In curand la Editura EPICA!

by - februarie 03, 2015

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ IUBEȘTI, Katie McGarry, vol. 2 al seriei DESTINE LA LIMITĂ.


Din 20 februarie la Epica! Traducere de Adrian Deliu

"Dac-ar ști cineva adevărul despre viața pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de șaptesprezece ani, cine știe unde. Așa că ea își protejează mama cu orice preț. Până în ziua în care unchiul ei își face brusc apariția, forțând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei și propria fericire. Așa se întâmplă că Beth se pomenește locuind împreună cu o mătușă care n-o vrea și frecventând o școală care n-o înțelege. Deloc. Cu excepția unui băiat care n-ar trebui s-o înțeleagă, și totuși…
Ryan Stone e băiatul de aur al orașului, un jucător de baseball vedetă… cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebunești. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieșire împreună pe skaterița care nici că putea să fie mai puțin interesată de el.
Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracție intensă la care nu se așteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă își riscă împlinirea visurilor — și viața — pentru fata pe care o iubește, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăși să vrea totul…"

Din martie 2015 la Editura EPICA! Traducere de Laura Frunza. Textul introductiv, semnat de John Green, este tradus de Shauki Al-Gareeb.

,,Pur şi simplu fii fericită şi dacă nu poţi fi fericită, fă lucruri care te fac fericită. Sau nu fă nimic împreună cu oamenii care te fac fericită.” Esther Earl

Diagnosticată cu cancer tiroidian la vârsta de doisprezece ani, Esther (care înseamnă „stea” în limba persană) Earl a fost o adolescentă excepţional de isteaţă şi de talentată, dar foarte normală. A dus o viaţă plină de generozitate și de speranţă, orientată spre oameni, suportând cu graţie efectele devastatoare ale bolii. Fiică, soră şi prietenă veselă, optimistă şi plină de curaj, Esther a murit în 2010, la scurt timp după ce a împlinit şaisprezece ani, dar nu înainte de a inspira mii de oameni prin prezenţa ei crescută în mediul online.
Aceste memorii unice adună laolaltă jurnalele, încercările literare, scrisorile şi schiţele lui Esther. Fotografiile şi eseurile familiei şi prietenilor contribuie la relatarea poveştii lui Esther, alături de o introducere scrisă de John Green, câştigătorul nenumărator premii literare, care i-a dedicat lui Esther romanul Sub aceeaşi stea, bestseller international.
Chiar ma uitam zilele astea pe pagina de facebook a Editurii Epica si ma miram ca nu au mai anuntat vreo carte pentru 2015. Eram sigura ca puneau ceva malefic la cale! Nu stiu de voi, dar povestea lui Esther m-a emotionat si faptul ca a reusit sa faca ceva pentru care sa fie amintita, ceva care sa-i aduca nemurirea pe buzele cititorilor, imi umple sufletul. Sunt chiar curioasa in privinta cartii si abia astept s-o citesc.

- Diana

You May Also Like

4 comments

 1. Ce poveste tristă... Eu una ţin să-i mulţumesc, pentru că a existat şi pentru cartea minunată pe care ea l-a inspirat pe John. Era foarte frumoasă şi drăguţă. Pff. Sper să îmi iau cartea cât mai repede (după ce apare)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ok-ok. Coperta de la Indrazneste sa iubesti este AWESOME.
  Am mai citit despre Steaua ei nu se va stinge. Sincer, imi este putin frica sa o citesc, nu stiu..

  RăspundețiȘtergere
 3. Sunt super entuziasmată de apariția acestor cărți, mai ales de Steaua ei nu se va stinge, din moment ce nu am citit primul volum din Destine la limită.

  Şi observ că numele complet al autoarei Steaua ei nu se va stinge este Esther GRACE Earl, iar John Green o avea ca personaj principal în Sub aceeaşi stea pe Hazel GRACE Lancaster. Nu cred că e o coincidență. Sunt curioasă în privința acestei cărți, tare de tot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Grace Earl a stat la baza formarii personajului din "Sub aceeasi stea". La finalul cartii, John tine sa-i multumeasca adolescentei si familiei ei pentru acest lucru.
   -D.

   Ștergere