In curand la Editura POLIROM!

by - noiembrie 08, 2015Primul volum:

...Sa ucizi o pasare cintatoare este un roman brutal si onest, ce se construieste pe marginea unor subiecte mereu de interes: rasismul, conflictele sociale si pierderea inocentei copilariei, totul filtrat prin ochii unei fetite; Scout Finch este martora la intimplarile dramatice declansate intr-un orasel sudist atunci cind un barbat de culoare este acuzat ca a violat o femeie alba. Tatal naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apararii, trebuie sa tina piept unor prejudecati pina atunci latente si, din acest moment, Scout si fratele ei, Jem, sint atrasi intr-o succesiune rapida de evenimente care le depasesc intelegerea.

Pe timpul procesului, oraselul decade treptat in grotesc si violenta, insa exista oameni care nu se lasa contaminati de setea generala de linsaj, iar Atticus Finch ramine reperul moral care ii ofera lui Scout – si totodata cititorilor – un punct de vedere empatic si echilibrat.

Multi dintre fanii ei sint convinsi ca Harper Lee, autoarea unui roman devenit aproape instantaneu o opera clasica a literaturii americane, a incetat de mult din viata. Cartea ei avind ca subiect conflictele rasiale din Sudul Statelor Unite, distinsa cu Premiul Pulitzer in 1960, ramine unul dintre marile succese literare ale ultimei jumatati de secol, iar autoarea insasi este un personaj- cheie in recent lansatul film Capote, care a readus-o in lumina reflectoarelor. Dar, in ciuda faimei de care se bucura, Harper Lee a disparut din viata publica de mai bine de patru decenii, urmind exemplul altor pustnici, ca J.D. Salinger sau Thomas Pynchon, retrasi din lume pentru a evita efectele secundare ale celebritatii.” - The Observer

Tot ce-mi doream era sa existe cineva caruia cartea mea sa-i placa indeajuns incit sa ma incurajeze sa merg mai departe… Nu aveam mari sperante, dar m-am pomenit coplesita de onoruri, iar acesta a fost, intr-un fel, un lucru la fel de inspaimintator ca executia rapida la care ma asteptam.” - Harper Lee

Diana

You May Also Like

4 comments

 1. Nu stiu daca doar eu am impresia asta, insa Editura Polirom publica mereu numai carti bune. Am citit despre "Sa ucizi o pasare cantatoare", insa n-o am. Oricum, subiectul este exact printre subiectele mele preferate. Abia astept sa le citesc pe amandoua.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am citit ...Sa ucizi o pasare cantatoare si mi-a placut foarte mult. Finalul a fost foarte brusc si m-a lasat cu cateva intrebari. Eram sigura de faptul ca exista un al doilea volum , primul avea nevoie de o continuare. Abia astept sa-l citesc !

  RăspundețiȘtergere
 3. De ceva timp tot zic sa citesc "Sa ucizi o pasare cantatoare" mai ales ca are un subiect care m-a intrigat :> si de abia astept sa citesc cele doua volume ^-^

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca Nu Ma Insel Sa Ucizi O Pasare Cantatoare Apartine De Literatura Clasica Si In Multe Liste De 100 De Carti De Citit Intr-o Viata. Chiar Mi-ar Placea Sa O Citesc. Nici Nu Stiam Ca Are Continuare.

  RăspundețiȘtergere