Violet Markey și Theodore Finch sau Elle Fanning și... #FinchIsHere

by - iulie 25, 2018

 

Anul trecut pe vremea asta vă povesteam că îl căutăm pe Theodore Finch. Cum ați reacționa dacă v-aș spune că nu noi l-am găsit pe el, ci el pe noi? Sau mai bine spus, pe Jennifer Niven, autoarea romanului.

Să facem o mică recapitulare. Jennifer Niven este autoare cărții „Toate acele locuri minunate”, roman apărut și la noi la Editura Trei în 2015. L-am citit acum muuult timp și mi-a plăcut enorm, fapt pentru care, cu fiecare mică ocazie găsită, povestesc câte ceva despre el. Theodore Finch și Violet Markey sunt protagoniștii acestei cărți (despre care v-am spus mai pe larg, mai multe, aici), iar cum drepturile pentru ecranizare au fost cumpărate, cu toții am vrut să vedem cum vor arată eroii noștri. Dacă despre Violet eram cu toții siguri încă de la început ca fiind interpretată de Elle Fanning, Finch a rămas încă un mister până de curând. 


Autoarea ne-a lansat o provocare de a-l alege pe „cel mai bun Finch” anul trecut (și dezbăteam problema aici), însă acum ne spune că „nu s-a aflat pe lista originală”. Chiar dacă unii dintre potențialii Finch au dat audiție, autoarea a găsit un actor mult mai bun care să îl înfățișeze pe acesta. „Poate să cânte, cântă la chitară și pian (...), este apropiat de familia lui, susține egalitatea și îl aduce pe Finch la viață atât de frumos și natural, încât mă doare inima.” Toate acestea au fost indicii plasate de autoare pe conturile de socializare, menținând curiozitatea cititorilor. Cine să fie oare actorul care îi dă viață lui Finch?



Apoi am aflat...

„Faceți cunoștință cu Finch! Strălucit de talentatul Justice Smith. Cel care ne-a răpit inimile și cel care l-a adus pe Finch la viață în fața ochilor mei. Prima dată când i-am urmărit audiția am plâns. Și a doua oară, și a treia oară. Și de fiecare dată după aceea. El este cel pe care îl așteptam cu toții, vă promit.”
Cumva e ceva contrastant în mintea mea. Finch este descris în carte ca fiind blond și cu ochii deschiși la culoare, pe când Justice (pe care cu siguranță îl știi din „Paper Towns” sau „Every Day”) al nostru nu se prea apropie de imaginea robot pe care cu toții ne-am făcut-o despre personaj. La urma urmelor, America de astăzi încearcă foarte tare să pună accent pe diversitate și egalitate, așa că de ce nu? Pentru mine această alegere este ciudat de neașteptată, iar faptul că vor să facă din adaptare ceva bazat pe „diversitate și egalitate” nu știu cât de tare mă încântă. Aș fi vrut, poate, personaje veridice, unu la unu cu romanul, așa că nu pot spune că-s neapărat încântată. Sunt, mai degrabă, curioasă în legătură cu felul în care actorul are să-l interpreteze pe Finch, iar dacă autoare a reușit să-l vadă mulat pe schița personajului, atunci nu pot decât să sper ca filmul să iasă bine.

Și că tot veni vorba de film, vă mai las cu un mic indiciu:


Voi ce părere aveți despre actorul care o să îl interpreteze pe Finch? Credeți că o să aducă personajul la viață așa cum vă imaginați?


You May Also Like

0 comments