Top 5 Wednesday: Cărți necitite care stau în biblioteca mea de secole

by - mai 25, 2016

* iar ai uitat de rubrica asta * * cine, eu? * * ... * * neah... *

Neața, aloha și toate cele! Am revenit azi cu un T5W pentru că mi-am zis că dacă tot îs răcită și simt cum pământul se învârte invers, măcar să fac ceva productiv. Și cum altădată n-aveam idei pentru această rubrică, azi mă lovește așa o inspirație să caut pe grupul de pe Goodreads... și ghiciți ce, chiar am găsit câteva idei grozave de topuri - așa că mda, n-o să mai am scuză că nu postez rubrica asta ^^”

Am atâââât de multe cărți care zac pe rafturile bibliotecii mele de ani de zile (!!!). Și nu exagerez deloc cu asta. Adică, okay, am cumpărat cartea asta în 2013, anul trecut, nu? NUUU! Au trecut deja 3 fking ani de atunci!!! Și mda, de fiecare dată mă uit la ele și mă gândesc dacă o să le mai citesc vreodată sau dacă or să-mi mai placă. Pentru că să fin serioși, acum 3-4 ani când aveam în jur de 14 ani mi se păreau de-a dreptul uau, dar acum... meah... Și tare trist o să fie când o să hotărăsc să-mi iau la puricat biblioteca, scăpând de cărțile care nu-mi mai trebuiesc, le am în dublu exemplar (yas, I'm a weirdo, do ya have a problem, dude?) sau pur și simplu n-am să le citesc vreodată (adică, repovestirea vieții Mariei Magdalena - CE-A FOST ÎN CAPUL MEU? *aloo? e încă în vacanță Dl. Creier sau e de la răceală? *) 

Anyways...

Să trecem la top zic :D

5. „Regina Roșie” de Philippa Gregory - știu că mi-am luat cartea asta doar pentru că văzusem serialul și deja începea să mă obsedeze istoria. Și îmi doaream foarte mult să citesc ceva istoric, mai ales că se inspira din istoria Marii Britanii. Doar că după ce mi-am luat-o am ajuns la constatarea că face parte dintr-o serie. Și dacă stai strâmb ca să judeci drept are mai multă logică să citești primul volum, deși cred că poveștile se pot citi și separat. Iar primul volum era „Doamna Apelor” aka despre-mama-Elisabetei. Așa că am pus cartea în stand-by până aveam să-mi iau volumul ăla. Și mi l-am luat până la urmă. Și i s-a alăturat de atunci pe raft. Sfârșit :D ! 



4. Seria „Jurnalele Vampirilor: Întoarcerea” de L. J. Smith - okay, mai întâi un mic anunț: am întrebat la editură când or să publice următorul volum din serie și ghiciți ce, NU MAI PUBLICĂ DELOC SERIA. Adică s-au oprit din a traduce cărțile când mai aveau doar 4 FKING cărți de tradus :| Good job, Leda, încă o serie pe care o să mi-o iau în engleză :( !

Acum revenind... Mi-am luat cărțile astea de la un Bookfest, când am mers prima dată printr-a șaptea. Eram cu dirigă-mea (#ugh.) și le tot dădeam târcoale. Dar într-un final am ajuns să-mi dau toți banii pe care-i aveam pe ele. Doar pentru că 1) erau cărți TVD și eu A) urmăream serialul și B) cititsem „Jurnalele lui Ștefan”, 2) erau toate trei la pachet, 3) cică erau la reducere și 4) m-au costat 50 de lei (parcă, plus minus 10 lei). Oh și au niște coperți tie-in așa de odododo



3. „The Bone Season” de Samantha Shannon - și nu, nu e în engleză. De fapt, e o carte pe care am câștigat-o la un concurs și atunci venea și autoarea în România, așa că a trebuit să stau la întreg evenimentul ca să-mi iau cartea. Semnată B-) ! 2013. De atunci am cartea și încă n-am citit-o. Dar plănuiesc s-o fac... cândva. Sau dacă nu, tot am s-o păstrez pentru că WTF not? Are autograaaaf :))



2. Seria „Umbra nopții” de Andrea Cremer - știi când ești mic și totul pare uau? Sau pur și simplu n-ai destulă experiență cât să distingi ceva bun de ceva grozav? Cred că pe acolo mă aflam când mi-am luat cărțile astea. Le-am luat, cred, împreună cu cea de mai jos pentru că mi se păreau că au coperți drăguțe și când mama m-a întrebat de ce le vreau, ăsta a fost argumentul meu - care, de altfel, cred c-a și convins-o (asta sau faptul că erau doar cărți și nu ceva scump sau nefolositor). Și acum stau și mă uit la ele și încerc să-mi dau seama „de ce?” 1) le-am luat, 2) mi-au plăcut coperțile și 3) nu-mi mai amintesc nici despre ce e vorba în ele. E ceva cu vârcolaci sigur, dar mda...

Plus că-s de la Litera și din câte am înțeles, nu stau așa de bine cu traducerile (sau poate că mă înșel). Și dacă stau acum să mă gândesc, mai am câteva cărți de la Litera (cândva voiam să mi le iau pe toate. Gen TOATEEE cărțile posibile și imposibile. Ce vrei, copilu' își dorea o librărie întreagă nu doar o biliotecă) și toate sunt necitite :/ și datează tot cam din aceeași perioadă :/ Ba chiar s-au și îngălbenit :/



1. „A 16-a lună plină” de Kami Garcia & Margaret Stohl - cartea asta CARTEA ASTA are o poveste! Și încă mai știu cât de entuziasmată eram 1) să dau prima mea comandă de cărți online, 2) să dau comandă de cărți, 3) să am cartea asta cu o copertă atât de grozavă (dar acum mi se pare pur și simplu „meah”), 4) să am cărți noi pe care să le citesc (pentru că da, atunci rămăsesem fără, vă vine să credeți?! Mie nu *.*) și să citesc o carte cu așa un plot genial (din nou, „meah”). Și am ajuns să-mi iau cartea asta prin 2012-2013 când încă mă chinuiam să înțeleg care-i faza cu cărțile și tot de atunci stă pe raft fără să o fi citit. Cred că-i cea mai veche carte din biblioteca mea pe care nu am citit-o, DAR la care am văzut filmul. Și da, la care am adormit (la propriu) după juma' de oră. Așa că mda, cine știe, poate că asta o să fie una dintre cărțile alea pe care o să le dau pentru că n-o să le citesc vreodată :/





Cam astea sunt 5 dintre cele mai vechi cărți din biblioteca mea pe care nu le-am citit încă - dar pe care voi încerca măcar. Păreri? Voi le-ați citit? Merită?

You May Also Like

8 comments

  1. The Bone Season mertita, crede-ma !!! am citit-o vara trecuta si mi-a placut enorm de mult. este o poveste impresionanta, poate pare putin plictisitoare la inceput, dar cine are rabdarea sa o citeasca pana la capat nu va regreta. eu m-am indragostit de un anumit personaj din carte..un personaj care la inceput pare "tipul rau", dar care pe mine m-a fermecat.

    cu Jurnalele vampirilor am avut probleme mari, se citesc extrem de greu volumele alea 3. Primele 4 au fost mai ok..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare că la un moment dat, „The Bone Season” a fost comparată cu scrierile lui J. K. Rowling și parcă asta m-a făcut un pic sceptică în privința ei - eu care nu eram fană HP. Acum că mi-am adus aminte de ea, chiar vreau să-i dau o șansă și dacă zici că e ceva de capul ei, atunci și mai bine ^.^

      :( cred că oricât de oribile ar fi cărțile, tot mi-ar plăcea să le am în bibliotecă, să le citesc, să simt că fac parte din poveste. Până acum cel mai mult mi-au plăcut „Jurnalele lui Ștefan”. Mie nici alea 4 volume nu mi s-au părut chiar așa de grozave :/

      xx

      Ștergere
  2. Nu stiu de ce toata lumea crede ca trebuie sa citeasca seria Razboiul verilor in ordinea lor cronologica. :)) Doamna apelor da, ar fi prima dupa ordinea evenimentelor din serie, dar ea a aparut a treia, dupa Regina rosie. Eu le citesc in ordinea in care au aparut, am citit Regina alba si Regina rosie si iti zic sigur ca se pot citi separat. Seria este superba si chiar vreau sa dau banii pe toata, ca pur si simplu iubesc ce scrie Philippa Gregory. Eu cred ca Regina alba si Regina rosie se completeaza una pe celelalta. Intelegi mult mai bine actiunea cand vezi ambele perspective, mai ales ca Elizabeth Woodville si Margaret Beaufort au jucat cele mai importante roluri in razboiul asta, parerea mea. :)) Barbatul si fiul n-ar fi ajuns acolo unde au ajuns daca n-ar fi fost ele.
    Sper c-o sa poti intr-o zi s-o citesti, este extraordinara!
    De a 16-a luna nu stiu ce sa zic. :)) Am vazut si eu filmul si mi-a placut, dar daca l-as vedea acum, nu cred ca mi-ar mai placea. Mi s-au schimbat gusturile. :)) Dar sunt curioasa sa vad cum este seria, mai ales ca nu mi-a placut deloc cum s-a terminat filmul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. #girlpower de obicei îmi place să citesc în ordine cronologică și d-asta tot așteptam să îmi iau „Doamna apelor”, însă acum că spui asta, cred că am cam așteptat degeaba :)) O să mă apuc cu siguranță de serie - și sigur n-o s-o dau :3

      :)) same here - legat de „să văd cum e seria” pentru că de multe ori filmul e groaznic, dar cartea e bună * points at Vampire Academy *. Sper să fie ceva de capu' ei ^^”

      xx

      Ștergere
  3. Am făcut şi eu Topul, nu am mai scris de ceva timp la această categorie şi am spus că ar fi cazul să mă mobilizez :)
    https://yukiblack.wordpress.com/2016/05/25/top-5-wednesday-carti-necitite-care-stau-in-biblioteca-mea-de-secole/
    Ţi-am lăsat un link în caz că vrei să vezi ce cărţi am eu de gând să citesc (ţi-am menţionat şi blogul) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai preluat topul și mulțam pentru link :3 Acum mă uit peste postarea ta :*

      xx

      Ștergere
  4. The Bone Season, DE CAND VREAU SA O CITESC... si nu o am, dar am si eu multe carti care stau si se holbeaza de pe raftul de carti necitite... ups :)).
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere