Lansare de carte: O fată din bucăți de Kathleen Glasgow

by - mai 27, 2017

Chiar și atunci când stă complet liniștită, vezi că în corpul ei se petrec o grămadă de lucruri și asta nu-i bine.
A List Magazine și Storia Books te invită la o discuţie despre dependenţă, automutilare şi consum de substanţe interzise în rândul adolescenţilor. Evenimentul va avea loc pe data de 29 mai, ora 13:30, în sala de festivități a Colegiului Națonal „Gheorghe Lazăr”.



Vor participa: Andreea Esca (A List Magazine), Adriana Muraru (Storia Books), Diana Stănculeanu (psiholog Salvați Copiii), Irina Stoica (booktuber) și Daniel Afloarei (booktuber).

Cartea mi-a atras atenția încă de când am aflat despre publicarea ei în România. Apoi am citit descrierea și am trecut-o imediat pe lista de dorințe. După ce am citit câteva pagini, pot spune că este o carte de care te atașezi foarte repede și cu care ajungi să empatizezi involuntar. Citești paginile ca de jurnal, dorind să descoperi mai multe despre această fată misterioasă, „din bucăți”, și despre călătoria ei spre vindecare. Abia aștept să citesc mai mult din carte! Sunt tare curioasă de cum va ieși acest eveniment și vă sper să puteți ajunge și voi :)


Charlotte Davis este făcută bucăţi. La doar 17 ani, a pierdut mai mult decât au pierdut alţii în toată viaţă lor, dar a învăţat să uite. Cioburile dintr-un borcan spart fac tăieturi adânci, iar durerea fizică anihilează suferinţă sufletească până când nu mai rămâne decât linişte. Nu trebuie să se mai gândească nici la tatăl ei, nici la râul în care a pierit acesta. Nu mai este nevoie să-şi amintească de prietena ei, care a dispărut pentru totdeauna. Nu-i mai vine în minte mama ei, care nu mai are ce să-i ofere. 

Cu fiecare cicatrice nouă, inima lui Charlie devine tot mai puternică, dar doare în continuare. Doare îndeajuns de tare cât să nu-i mai pese de nimic, ceea ce este necesar câteodată, ca să poţi ieşi din întuneric.

Un portret extrem de emoționant al unei adolescente aflate pe punctul de a se pierde pe sine și o poveste despre drumul pe care trebuie să-l parcurgă pentru a supraviețui în propria piele. Cartea de debut a lui Kathleen Glasgow este sfâșietoare și extrem de sinceră. Este o poveste de la care nu vă veți putea lua ochii.


O carte răvășitoare despre durere și despre vindecarea câștigată cu mult efort... Mi-aș dori ca toate adolescentele să citească «O fată din bucăţi».

(Kara Thomas, autoarea cărţii „Darkest Corners”)


Un roman despre o situație-limită chinuitoare, o carte dinamică, devastantă și frumos scrisă. O poveste originală, foarte umană, care se va citi cu sufletul la gură. Cititorilor li se va părea imposibil să lase din mână acest roman emoționant, plin de tensiune.” 

(Julie Schumacher, autoarea cărților „Black Box” și „Dar Committee Members”, bestseller New York Times)

Romanul «Girl, Inerrupted» al noii generații... Povestea fetei ciudate este, mai presus de toate, o poveste despre ce înseamnă să fii fată într-o lume ciudată, care te sfâșie în bucăți și despre încercările de a pune cap la cap toate bucățile.” 

(Mellisa Febos, autoarea cărților „Whip Smart” și „Abandon Me”)

Kathleen Glasgow trăiește în Tucson, Arizona și este licențiată în Arte Frumoase la Universitatea din Minnesota. „O fată din bucăți” este primul său roman pentru tineri și a devenit bestseller New York Times. În plus, a primit titlul pentru cea mai bună carte pentru adulții tineri din partea New York Public Library, Texas Library Association ți Barnes and Noble. 


A post shared by beena (@bluoveu) on

You May Also Like

4 comments

  1. Cât m-am bucurat când a venit curierul cu această carte, sunt sigură că va fi o lectură specială ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. pare foarte interesanta! Am pus-o frumos in lista cu "de citit toamna asta"
    Mersi

    RăspundețiȘtergere