Punct și de la capăt.

by - decembrie 29, 2016


Cine-ar fi crezut că anul ăsta avea să fie așa de... interesant?


Mi-e greu să fac o recapitulare și să pun în balanță lucrurile bune și rele care mi s-au întâmplat anul ăsta. Mi-e greu să decid dacă a fost un an bun sau nu. Știu sigur că a fost un an al revelațiilor! N-aș fi crezut anul trecut pe vremea asta că toate aceste lucruri aveau să se întâmple, dar uite că așa s-au întâmplat și chiar mă bucur. Mă bucur că m-au ajutat să văd dintr-o altă perspectivă ce e în jurul meu.

O bună bucată de vreme eram complet dezorientată. Nu înțelegeam lucruri. Nu mă puteam concentra. Acum, totul e ceva mai clar. Poate că unele chestii se schimbă. Poate că eu am reușit să mă maturizez. Poate că am urmărit în tot acest timp visul greșit. Poate încă mai am o cale de scăpare. Poate... Mulți ajung să renunțe la blogul lor din lipsă de timp sau interes. Vor o pauză sau pur și simplu s-au săturat. Mie mi-e greu să mă despart de ceva la care am lucrat mai bine de 3 ani, de ceva de care m-am atașat și pe care l-am clădit de la zero. Am învățat singură, ce-i drept, multe lucruri folositoare, iar satisfacția pe care o am când mă uit acum la blogul meu e grozavă!

Și că veni vorba despre blog... Am ajuns să fac un pact eu cu mine și pe care acum vi-l împărtășesc și vouă. Mi-am propus să nu mai cumpăr cărți în primele câteva luni (să zicem 3?!). Am să mă leg cu lanțuri și am să mă leg la ochi și am să blochez newsletter-ele cu promoții și am să mă pun cu burta pe cărțile pe care le am deja în bibliotecă. Și spun asta nu pentru că mi-au venit acum bâzâcii pe creier, ci pentru că după o curățenie de iarna prin bibliotecă (apropo, am lista cu cărticele de dat aici), am ajuns la concluzia că sunt multe cărți în biblioteca mea pe care nu cred că am să le mai citesc și asta pentru că a trecut perioada lor. 

Gustul meu s-a mai schimbat și nu cred că pot să mai diger orice carte fantasy așa cum o făceam întainte. Astfel că, treptat, am să curăț biblioteca și am să păstrez numai anumite cărți - care m-au impresioant, de care m-am atașat, care au o povestioară în spate sau care îmi sunt pur și simplu dragi. Vreau să citesc mai mult young-adult (și deși o să pară ciudat pentru unii dintre voi că menționez asta, dar nu-mi e rușine că-mi place să citesc genul ăsta de cărți. povestea altădată). Vreau să citesc mai mult despre problemele cu care se confruntă adolescenții și tinerii. Vreau să descopăr și să înțeleg mai bine. Vreau să nu-mi mai pierd timpul citind chiar orice (așa cum am făcut anul ăsta) și am să fiu ceva mai selectivă în ceea ce privește viitoarele mele lecturi.

Ah... Iubesc ceea ce „a făcut” finalul de an din blog :)) Am ales, în sfârșit, direcția în care vreau să mă îndrept cu el, ba chiar mai mult de atât, am și făcut ceva în sensul ăsta. Știu că vă spuneam acum câteva sute de ani cum, ce și de ce aș vrea să arate blogul altfel, dar parcă niciodată nu aveam dispoziția necesară să mă așez în fața laptopului și să scriu ceva. Orice. Ceva diferit de recenzii, tag-uri și alte postări create după un pattern. Simțeam că nu am povești ce merită spuse sau articole ce merită citite. Dar apoi mi-am zis „păi ai încercat?!” și am realizat că la asta s-au rezumat anii dinainte. În general. Nu am avut curajul necesar de a încerca. De a experimenta. Dar acum parcă s-a schimbat ceva și am așa un chef să risc!

2017.... deja îi simt gustul. Are gust de speranță și emoție, melancolie și fericire, Comic Con și evenimente, volunatariate și facultate. Cred că 2017 va fi anul „chestiilor altfel”, al încercărilor.

Sper să ne citim cu bine curând. Până atunci, aruncați un ochișor pe bookstagram-ul meu (pe care îl iubesc din ce în ce mai mult).

Sărbători fericite tuturor ^-^ !

xx



You May Also Like

4 comments

  1. Wow! Ma bucur mult pentru tine ca anul asta a fost ok ^-^ te urmaresc de ceva vreme(si aici,si pe insta,si pe tumblr) si sincer iti spun ca blogul tau e unul din preferatele mele! Iti doresc mult succes la facultate si sper ca urmezi ceea ce-ti place! De curiozitate...te-ai axat le partea de literatura sau esti la real? :))
    Anyway..spuneai ceva de genul YA..am citit cate ceva si mi-a placut muult <3 ce carti mi-ai mai recomanda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei :) Mă bucur mult de tot și mulțumesc super mult! <3

      Acum sunt la uman (filo), iar la facultate cred că am să schimb puțin zona ^^” încă nu știu sigur 100%. Rămâne să vedem...

      YA mele preferate sunt Toate acele locuri minunate, Jurnalul unui adolescent timid, Mara Dyer, Cerul e pretutindeni, Printre tonuri cenușii (deși este mai mult istorică, e ge-ni-a-lă!), dar mai poți încerca și cărțile lui Stephanie Perkins sau Love & Gelato ^-^ Sper să găsești ceva drăguț printre ele :">

      xx

      Ștergere
    2. Toate acele locuri minunate cred ca a fost cea mai buna carte citita de mine in 2016 ^-^ absolut superba!!! Cateva zile dupa ce am terminat-o de citit am ramas in "trauma" legata de sinuciderea lui X :)) multumesc mult <3
      P.S. o sa iti mai las o intrebare pe tumblr in privat legata de scoala :))

      Ștergere
    3. Gosh, same here T-T !

      Cu drag ^-^ !

      Oki doki

      xx

      Ștergere