville, Carolina de Nord. A urmat Universitatea Carolinei de Nord la Chapel Hill și a absolvit în 2000 cu diplome în Engleză și Scriere Creativă. Și-a publicat primele două romane, „Desert Places” și „Locked Doors”, în 2004 și 2005. Creațiile lui au apărut în  Ellery Queen's Mystery Magazine, Alfred Hitchcock's Mystery Magazine, Thriller 2 și alte antologii. Este cunoscut datorită seriei sale „ Wayward Pines” care a fost adaptată în 2015 într-un serial tv difuzat de FOX.



Primele două volume:







You May Also Like

0 comments